Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
日本動漫畫討論版>劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer- BD/DVD 12月25日発売丨 Vol.19
chunmanx 01:26 AM 11-21-10
作者: 鳳熾魂:
無人講高達一定係人同人之間Ge戰鬥
你有冇睇成套TV版,係有講為未來通話作準備喎,已經暗示哂係有未知生物

花起剎那心中代表和平
或者可能講返個老頭點解知有外星生物會好d
HakiK 05:37 AM 11-21-10
老頭當初無預計過外星生物
提耶戲入面有講當初老頭所謂為未來作準備只係指緊人類踏出宇宙
現時人類互相充滿誤解,引致仇恨,妒忌,繼而引發火種
老頭唔希望人類拓展宇宙演變成將火種帶出宇宙
(發生宇宙大戰etc, 可能暗喻uc既殖民地與地球聯邦戰爭)
所以先想計畫令人類進化,變革成能夠相互溝通既變革者
有VEDA去掌管一切資訊做SUPPORT
以GUNDAM 作為第一階段武力介入調停手段

別忘記veda係第一期已經比李瘋子搶左
所以第二期所演既同老頭原本計劃已經有出入

發生外星生物接觸係老頭預計之外
不過咁岩撞彩堆外星生物對腦量子波有反應
可以將老頭果套去同外星生物接觸溝通
講真,如果ELS收唔到腦量子波,套劇場版唔駛演

最後講有全球人口4成人成為變革者
講真呢個結尾遲早成為seed既開頭/拖
怪盜小G 06:07 AM 11-21-10
戰鬥畫面:俾一大堆蜜蜂追,人人拎枝殺虫水去噴,一唔小心就會變寶生園LOGO.............

講真,第一個同化既唔係阿寶咩因為佢唔識用腦量子波所以同化左都溝通唔到??
HakiK 08:01 AM 11-21-10
作者: 怪盜小G:
戰鬥畫面:俾一大堆蜜蜂追,人人拎枝殺虫水去噴,一唔小心就會變寶生園LOGO.............

講真,第一個同化既唔係阿寶咩因為佢唔識用腦量子波所以同化左都溝通唔到??
只係過左兩年, 一堆用紅爐既都可以trans-am同beam-3系射擊 噴不用錢
又要講到一敵一萬,結果連部卒機既戰鬥力都等同月光炮級咁濟
為左令觀眾「體現」到果種壯大既戰鬥畫面,結果係將個cam wide到天文望遠鏡咁睇住d激光噴黎噴去再發生爆炸

其實應該係有bug
上左木星果堆寶寶型變革者被ELS吸又好同化又好
ELS之後至少應該知道人類乜黎
明明堆碎片落到地球都已經識變寶寶樣
而且堆變革者仲同VEDA有連接,
木星探撿隊遇害(?)果下ELS應該知哂地球同人類係咩一回事先岩

但係ELS 仲好似好無知咁又想抱下人,又話到本意係想(用拳頭)理解人類真係無解
不如設定返ELS本身真係想侵略地球好過啦
(=v=)b 09:59 AM 11-21-10
重有個問題~

ダブルオークアンタ最後係ELS裡面~整左個類似"鏡"既野出黎~跟住衝入去消失左~係乜野意思呀~?
ダブルオークアンタ有穿越空間去搵ELS母星既能力~?定係唔知為乜量子化左呀~?依度睇唔明~

風萌翔 10:35 AM 11-21-10
作者: (=v=)b:
重有個問題~

ダブルオークアンタ最後係ELS裡面~整左個類似"鏡"既野出黎~跟住衝入去消失左~係乜野意思呀~?
ダブルオークアンタ有穿越空間去搵ELS母星既能力~?定係唔知為乜量子化左呀~?依度睇唔明~

其實已經出左去外面架la
佢有講過話去母星...所以當佢有穿越空間ge能力la
仲有
佢呢下真好勁
macross f都仲要裝多舊野先玩得

係入面只係開trans-am(player)去睇片
清清清清 10:49 AM 11-21-10
都係鐘意係片尾加返其他人既狀況
(=v=)b 11:56 AM 11-21-10
啱啱又諗到~

ダブルオークアンタ個2個爐點黎架~?
ラファエルガンダム同ダブルオーク個2個爐比ELS同化左~唔係無左架啦咩~?

