Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-25-17, 11:45 AM   #176
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: qwe 查看文章

又唔係Online game
咁又係,除非做到強制上網更新先可以玩。

舊 10-25-17, 11:48 AM   #177
wong0622
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
賣早2日收貴幾廿蚊, 我就唔信無人賣

成個台灣都已經偷跑大把人玩緊

香港就比間咁嘅大代控制,連水貨都想唔比人賣,帶頭炒機炒 Game 佢就叻
wong0622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 11:49 AM   #178
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
咁今日有冇機會買到水貨?其實任天堂到正日先開Server係唔係就可以解決偷跑問題?
偷跑問題最主要唔係SERVER, 而係遊戲內容...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 11:49 AM   #179
littlesweet

引用:
作者: qwe 查看文章
又未必,呢個情況比較適用於版權法
版權人授權27號出,但提早流出其實損害左版權人權益,就好似電影/電視劇流出咁
當然要計算實際損失去追討係多餘嘅⋯
SORRY FOR OT

不過今次港任終於嬲嬲喇~
舉報水貨獎勵係咪下次入貨食少D骨
然後唔友好合作係咪以後拎貨要食多D骨

又唔係Online game

您說得對, 但2015年後, 一般做批法比零售既, 都唔會白紙黑字做呢D踩鋼線行為, 怕零售齊料反咬一口
littlesweet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 11:52 AM   #180
kinpingk
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
有獎~可能送張海報比你。
kinpingk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 11:54 AM   #181
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
咁又係,除非做到強制上網更新先可以玩。
又唔一定, 好似以前有D PC GAME, 本身唔係ONLINE GAME, 但係隻GAME要ONLINE REGISTER 左先可以玩 (除左DLC冇ONLINE 成份), 要令人玩唔到, 大把方法啦~

舊 10-25-17, 11:59 AM   #182
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
今次攪到咁,
其實主要原因係咪嗰幾條蛋散做直播,
引起任天堂注意,要x源做返d嘢·····
編文似係講一早派咗貨,
可能有d鋪一拎咗就派俾熟人,之後又認屎認屁拎去直播,
如果唔係玩到咁寸,今日就可能默認開賣~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 12:03 PM   #183
天野

註冊日期: Nov 2004
唔俾偷跑
咁早派貨做咩野呢?
倉租都唔想蝕?

水貨其實係香港合唔合法?
唔怪得之好多鋪都冇賣水貨
原來係代理問題
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 12:04 PM   #184
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
覺得直播累事+1,新正日哥

而且網上太多話邊到幾時偷跑,仲有某直銷網寫明會偷跑
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 12:05 PM   #185
littlesweet

佢張通告話比人知27先出貨係冇問題

但下半段叫商戶同意簽暑.............. 就出事...........................

2015年後, 呢D已經係潛規舉, 而家寫到咁明, 比個勇字佢

此篇文章於 10-25-17 12:10 PM 被 littlesweet 編輯。
littlesweet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 12:06 PM   #186
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
仲乜,明明27 先出,今日沒得玩好正常

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 12:07 PM   #187
天野

引用:
作者: wong0622 查看文章
賣早2日收貴幾廿蚊, 我就唔信無人賣

成個台灣都已經偷跑大把人玩緊

香港就比間咁嘅大代控制,連水貨都想唔比人賣,帶頭炒機炒 Game 佢就叻
做生意唔係做一次
今次偷跑賣貴幾十
下次代理唔俾貨你
你吹佢唔脹

又唔以身作則
身為代理又成日貴過定價帶頭炒埋一份

此篇文章於 10-25-17 12:11 PM 被 天野 編輯。
舊 10-25-17, 12:14 PM   #188
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

Nintendo Switch ID413115694034
引用:
作者: kinpingk 查看文章
公平又係你話、帶頭炒賣又係你。水貨都吾比買?
製造更有利條件俾人枱底炒

舊 10-25-17, 12:15 PM   #189
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
代埋真係好小氣 似住有貨 辜壓d小舖商 真係放長雙眼睇佢好得幾耐

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 12:18 PM   #190
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
仲乜,明明27 先出,今日沒得玩好正常
有人未到27就玩到,所以唔gur
其實預左正日有,早出早享受姐

然後就係怨氣討論⋯

另外台灣好似係歐美貨
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 12:24 PM   #191
Eking

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
代埋真係好小氣 似住有貨 辜壓d小舖商 真係放長雙眼睇佢好得幾耐
唔一定係代理決定, 要知道現在老任睇得好緊下, 早賣對代理冇任何利益衝突, 分分鐘D鋪會早D加貨~

舊 10-25-17, 12:33 PM   #192
天野

引用:
作者: Eking 查看文章
唔一定係代理決定, 要知道現在老任睇得好緊下, 早賣對代理冇任何利益衝突, 分分鐘D鋪會早D加貨~
叫香港老任睇緊d炒貨好過啦
舉報炒貨有獎
舊 10-25-17, 12:42 PM   #193
Eking

引用:
作者: 天野 查看文章
叫香港老任睇緊d炒貨好過啦
舉報炒貨有獎
除非有日老任好似SONY咁, 除代代理同其他零售......自己做埋零售

舊 10-25-17, 12:50 PM   #194
天野

引用:
除非有日老任好似SONY咁, 除代代理同其他零售......自己做埋零售
香港未有者
日美已經有store賣緊
舊 10-25-17, 12:54 PM   #195
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

引用:
大勢所趨,指日可待。

舊 10-25-17, 12:56 PM   #196
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
死港任,好做唔做,唔應做就去做,所以我支持水貨係冇錯!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 01:28 PM   #197
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
好似好多人都話ssp已經有得賣
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 01:34 PM   #198
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 阿聰 查看文章
死港任,好做唔做,唔應做就去做,所以我支持水貨係冇錯!
我又覺得唔關港任事,係話都話拎左偷跑係度直播果D人渣先…
唔知有人直播,點會搞到咁
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 01:39 PM   #199
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: mario0606 查看文章
我又覺得唔關港任事,係話都話拎左偷跑係度直播果D人渣先…

唔知有人直播,點會搞到咁
由手機版發出
直播嘅人係PK,但港任自己冇做好啦⋯⋯任得d鋪炒主機。

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 01:53 PM   #200
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
點解外國d game評分仲未出?
上次zelda咁早,今次game都出,仲未有?
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] New Super Mario Bros. U / New Super Luigi U neo2046 電視遊戲討論版 116 09-10-13 09:28 AM
[任天堂] 宮本茂:我最喜愛的Mario 遊戲是 "Super Mario World" neo2046 電視遊戲討論版 5 11-13-10 08:32 PM
Super Paper Mario討論區(Mario首次在Wii上當主角,大玩2D、3D交替) mario0606 攻略及心得交流區 107 09-11-07 06:35 PM
[GBA]Super Mario advance 4 圖片 (= FC Mario Bros 3) neo2046 手提遊戲機討論版 24 07-07-03 12:28 PM
[GBA]Super Mario Advance 4+逆轉裁判3+Mario Kart新作?? 神祕人1號 手提遊戲機討論版 8 05-13-03 03:39 AM

現在的時間是 06:07 PM

手機版 | APP版