Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-23-17, 11:02 AM   #176
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: aquarius 查看文章
應該係用超人怪獸來避開一出game現實就發生天然災害嘅咀咒

Sent from my iPhone using Gaforum
然而今次出GAME 10月近下旬都有超級颱風吹日本

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 11:28 AM   #177
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ps4boy 查看文章
主角演市民避鹹蛋超人?
怪獸出現破壞>你逃生>超人/eva出來打怪獸 > 在被波及之前逃走/偷野

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 11:43 AM   #178
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: pet3 查看文章
怪獸出現破壞>你逃生>超人/eva出來打怪獸 > 在被波及之前逃走/偷野
仲有,乘人之危,做神棍,發災難財

引用:
作者: LR猫 查看文章
然而今次出GAME 10月近下旬都有超級颱風吹日本
話呢個風係戰後最強⋯
呢個開發組一係俾人買起,一係俾人養起,等佢地以後唔使再出詛咒Game

想問下出面二手收緊幾錢?

此篇文章於 10-23-17 02:42 PM 被 qwe 編輯。
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 10:56 PM   #179
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
仲有,乘人之危,做神棍,發災難財

話呢個風係戰後最強⋯
呢個開發組一係俾人買起,一係俾人養起,等佢地以後唔使再出詛咒Game

想問下出面二手收緊幾錢?

當年由bio帶出唔少同類型game
不過大多數都換湯不換藥玩恐怖
絕體絕命玩天災係唯一有突破嘅系列作
當然希望佢繼續有得出

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 11:01 PM   #180
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
大阪有水浸、和歌山山泥傾瀉,巨風直吹東京,如果唔係巨影出唔到,可能真係出事
其實似4既試玩版多?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 11:30 PM   #181
pet3
The One

糟糕

睇唔明結局.....

唔出2嗎?
戀人一直知有問題
但ed歌之前眼神壞掉說沒問題走了

是那女孩子的姐姐因主角之力變成女鬼嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 10-23-17, 11:35 PM   #182
qwe
Game Master

引用:
作者: Lamsze 查看文章
大阪有水浸、和歌山山泥傾瀉,巨風直吹東京,如果唔係巨影出唔到,可能真係出事
其實似4既試玩版多?
純印象, 呢隻感覺上差過PS3隻4, PS3的建模, 唔識形容的FPS...
4當年香港都有試玩, 仲要3D版黎...
舊 10-24-17, 11:03 AM   #183
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
糟糕

睇唔明結局.....

唔出2嗎?
戀人一直知有問題
但ed歌之前眼神壞掉說沒問題走了

是那女孩子的姐姐因主角之力變成女鬼嗎?

劇透
以我啲弱雞日文所睇
女主係外星人,唔知係咪比其他外星人追緊,嚟地球抖抖,嚟到果下就係開頭紫光果下
佢用咗死咗無耐嘅YUKI身份,抖緊嘅期間將力量比咗主角頂住先
同時干預咗記憶以為係識得YUKI
醫院之後即刻跳咗去船係因為避免搞到YUKI原本嘅家人

鏟手遊保平安
舊 10-24-17, 11:08 AM   #184
pet3
The One

引用:
作者: LR貓 查看文章
劇透
以我啲弱雞日文所睇
女主係外星人,唔知係咪比其他外星人追緊,嚟地球抖抖,嚟到果下就係開頭紫光果下
佢用咗死咗無耐嘅YUKI身份,抖緊嘅期間將力量比咗主角頂住先
但一開始異變之前
男主角就已經有戀人(雖然後邊選項問識左幾耐時我選了昨天認識)

FGO 目標預算
舊 10-24-17, 11:17 AM   #185
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
但一開始異變之前
男主角就已經有戀人(雖然後邊選項問識左幾耐時我選了昨天認識)
次序
開頭選項嘅次序係
選男/女主角
天上紫光(呢下就干涉咗記憶)
打名
擇女主嘅關係

鏟手遊保平安
舊 10-24-17, 11:18 AM   #186
pet3
The One

引用:
作者: LR貓 查看文章
次序
開頭選項嘅次序係
選男/女主角
天上紫光(呢下就干涉咗記憶)
打名
擇女主嘅關係
今晚開2周目看看先

FGO 目標預算
舊 10-24-17, 11:31 AM   #187
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
純印象, 呢隻感覺上差過PS3隻4, PS3的建模, 唔識形容的FPS...
4當年香港都有試玩, 仲要3D版黎...
絶體絶命系列一向唔sell畫面,
呢隻啲惡搞選項真係玩得好過癮
只係啲frame rate就...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 12:12 PM   #188
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
隻game九成玩惡搞/梗
當佢絕體絕命嚟買嘅應該中晒伏
除咗frame rate,佢嚟操作同動作
宜家竟然仲有爬梯無動作黑幕load上上層

鏟手遊保平安
舊 10-24-17, 12:14 PM   #189
Carl@William
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
其實呢個frame rate都係絕體絕命都市既傳統......