HakiK 12:51 PM 11-21-10
啱啱又諗到~

ラファエルガンダム同ダブルオーク個2個爐比ELS同化左~唔係無左架啦咩~?

OOQ > 一開場提既2個新爐
OOR > 量子儲存罐,唔同的

果兩個新爐一開始係伊安度,又點會運到返去比OOR用呢~
GN00508771 01:02 PM 11-21-10
啱啱又諗到~

都好多人睇左 唔spoil了

OOQ戈兩個係 係木星新整既 用左兩年時間

ラファエルガンダム 係用 模擬GN爐 X3
OO-R 係用GN罐頭
GN00508771 01:05 PM 11-21-10
作者: HakiK:
只係過左兩年, 一堆用紅爐既都可以trans-am同beam-3系射擊 噴不用錢
又要講到一敵一萬,結果連部卒機既戰鬥力都等同月光炮級咁濟
為左令觀眾「體現」到果種壯大既戰鬥畫面,結果係將個cam wide到天文望遠鏡咁睇住d激光噴黎噴去再發生爆炸

其實應該係有bug
木星探撿隊遇害(?)果下ELS應該知哂地球同人類係咩一回事先岩

但係ELS 仲好似好無知咁又想抱下人,又話到本意係想(用拳頭)理解人類真係無解
木星探險隊D人係俾李瘋子殺哂的 我記得前面有資料提過
sowhat32132 04:42 PM 11-21-10
(ry

我認為老頭應該唔係唔知 而係估唔到咁快會接觸
佢個plan係統一人類->出現變革者->為對話作準備
而唔係諗住咁快有外星生物會衝住地球而黎

戲入面某人都講過,人類唔係無諗過有外星生物,而係未準備好
其實應該係有bug

首先捉下字蝨,果堆唔係變革者而係變革體
我諗ELS本意係理解人類,但係唔知用咩方法者
如果ELS食左人就知人既所有野
咁就唔洗打啦 食左件變革者=知哂地球同人類係咩一回事=識講人話(日語)=電影完
luminezxa 04:49 PM 11-21-10
其實出得宇宙就要有心理準備同人外生物對話
咁一切都係有plan好晒
(=v=)b 05:09 PM 11-21-10
作者: GN00508771:
都好多人睇左 唔spoil了

OOQ戈兩個係 係木星新整既 用左兩年時間

ラファエルガンダム 係用 模擬GN爐 X3
OO-R 係用GN罐頭
即係~
ラファエルガンダム 係用紅爐~?
OO-R~2個都係罐頭~?

咁之前OO-R果2個~同偽娘果個去左邊呀~?我無睇外傳~唔知~

次期Cekehe 05:09 PM 11-21-10
サバーニャ招muilt-lock勁過freedom好多喎~係咪特登串福田架~
最後同veda(我唔記得佢叫乜名啦)講野果個人又係古谷寶寶配~
サバーニャ合理好多喎,佢只係同時控制大量的BIT開炮,
唔似得freedom,全部炮都係由佢本體發出......

講起最後的李瘋子,有無人留意到字幕係寫古谷徹定蒼月昇?
(=v=)b 05:11 PM 11-21-10
作者: 次期Cekehe:

係用古谷徹呀~依PART唔洗追字幕~我好留心睇~

今次個名前面有 e.a. 架~
GN00508771 05:32 PM 11-21-10
即係~
ラファエルガンダム 係用紅爐~?
OO-R~2個都係罐頭~?

咁之前OO-R果2個~同偽娘果個去左邊呀~?我無睇外傳~唔知~
OOR 同 絕望戈三個正版爐係TV版 最尾已經爆哂

作者: 次期Cekehe:

更正一下
戈個唔係李瘋子 係李瘋子型變革體既DNA既提供者

係用古谷徹呀~依PART唔洗追字幕~我好留心睇~

今次個名前面有 e.a. 架~
E.A.REI 古先生
sunhikari 09:05 PM 11-21-10
作者: GN00508771:
OOR 同 絕望戈三個正版爐係TV版 最尾已經爆哂
應該爆得兩個
因為我無記錯的話(係HOBBY JAPAN同電擊到睇)
熾天使R2應該係用正版爐的
而00Q的兩個爐則是專登為TWIN DRIVE SYSTEM而整的特制爐
GN00508771 09:07 PM 11-21-10
作者: sunhikari:
應該爆得兩個
因為我無記錯的話(係HOBBY JAPAN同電擊到睇)
熾天使R2應該係用正版爐的
而00Q的兩個爐則是專登為TWIN DRIVE SYSTEM而整的特制爐
咪一樣係新整-.-

