Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
電視遊戲討論版>スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中
Chitose1987 01:52 PM 12-13-17
作者: 莎月美希:
今次冇原創主角???
PV1 唔會有原創角色 傳統黎
真!DC 01:55 PM 12-13-17
出新og好過啦

記得革命gay最後ending打左n年之後係成立個吸血鬼王國happyend
ShinDou 01:59 PM 12-13-17
正樹唔知係ogmd後果隻定魔裝f後果隻
sunhikari 02:26 PM 12-13-17
作者: Lamsze:
鐵血同革命機既結局都似,都係滅團,下次出希望加入,仲有IF路線,滅團!
我仲等緊英雄時代、蒼穹
革命機唔算滅團啦........最少5件死淨兩件的
同埋人地真係成個理想達成左,最少係GOOD END先
qhxu 03:12 PM 12-13-17
作者: Lamsze:
革命機更正少少,都係比追殺得差不多滅團,公佈係吸血鬼時,死左勁多人,同鐵鐵血一樣,開頭係世界既焦點,然後後期gg
如果兒家係每集都加原創,之後咪srx、古鐵 風魔都係用og,更加無吸引,除非係3og版,當設定好,先行比大家睇
風魔用OG係指邊方面?
單睇建模唔似係兼用

iu fu pig 03:38 PM 12-13-17
機會黎喇⋯⋯
估唔到會加基友,果隻戰艦喺?
有魔神zero,已經知道呢隻機戰易唔易玩

今次參戰list幾吸引⋯⋯⋯(除咗伏國)
我想佢加埋aldonah zero⋯⋯⋯(不過好似人氣麻麻?)
零式 04:18 PM 12-13-17
想要OG 質素既版權作⋯
aquarius 12:48 AM 12-14-17
無OO無新世紀無unicorn呢集可以skip
近年機戰畫面都係偱環再用已經無乜意慾玩(雖然以前都係..)

Sent from my iPhone using Gaforum
強化人間ですの~★ 11:19 AM 12-14-17

pet3 11:24 AM 12-14-17
作者: 強化人間ですの~★:
F91
那張是新?
上邊好像比較好

作者: aquarius:
無OO無新世紀無unicorn呢集可以skip
近年機戰畫面都係偱環再用已經無乜意慾玩(雖然以前都係..)
上句下句好像好衝突
fami~yan 12:10 PM 12-14-17
作者: pet3:
上句下句好像好衝突
我忍著不吐槽的說w
Chitose1987 12:22 PM 12-14-17
那張是新?
上邊好像比較好
上係機戰V

下面係新
真!DC 12:26 PM 12-14-17
出番00evaUC然後畫過晒既意思?
Eva新劇未完前都唔想佢加
除非加舊tv舊劇
UC連出左兩集唔想再見了(利申 好鐘意UC)
00加tv唔係加劇場版就好了
高級嘍囉 12:47 PM 12-14-17
要求每次都更新戰鬥動畫,在新世代主機上用2D去做已經冇咩進步空間,結果就係戰鬥畫面變得太臃長,拖慢哂節奏,開頭睇幾次就唔會再睇。
我反而想戰鬥直接在地圖上演出,同埋唔好用太長時間。
不過改成咁仲係唔係機戰呢?
Lamsze 01:13 PM 12-14-17
作者: 真!DC:
00加tv唔係加劇場版就好了
00tv好過劇場好多,又可以睇蒼月昇對寶,仲有沙慈後座

http://www.3igame.com/%E3%80%8A%E8%B...E%A8%E5%87%BA/

落克人參戰!?認真?雖然係手遊姐
每色一招?
iu fu pig 01:19 PM 12-14-17
作者: 高級嘍囉:
要求每次都更新戰鬥動畫,在新世代主機上用2D去做已經冇咩進步空間,結果就係戰鬥畫面變得太臃長,拖慢哂節奏,開頭睇幾次就唔會再睇。
好似火紋果種我覺得唔錯⋯⋯
係睇佢點處理⋯

機戰嘅意思,對我黎講係可以用一大堆喜歡的作品的戰棋遊戲
今集有天元有老馬修,收課架啦
HM 11:06 PM 12-14-17
作者: ShinDou:
正樹唔知係ogmd後果隻定魔裝f後果隻
篇訪談出左,魔裝1果隻
作者: Chitose1987:
機戰J 無三一無 UC 系 Gundam

要賣海外所以今次又無馬克螺絲

Seed, OO, 獨角獸都無哂

反而哈薩威唔用返比較奇怪, 話哂玩異世界召喚可以無視時間線問題
凱撒衛唔係時間問題
係本身個故仔太難係機戰度用
原作個故仔太灰暗同負面
而凱撒衛本身又係同地球聯邦敵對既恐佈份子
V係用IF劇情先解決到原作死症(凱撒衛無成為恐佈份子果個位開始分歧,即係原作故事唔會開始)
作者: J+1:
潮流興異世界嘛 話時話飛雲係唔係異世界題材的鼻祖?
以前異世界真係純粹係冒險,完左冒險會番現實世界做番普通人
而家入異世界開後宮做大爺,唔會番屋企
野良猫 11:48 PM 12-14-17
作者: 高級嘍囉:
佢又唔係國民SLG級數,唔駛不變應萬變架喎

戰鬥畫面要進步的話,起碼都要去到2.5D
平常畫面都用2.5,一禁戰鬥開始直接放大部機用番以前嘅方式出招就可以,出完招縮細做番平常畫面
出招前對白可以邊放大時邊講(但唔該唔好部機都未出嚟就講),一放大完就講出招對白
Rance 12:02 AM 12-15-17
其實呢個系列都係時候完啦,機械人動畫已經停左發展,呢隻GAME成個系統廿幾年都無咩進步
真!DC 07:55 AM 12-15-17
近年都仲好多機人作品架係佢一直冇加
都唔會預佢再出系列版權作
但求佢完埋og個尾好了
pet3 07:57 AM 12-15-17
麻露 那套其實入得(鴨川力量? 中島愛唱歌的)
真!DC 08:04 AM 12-15-17
銀河美少年 地球隊長 黑骸 銀河機攻隊 革命基 gundam ghost 輪廻のラグランジェ都可以加又唔加
舊作就算三一
都仲有號,neo, 新等等但次次都加最後之日
HM 08:43 AM 12-15-17
其實寺田都講左,而家入咩作品大部分都係NBGI班高層決定,少部分睇問卷結果,寺田影響到既好有限,想入自己想入既唯有問卷反映。。。
Tano 08:59 AM 12-15-17
麻露 那套其實入得(鴨川力量? 中島愛唱歌的)
話不是當地旅遊發展局宣傳番嚟?
野良猫 09:11 AM 12-15-17
轉型
將所有機機娘化,以後叫「超級機娘大戰」
又可以商品化

出招對白︰「給你看看我的利害喵!」
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面