Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-28-17, 01:34 AM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Annihilation (2018) ︱滅。境 (Natalie Portman ,Ex Machina導演)

http://www.imdb.com/title/tt2798920/

Director: Alex Garland
Writers: Alex Garland (adaptation), Jeff VanderMeer (novel)
Stars: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson

Annihilation (2018) - Teaser Trailer - Paramount Pictures

此篇文章於 10-08-17 04:04 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-17, 05:30 PM   #2
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
故仔係講一班全女班嘅專家入去個叫 Area X 的不明區域去調查, 呢個 Area X 不斷向北擴大緊, 裡面有好多不明嘅現象同生物

Portman 戲入面個老公係對上一次個全男班調查團嘅生還者, 出返嚟無耐就生惡性 cancer (書講好快死鬼埋), 佢以一個生物學家嘅身份加入, 除咗解謎之外, 順便查埋佢老公發生咗乜事

舊 12-14-17, 10:41 AM   #3
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 11:02 AM   #4
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
香港Netflix上左

睇左,要自己解讀故事的科幻作品,未必個個岩

此篇文章於 03-22-18 11:08 AM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 04:08 PM   #5
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
香港Netflix上左

睇左,要自己解讀故事的科幻作品,未必個個岩
香港戲院上唔上?

此篇文章於 07-11-19 05:32 AM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 05:38 PM   #6
Eking

註冊日期: Feb 2006
.....
其實唔知我係算明定唔明 只係最後主角明知老公唔係原有老公, 女主角算係掛住老公所以接受左佢?

此篇文章於 03-22-18 05:41 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-18, 03:32 PM   #7
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Eking 查看文章
.....
其實唔知我係算明定唔明 只係最後主角明知老公唔係原有老公, 女主角算係掛住老公所以接受左佢?
.
我的Understanding係最後個女主角,其實都唔係人類了 (佢隻眼)
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-18, 04:37 PM   #8
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
.
我的Understanding係最後個女主角,其實都唔係人類了 (佢隻眼)
同你睇法一樣

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-18, 05:05 PM   #9
Eking

註冊日期: Feb 2006
......
咁就變成成個故仔都唔係真....XDDD

舊 03-23-18, 08:31 PM   #10
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
...
咁一開始講到明任何生物入到去都一定會有影響
可以認為佢係由人+入面既dna合埋一齊既新種類
而佢老公就直頭係純外星人(?)

但都有一派話個女主角問話個時已經講緊大話
死既係探險隊既主角

我係後者
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-19, 03:40 AM   #11
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
是日 iTunes 特價 HK$48 正

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Flash (2018) david 電影版 1 08-13-16 02:25 PM
[西片] Black Swan(黑天鵝)~恭喜Natalie Portman 奪得影后!! cloud 電影版 58 05-25-11 11:11 AM
傳Natalie Imbruglia 1/1/2004完婚 Minga Neo Entertainment TREND 2 01-06-04 11:00 AM
Natalie Imbruglia結婚了 q^__^p Neo Entertainment TREND 1 01-02-04 01:26 PM
有無"Natalie Imbruglia"首"Torn"既歌詞???? rider Neo Music UNIVERSE 4 07-02-03 03:48 PM

現在的時間是 07:56 PM

手機版 | APP版