Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-04-17, 11:27 PM   #3276
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
想處理開帳號既事宜
請問依家普遍係逐個地區開ac? 定用一個ac不斷轉區?

舊 03-04-17, 11:33 PM   #3277
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 112914 查看文章
想處理開帳號既事宜
請問依家普遍係逐個地區開ac? 定用一個ac不斷轉區?
分開開兩個好D, 轉區D 錢/購物記錄唔知Keep 唔keep 到

信長 目前離線  
舊 03-04-17, 11:40 PM   #3278

引用:
作者: 信長 查看文章
分開開兩個好D, 轉區D 錢/購物記錄唔知Keep 唔keep 到
明白
謝謝你

舊 03-04-17, 11:42 PM   #3279
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
被入面我點都會斷
星期一希望老任唔會叫我擺低耍我

Sent from my iPhone using Gaforum
佢可能會叫你返屋企跟SUPPORT PAGE去做,話實舊O野係用得嘛,而唔係完全用唔到。

再唔係就買個PRO掣用。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 03-04-17, 11:46 PM   #3280
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: catho7 查看文章
唔得
wii d點數係跟機,除非部機仲係度,唔係無得搞

P.S.就算部wii仲係度,都要有部wiiu先過到d點數去wiiu(nnid)
Ohhhh 無wiiu
咁即係重新開過acc 啦要...

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線  
舊 03-04-17, 11:49 PM   #3281
david
The One

引用:
作者: ayane123 查看文章
我睇完編官方回應都覺係

問題唔係我件產品,係你屋企既問題

去下外國forum twitter睇下就知唔係個別事件,老任你都係面對個問題啦
老任面對緊啦,叫你將所有有無線O既東東彈開NS幾丈遠。

---
david 目前離線  
舊 03-04-17, 11:50 PM   #3282
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: david 查看文章
佢可能會叫你返屋企跟SUPPORT PAGE去做,話實舊O野係用得嘛,而唔係完全用唔到。

再唔係就買個PRO掣用。

多數都係咁啦
全球問題. 佢邊話到事, 識整就唔會咁多人有事
都唔知點算好

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-05-17, 12:14 AM   #3283
david
The One

引用:
多數都係咁啦
全球問題. 佢邊話到事, 識整就唔會咁多人有事
都唔知點算好

其實我覺得而家係當年埃瘋4同教主應對O既翻版。

---
david 目前離線  
舊 03-05-17, 12:20 AM   #3284
chris189
Junior Member

註冊日期: Nov 2011
引用:
全屋周圍都試過啦
本身諗住星期一返工都試下
都係直接去維修到check 算

佢篇官方文講到係關屋企干擾事
有啲擔心會耍走我姐.

講真,老任D機真係幾易被干擾,我記得以前我買WiiU時,初初諗著SET佢連wifi接上網,部機一直都搵唔到我屋企個wifi,初時以為我屋企個router有事,但試過其他裝置係搵到wifi,淨係部WiiU唔得,最後我關左屋企其中一部router,佢先搵到個wifi,咁好明顯係其中一部router干擾左部WiiU去搵個wifi hotspot
chris189 目前離線  
舊 03-05-17, 12:22 AM   #3285
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
唔係三紅既翻版咩
MO 目前離線  
舊 03-05-17, 12:28 AM   #3286
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
reserach 左好多reddit post
好多都有相同嘅issue
有啲人買多pair joy con 都係唔work
佢地嘅解決方法都係買pro 制等nintendo 再回應...

DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-05-17, 12:28 AM   #3287

引用:
買機前都有同朋友講笑
老任跟住應該出圖話d掣係實驗室test過,同送手繩扣
不過退錢應該無可能

舊 03-05-17, 12:35 AM   #3288
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
叫人關其他電器OFF到咁好難撐佢喎
Kain 目前離線  
舊 03-05-17, 12:46 AM   #3289
david
The One

引用:
reserach 左好多reddit post
好多都有相同嘅issue
有啲人買多pair joy con 都係唔work
佢地嘅解決方法都係買pro 制等nintendo 再回應...

所以今回老任無啦啦進賬多幾錢呢你話...

---
david 目前離線  
舊 03-05-17, 12:49 AM   #3290
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
所有既錯都唔係我既錯,呢啲思維咁似.....