唔知係以為上左PS4會有大改進既我太天真,定係佢地特登
Carl@William 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 12:31 PM   #190
qwe
Game Master

但今次惡搞完好似無乜影響,唔似以前會搞到人地

frame rate真係無心機出先會吧⋯
我唔介意你懶上樓梯黑畫面,但fps唔係只會被機能限制咩?
咁簡單嘅畫面係ps4上面正正常常30fps都hold唔到真係無眼睇⋯
舊 10-24-17, 12:32 PM   #191
hkfaker

註冊日期: Jan 2009
其實呢隻野如果買 英文版(如果有的話)有怪怪地,
但係日文又睇唔明 一味估估吓啲對話就無意思喇~
如果唔出中文版......慳番~
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 03:23 PM   #192
Carl@William

註冊日期: Oct 2006
引用:
但今次惡搞完好似無乜影響,唔似以前會搞到人地

frame rate真係無心機出先會吧⋯
我唔介意你懶上樓梯黑畫面,但fps唔係只會被機能限制咩?
咁簡單嘅畫面係ps4上面正正常常30fps都hold唔到真係無眼睇⋯
咁佢可能係照搬舊個個開發engine,所以用唔到D機能掛

不過我又咁諗,佢條TEAM都因為個詛咒既關係咁多年無飯開,可能呢次如果CAP到水,隻4就會生性D掛
Carl@William 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 03:51 PM   #193
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: Carl@William 查看文章
咁佢可能係照搬舊個個開發engine,所以用唔到D機能掛

不過我又咁諗,佢條TEAM都因為個詛咒既關係咁多年無飯開,可能呢次如果CAP到水,隻4就會生性D掛
進貢左大部分開發費去左Ultraman、EVA、Patlabor嘅版權,
冇錢唯有用番舊engine去處理。
舊 10-24-17, 03:53 PM   #194
pet3
The One

引用:
進貢左大部分開發費去左Ultraman、EVA、Patlabor嘅版權,
冇錢唯有用番舊engine去處理。
果個所謂的4vr 試玩版
由上年9月講到2017的月放出
變成放出未定

FGO 目標預算
舊 10-24-17, 05:30 PM   #195
qwe
Game Master

以日亞嘅評價都幾難cap到水⋯

其實4已經係完成品,而出面應該有現成engine直接ps3>ps4 (堆remaster....)
直接upgrade出算啦,應該大家都收貨
舊 10-24-17, 08:27 PM   #196
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
果個所謂的4vr 試玩版
由上年9月講到2017的月放出
變成放出未定
用VR玩更加要提升frame rate,唔想頭暈兼頭痛...
舊 10-24-17, 09:51 PM   #197
Lamsze
Crazy Gamer

其實隻GAME惡搞原素真係好多,兒家好少見
不過有D真係離譜過頭,EVA出面打緊,但成班好冷靜食咖喱
真係佢有佢打,只係做背景,希望下次可以加多D互動原素
舊 10-25-17, 11:10 AM   #198
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Lamsze 查看文章
其實隻GAME惡搞原素真係好多,兒家好少見
不過有D真係離譜過頭,EVA出面打緊,但成班好冷靜食咖喱
真係佢有佢打,只係做背景,希望下次可以加多D互動原素

PS:重之唔入呢睇啦!因為我訂左既限定版店家要今個星期五先到貨!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 02:50 PM   #199
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: mrk 查看文章

PS:重之唔入呢睇啦!因為我訂左既限定版店家要今個星期五先到貨!
甘又唔係,如果你識簡單既日文,睇對白整體都好好笑,係有D點奇怪
舊 10-25-17, 07:12 PM   #200
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: LR猫 查看文章
劇透
以我啲弱雞日文所睇
劇透

我睇上去就係她(唔知應唔應該用她)係可以通過平行時空的外星人, 話力量轉到地球用光力量,所以來到地球休息
因為力量的關係,會有平行世界的東西影響過來....石定生那D
由於要係到生活所以用上了已死的女主角的身份,也改寫了主角的記憶,俾一定程度的能力主角去保護她,
因為設定上係重要的人,去船那到係理解到目前她存在的地方就會有怪,所以都係走去冇人的地方....(雖則都害死好多人)
後期因為力量開始回復,所以主角的能力都有強化
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:30 PM

手機版 | APP版