前面已經有資料講左 劇場版絕望係三個擬似爐

kircheis 10:45 PM 11-21-10
現時人類互相充滿誤解,引致仇恨,妒忌,繼而引發火種
老頭唔希望人類拓展宇宙演變成將火種帶出宇宙
(發生宇宙大戰etc, 可能暗喻uc既殖民地與地球聯邦戰爭)
所以先想計畫令人類進化,變革成能夠相互溝通既變革者
有VEDA去掌管一切資訊做SUPPORT
以GUNDAM 作為第一階段武力介入調停手段

別忘記veda係第一期已經比李瘋子搶左
所以第二期所演既同老頭原本計劃已經有出入

發生外星生物接觸係老頭預計之外
不過咁岩撞彩堆外星生物對腦量子波有反應
可以將老頭果套去同外星生物接觸溝通
講真,如果ELS收唔到腦量子波,套劇場版唔駛演

回應下一位網友先...我對tv的理解都係跟上邊的差不多, 所以無想過會有els...
一路都係覺得天人or 00故事的終極同'馬沙主義'一樣, 想將全人類革新! 跟外星人全無關係! 所以我覺得唔係睇緊gundam!
完全轉曬channel....所以睇完我覺得好陌生! 綜觀來說, tv+movie...佢為了創新和想神秘感, 佢吹得好大...到最後有少少收唔到尾...
當初gundam00稱為可以改變world的gundam....嘩!!太雷了!!!
knight-philip 11:11 PM 11-21-10
沒可能成為seed
因為變革者不只是由出生而來,有很多都是突然覺醒的
當你連自己也不知道有沒有可能變成變革者的時候,你還會去反嗎?
分分鐘一舉行反對行動的時候就發覺反對派裡有部份人都覺醒了
那還有可能反嗎?
ycyleo 01:05 AM 11-22-10
作者: kircheis:
回應下一位網友先...我對tv的理解都係跟上邊的差不多, 所以無想過會有els...
一路都係覺得天人or 00故事的終極同'馬沙主義'一樣, 想將全人類革新! 跟外星人全無關係! 所以我覺得唔係睇緊gundam!
完全轉曬channel....所以睇完我覺得好陌生! 綜觀來說, tv+movie...佢為了創新和想神秘感, 佢吹得好大...到最後有少少收唔到尾...
當初gundam00稱為可以改變world的gundam....嘩!!太雷了!!!
其實TV版都有提"為未來對話"呢樣野
加上伊奧老頭既計劃係分成三個階段
第一係世界的統合
第二係人類意志的統一
第三為即將到來的對話做好準備
所以其實以世界觀黎講又唔可以話轉channel

只可以話係00世界入面包括異星生物,對於高達黎講係比較新既一樣野
money 07:40 PM 11-22-10

7ming_格鬥苦手 11:36 PM 11-23-10
已閱,還可以啦,當佢係Gunbaster (宇宙怪物) + EVA (清神層面,當然冇咁高既層次) 睇都可以既

不滿係有班觀眾係咁笑,笑唔係問題,你係又笑唔係又笑,
你睇左spoil先睇,咁尊重下其他觀眾感受得唔得呢?
最尾剎那出黎笑到勁大聲,真係想xy佢地........
exiazero 12:03 AM 11-24-10
作者: 7ming_格鬥苦手:
已閱,還可以啦,當佢係Gunbaster (宇宙怪物) + EVA (清神層面,當然冇咁高既層次) 睇都可以既

不滿係有班觀眾係咁笑,笑唔係問題,你係又笑唔係又笑,
你睇左spoil先睇,咁尊重下其他觀眾感受得唔得呢?
最尾剎那出黎笑到勁大聲,真係想xy佢地........
剛剛都睇左.....
覺得都OK.....之前睇定D野先勉強明
我果場好彩
無人講SPOIL D野
個個都好安靜睇
係去到開花之後一出字幕D人開始傾....
聽得出好多問號出現.....好少睇完戲見到這樣的場面
不過我睇完都呆左好耐....要消化完先講解到俾朋友聽...

但係有條友真是成日笑.....好在都好細聲笑..
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 

返回主題版面