呢到係game forum都係唔講呢啲,方丈好小氣
ayane123 目前離線  
舊 03-05-17, 12:51 AM   #3291
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: ayane123 查看文章
所有既錯都唔係我既錯,呢啲思維咁似.....

呢到係game forum都係唔講呢啲,方丈好小氣
呢到講***應該無問題
Kain 目前離線  
舊 03-05-17, 12:53 AM   #3292
david
The One

引用:
作者: 112914 查看文章
買機前都有同朋友講笑
老任跟住應該出圖話d掣係實驗室test過,同送手繩扣
不過退錢應該無可能
送實物應該難O的,話曬老任係靠買主機同週邊賺大錢,無理由同自己倒米,上網登記送個開機主題畫面咁啦應該,但應該要等到好似埃瘋4有人準備集體訴訟天線問題先會有機會吧。

---
david 目前離線  
舊 03-05-17, 01:23 AM   #3293
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
有無人試咗d type c hub ?

又或者問有無人試到邊隻4/5個usb 嘅type c charger係tv mode 推得起?

此篇文章於 03-05-17 01:29 AM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線  
舊 03-05-17, 01:34 AM   #3294
ipchow

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Eking 查看文章
明明唔係定價, 重要搵藉口安慰自己?....
原價但一街冇貨咪一樣,今次發行非常好,你昨天早上去百貨公司係可以買正價機。
真正早起的鳥兒有蟲吃。

我就決心等正價,反正唔急。
ipchow 目前離線  
舊 03-05-17, 01:40 AM   #3295
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
我有wifi router 喺電視櫃附近點算

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 03-05-17, 01:45 AM   #3296
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
同女朋友玩到12點先停手
食完晚飯就炸彈人先,跟住休息夠就Just dance, 之後再12 switch 埋尾炸彈人
開埋Zelda試左下,畫面勁靚,等有時間就一氣呵成
半人馬-RigiL- 目前離線  
舊 03-05-17, 01:53 AM   #3297
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
唔想等新firmware,一係就試下老任d trouble shooting,網上有人成功既,你試到work 都起碼知唔係joy-con 硬件問題,無必要特登去換住

http://www.nintendolife.com/news/201...nection_issues

My connection was really bad--like almost unusable--when I first set the Switch up. The dock was basically touching my amp/ receiver, so I moved it 4 inches to the right, and whaddya know, problem solved, zero issues since then, not even from behind my back.
========================
I had the problem and it was making Zelda unplayable as the left joy con would just stop responding on all inputs for a few seconds. Quite the immersion breaker. But I had set it up with the dock tucked away down the side of the TV with a chair in the way of it. My problem is I have a highly curious one year old son for whom flashing lights and clicky buttons are like crack so I have to put the thing where he can't get it.
I've ended up putting it on its side in the entertainment centre. Fixed the joy con problem but it's a bit more fiddly to get it in and out the dock. Was planning on getting a pro controller anyway so the problem will go away, but it is all a bit tedious.
SilverShadow 目前離線  
舊 03-05-17, 02:02 AM   #3298
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
我兩個左制都冇事....
TV mode, 左制單獨拎出廳伸出去隔住個人同隔住個雪櫃都冇事

星期一拎返公司試下係有野阻擋之下個手制係咪真係咁弱先

同埋
其實好多電器都會漏D RF出黎(壞左有野漏出黎你鬼知)

話個制有事O既可以試下咁:
1.成套野拎去第二度(直頭第二間屋)試

同好似老任諗齋
2.郁下docking同部機個位
3.disconnect所有唔關事O既電器O既電源(唔好淨係熜佢講個D,係乜都熄晒佢),之後逐樣開返,睇下邊樣整到

工作關係,見過電暖氈都識出RF

此篇文章於 03-05-17 02:12 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 03-05-17, 02:20 AM   #3299
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: lodoss 查看文章
用Tenso轉運的話可以看看收到電郵未,
我因為買多左set joycon要用UPS
我多左個JOYCON 紅左製, 我都要UPS....我決定EMS 分兩件寄算了

BTW, 各位.....NS 多左個神技...日本而家周圍都出事....學左想當年WIN ME.....識藍畫面....
而有幾個人....都係玩Z字頭遊戲, 彈ERROR, 之後.....藍畫面....從此......就沒以後了

舊 03-05-17, 02:22 AM   #3300
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
初步測試完部機,最開心的是部機完全冇問題,上網見到咁多人有問題都有多少擔心

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:39 PM

手機版 | APP版