Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-16-07, 12:43 PM   #26
leemm9900
Insane Gamer
夜遊人

註冊日期: Jan 2006
黑的能力 is (?x?)a

亡者只能在終結的地方等待至終・・・
leemm9900 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-07, 07:17 PM   #27
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: leemm9900 查看文章
黑的能力應該係電擊
第1集幫包租婆整電視, 整壞個鎖救千晶, 以及第2集令千晶失去意識, 都係用電

舊 04-17-07, 09:38 AM   #28
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

註冊日期: Jan 2002
我覺得E套嘢唔係咁好睇
好似有D怪怪地
睇多一集再決定

佢地係唔係每次用完能力都要做返D嘢for return咁?

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-07, 11:23 PM   #29
mazecity
Junior Member

註冊日期: Apr 2006

第3集
1. 偷聽器裝了在手錶, 咁包煙既用途=?
2. 由第1話到現在看來主角的能力應該就是電
揮一揮隻手就將遊樂場內的設施全部啪著 (前提是沒有其他人暗中幫手的話)
3. 有『用電』能力既話會不會有『停電』能力?
如果可停電且使用範圍夠大的話可以黎個全東京停電...
4. 主角會不會是想食埋個女子高生果杯巨型雪糕...(但畫面範圍內顯示主角已經KO左11碗並食緊第12碗麵 )
mazecity 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-07, 04:10 AM   #30
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
呢套今季黑馬
我看好中~
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-07, 05:43 AM   #31
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: leemm9900 查看文章
溝女

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-07, 10:14 AM   #32
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
如果集集都係溝便當女
真係唔多對胃口...
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-07, 02:02 PM   #33
-水原-
Senior Gamer
CB

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDInnovade0988
引用:
作者: 飛燕 查看文章
溝女
其實係代價
-水原- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-07, 05:11 PM   #34
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: mazecity 查看文章

第3集
1. 偷聽器裝了在手錶, 咁包煙既用途=?
2. 由第1話到現在看來主角的能力應該就是電
揮一揮隻手就將遊樂場內的設施全部啪著 (前提是沒有其他人暗中幫手的話)
3. 有『用電』能力既話會不會有『停電』能力?
如果可停電且使用範圍夠大的話可以黎個全東京停電...
4. 主角會不會是想食埋個女子高生果杯巨型雪糕...(但畫面範圍內顯示主角已經KO左11碗並食緊第12碗麵 )

包煙只係掩飾, 並無特別意思
將遊樂場內的設施全部啪著果度我覺得有D bug, 黑的"用電"能力應該不至於勁到可以"隔空放電", 如果唔係戰鬥時就唔需要靠條鋼線導電

舊 04-21-07, 05:13 PM   #35
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: 飛燕 查看文章
溝女
睇呢套野其中一個樂趣係睇黑點樣溝各式各樣的女
不過查實女主角係邊個呢? 女刑事, 銀, 還是目前只係OP露面, 仲未正式出場的Amber?

此篇文章於 04-21-07 05:18 PM 被 greatultraman 編輯。
greatultraman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-07, 07:35 PM   #36
charles0152
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcharles0152
XBox Live Gamertagcharles0152
引用:
作者: greatultraman 查看文章
睇呢套野其中一個樂趣係睇黑點樣溝各式各樣的女
不過查實女主角係邊個呢? 女刑事, 銀, 還是目前只係OP露面, 仲未正式出場的Amber?
我都覺,所以黑的能力其實係溝女
女刑事幾有女主feel,又索
charles0152 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-07, 03:12 AM   #37
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:

包煙只係掩飾, 並無特別意思
將遊樂場內的設施全部啪著果度我覺得有D bug, 黑的"用電"能力應該不至於勁到可以"隔空放電", 如果唔係戰鬥時就唔需要靠條鋼線導電
回答有少透

咁又未必係BUG喎~佢可能只係作引導"噠"著D機器而已~就好似開車咁噠一下,用電量唔會好大~
又或者,可能係個畫面有心唔比你佢申左條線出黎O.O
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-07, 04:11 AM   #38
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: grxgr 查看文章
回答有少透

咁又未必係BUG喎~佢可能只係作引導"噠"著D機器而已~就好似開車咁噠一下,用電量唔會好大~
又或者,可能係個畫面有心唔比你佢申左條線出黎O.O
覺得其實係有人幫佢開制

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-07, 11:52 AM   #39
goodguy
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
好似每次用完''能力''後都消耗好大體力咁,莫非''代價''有另一個可能(減壽)??
goodguy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-07, 12:00 PM   #40
Heifetz
Game Master
獨身漢子

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: goodguy 查看文章
好似每次用完''能力''後都消耗好大體力咁,莫非''代價''有另一個可能(減壽)??
"大食"就真.

http://hk.myblog.yahoo.com/cpc412
Heifetz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-07, 09:00 PM   #41
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

今集真係正呀
...
小舞同老豆火中果段真係睇到想喊
另外, 唔知有無聽錯, 係唔係好似小舞果種無代價的契約者會慢慢變成Doll?

