Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-06-06, 07:34 PM   #1
Kenji少
God of Gamer
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳)

入黎~繼續~

此篇文章於 08-14-06 02:39 PM 被 KTN 編輯。
Kenji少 目前離線  
舊 08-06-06, 07:58 PM   #2
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
ipod World

舊 08-06-06, 09:18 PM   #3
toro
Game Master
井上Toro

註冊日期: Jan 2002
都好喎

第一次叉電(第二朝起床才拔)
立即開兩三個video看看(看十多秒左右)
電池已冇左少少!
video真係咁食電?!

長い悲しみの闇夜に汚されぬように
星よ まだ照らして

GARNET CROW - 百年の孤独
(from 7th Album - "STAY ~夜明けのSoul~")
toro 目前離線  
舊 08-06-06, 09:30 PM   #4
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
其實個電量計有時唔太可靠
而且你用耐o的(經過幾次charge cycle)會準確o的

我都建議下區名......
"iPod, therefore I am" iPod討論區
iPodder討論區

另外WWDC就舉行
消息指iTunes Movie Store同新iPod nano(加大容量、多顏色、類似iPod mini材質外殼)都會押後到九月
Metal Gear NT 目前離線  
舊 08-06-06, 09:34 PM   #5
Kenji少
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
睇睇下...ipod xxx
呢個名都幾型..
Kenji少 目前離線  
舊 08-07-06, 12:32 AM   #6
toro
Game Master
井上Toro

註冊日期: Jan 2002
忘了問...

昨晚買iPod Video回家後
掛住入歌叉電
未做保養

係唔係去www.apple.com/register
入返D資料
咁就有一年保養?

長い悲しみの闇夜に汚されぬように
星よ まだ照らして

GARNET CROW - 百年の孤独
(from 7th Album - "STAY ~夜明けのSoul~")
toro 目前離線  
舊 08-07-06, 12:35 PM   #7
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: Metal Gear NT
另外WWDC就舉行
消息指iTunes Movie Store同新iPod nano(加大容量、多顏色、類似iPod mini材質外殼)都會押後到九月
係唔係今日??
如果係,幾點?
一一 目前離線  
舊 08-07-06, 08:25 PM   #8
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 一一
係唔係今日??
如果係,幾點?
仲有四個半鐘
HK時間8/8 1am
舊 08-10-06, 10:23 PM   #9
pcyeung2
Game Master

註冊日期: Dec 2003
唔該 各位大大

小弟岩岩買左部nano...

想問下係唔係wma file 轉唔到架???
thx
pcyeung2 目前離線  
舊 08-10-06, 10:42 PM   #10
monster8
Game Master

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: pcyeung2
唔該 各位大大

小弟岩岩買左部nano...

想問下係唔係wma file 轉唔到架???
thx
唔洗ge, 你drop去部nano就ok!
itune都supportwma
monster8 目前離線  
舊 08-10-06, 10:47 PM   #11
pcyeung2
Game Master

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: monster8
唔洗ge, 你drop去部nano就ok!
itune都supportwma
即係就禁當部i pod 係 一個drive 咁 放落去就ok???
pcyeung2 目前離線  
舊 08-10-06, 11:54 PM   #12
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: pcyeung2
即係就禁當部i pod 係 一個drive 咁 放落去就ok???
ipod 正常入歌一定要用 itune

但 itune support wma ?????

舊 08-11-06, 04:36 PM   #13
Moderator
核搭載二足步行戰車

iPod supports...
AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Music Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4), Apple Lossless, WAV, AIFF
舊 08-13-06, 10:06 PM   #14
沈小丸
Game Master
不想再有後悔..

註冊日期: Feb 2004
終於都加入左ipod用家行列
部機真係勁食電...
用火牛叉電好d定係usb好d..??

║║☆║╚╣║║│║╩╣ ╚╗╔╣║║║║
╚╝ O═╩═╩═╩═╝★ ╚╝╚═╩═O
沈小丸 目前離線  
舊 08-13-06, 10:57 PM   #15
光之審裁者
最終兵器仙人

註冊日期: Jan 2003
其實大家覺得ipod的音質怎樣?@@
我想買ipod 60gb~~
感恩m(_ _)m

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
四十九年一睡夢 一期榮華一杯酒
光之審裁者 目前離線  
舊 08-13-06, 11:14 PM   #16
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 光之審裁者
其實大家覺得ipod的音質怎樣?@@
我想買ipod 60gb~~
感恩m(_ _)m
比上不足,比下有餘
不過用iPod最吸引係佢同iTunes o既整合易用

引用:
作者: 沈小丸
終於都加入左ipod用家行列
部機真係勁食電...
用火牛叉電好d定係usb好d..??
我鍾意用火牛叉
唔駛成日連住部腦
舊 08-13-06, 11:24 PM   #17
光之審裁者
最終兵器仙人

引用:
比上不足,比下有餘
不過用iPod最吸引係佢同iTunes o既整合易用

我鍾意用火牛叉
唔駛成日連住部腦
比上不足,比下有餘....IPOD和IPOD nano
會差很多嗎?@@
因為我常常聽人說nano的音質不太好@@~
當然我不知別人是不是亂說~

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

四年的單戀,己隨時間消逝,沒有了感覺,當時每夜輾轉反側,每日承受住千刀萬剮之痛,驀然回首,己成了過去,己成了回憶,那些日子是如何過的?己經記不起了
光之審裁者 目前離線  
舊 08-14-06, 09:19 AM   #18
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 光之審裁者
比上不足,比下有餘....IPOD和IPOD nano
會差很多嗎?@@
因為我常常聽人說nano的音質不太好@@~
當然我不知別人是不是亂說~
我用的還是第四代...
不過iPod比nano音質好就好多人都講過
睇下閣下對"o係街聽音樂"o既要求係點啦
因為周圍雜音都好影響你分唔分別到聲音質素
舊 08-14-06, 11:14 AM   #19
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
看了很久...始終覺得個標題不太清晰
在Apple看到它的"Apple iPod + iTunes"字樣
就這樣簡單清晰改了標題,希望不會引來民憤吧(逃~)/\

舊 08-14-06, 01:38 PM   #20
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: KTN
看了很久...始終覺得個標題不太清晰
在Apple看到它的"Apple iPod + iTunes"字樣
就這樣簡單清晰改了標題,希望不會引來民憤吧(逃~)/\
Apple style
"Simple is the best"

點解之前諗唔到
舊 08-14-06, 01:48 PM   #21
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
就算我import左o岩format的video入我部ipod video到,都係read唔到佢的,點解呢

舊 08-14-06, 02:04 PM   #22
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Bigwater
就算我import左o岩format的video入我部ipod video到,都係read唔到佢的,點解呢
經iTunes過?
resolution適唔適合?
舊 08-14-06, 02:17 PM   #23
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
經iTunes過?
resolution適唔適合?
yup...經itunes...
係itunes入邊可以 preview

但放左入去ipod就無...
要咩resolution先o岩?

舊 08-14-06, 02:28 PM   #24
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Bigwater
yup...經itunes...
係itunes入邊可以 preview

但放左入去ipod就無...
要咩resolution先o岩?
H.264 video: up to 768 Kbps, 320 x 240, 30 frames per sec., Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC up to 160 Kbps, 48 Khz, stereo audio in .m4v, .mp4 and .mov file formats
MPEG-4 video: up to 2.5 mbps, 480 x 480, 30 frames per sec., Simple Profile with AAC-LC up to 160 Kbps, 48 Khz, stereo audio in .m4v, .mp4 and .mov file formats
舊 08-16-06, 10:08 AM   #25
光之審裁者
最終兵器仙人

我加入左ipod行列
昨天買了部60gb ipod video~
但我唔係好識點過相...
有無高人可以指教一下?

裁判了世界的罪惡
者指人世的調停者

光之審裁者 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NEW:新一代遊戲iPod正在醞釀中?蘋果可能正在暗中招募遊戲設計人員 神祕人1號 影音館 27 09-25-06 05:14 PM
[NEWS] ブライトン、iPod充電対応の音声ケーブルに黒モデル KTN 影音館 0 07-15-06 10:54 AM
[NEWS] TARGUS、iPod盗難防止ケーブル2モデルなど KTN 影音館 0 07-12-06 08:06 AM
[NEWS] ONKYO、iPod用ドック付属のオーディオシステム KTN 影音館 1 06-24-06 08:28 AM
[NEWS] DENON、iPodと連携可能なオーディオシステム KTN 影音館 0 06-22-06 10:41 AM

現在的時間是 04:13 PM

手機版 | APP版