此篇文章於 04-27-07 09:04 PM 被 greatultraman 編輯。
greatultraman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-07, 10:56 PM   #42
火狐控

3個舞都係同火有關=.=
...
點解個黑人要做瓜佢老豆?>
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-07, 11:09 PM   #43
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
3個舞都係同火有關=.=
...
點解個黑人要做瓜佢老豆?>
因為
佢老豆當時想用刀仔插死舞

舊 04-28-07, 01:41 AM   #44
mmssm
Game Master

引用:
今集真係正呀
...
小舞同老豆火中果段真係睇到想喊
另外, 唔知有無聽錯, 係唔係好似小舞果種無代價的契約者會慢慢變成Doll?
...

反而我覺得今集冇咩意外驚喜
佢老豆我都預左佢會死
不過我當時諗既係佢地會一齊死(係既話悲傷度應該再會加吧?)
咁依家個女仔會點?變做朋友?敵人?定係唔會再講...係就太可惜了
呢個唔似之前果個doll就咁就死,點都有野講下係嘛
同埋下集又係女...
套野每兩集換畫...幾時先到大戰~?
無口系果個水樹好萌...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-07, 01:53 AM   #45
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: mmssm 查看文章
...

反而我覺得今集冇咩意外驚喜
佢老豆我都預左佢會死
不過我當時諗既係佢地會一齊死(係既話悲傷度應該再會加吧?)
咁依家個女仔會點?變做朋友?敵人?定係唔會再講...係就太可惜了
呢個唔似之前果個doll就咁就死,點都有野講下係嘛
同埋下集又係女...
套野每兩集換畫...幾時先到大戰~?
無口系果個水樹好萌...
...
篇介紹文有提到呢套係講黑同唔同女性的邂逅和別離, 所以每個單元的主角都係女
雖然一早知道會係悲劇收場, 但係人物描寫真係唔錯, 加埋D對白同音樂, 我覺得好成功咁營造出一幕感人的父女別離
舞應該會被送去黑佢地所在的組織吧...

舊 05-05-07, 02:35 PM   #46
火狐控

今集

原來呢個門唔至一個...
主人公同呢個真空殺人狂係同一間孤兒園?
個MI6 好型XD
我懷疑真空殺人狂使用能力既代價係
主人角係妹控?

有多d主線飛出黎先似樣嘛
舊 05-05-07, 03:46 PM   #47
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
今集

原來呢個門唔至一個...
主人公同呢個真空殺人狂係同一間孤兒園?
個MI6 好型XD
我懷疑真空殺人狂使用能力既代價係
主人角係妹控?

有多d主線飛出黎先似樣嘛
開始入主線了

日本果個叫地獄門, 而南美果個叫天國門, 咁上集黃話要帶舞去天國的意思即係去南美?
今集花咁多時間係個november身上, 睇黎唔係便當角色
仲有個黑叫紅髮女Havok做Carmine, 原來係紅色的一種
黑個妹(?)又叫白, 睇黎黑背後的組織的成員全都以顏色為代號
腹黑男命中注定係妹控嗎?

舊 05-11-07, 10:36 PM   #48
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

黑的能力代價

今集証實左大食唔係代價
雖然紅推測黑的能力係無代價, 不過由黑成為契約者之後比以前變得更情緒化這點黎睇, 似乎之前推測黑的能力代價係擁有感情係估啱左?
暫時黎睇黑最屈的唔係佢o既能力(電擊比起發火, 製造真空實在係小兒料, 又不能作遠距離攻擊), 而係佢唔駛打打下要附代價, 今集的november11同第2集的teleport契約者都係代價行為途中比黑偷襲
下集的預告 仲以為睇錯弟套野

此篇文章於 05-11-07 10:42 PM 被 greatultraman 編輯。
舊 05-11-07, 11:05 PM   #49
House
里村★紅葉

PSN  IDHouse544
魯魯又是妹控
黑又是妹控..XD

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-07, 10:00 AM   #50
火狐控

難得今篇契約者唔洗死...XD
紅髮女既能力代價係血?
目前同契約者有4種
通過試煉 無需負代價的
要負代價的
沒有意識使用能力的
失去能力的

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
《 2008 年 度 十 大 勁 歌 金 曲 頒 獎 典 禮 》 IamO Neo Music UNIVERSE 719 01-13-09 01:51 AM
[飲食新聞] 六 款 健 康 糉 三 款 高 脂 IamO 飲食版 0 06-06-08 09:31 AM
2007年度叱吒樂壇流行榜頒獎典禮討論區[結果出爐,2/1起Moov足本重溫] URA Neo Music UNIVERSE 653 01-06-08 10:52 AM
G.O.D.會唔會又惹官非? MO ~清談館~ 45 12-30-07 02:06 AM
[TVB] 天怒人怨 - 詹 瑞 文 遭 封 殺 轟 無 線 霸 道 IamO Neo Entertainment TREND 50 10-30-07 02:04 PM

現在的時間是 09:50 PM

手機版 | APP版