Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-19-18, 04:37 PM   #1176
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: blackpighk 查看文章
請落石/樹林d trap 要乜石先打到落黎?
尖石,可燃石好似唔得? 定係我射唔岩位?
照計上可以射既應該都得 你射唔岩位姐
會唔會你根本望錯石位置

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 04:52 PM   #1177
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
今集solo仲好過團戰真係想同朋友打先團戰 搵街我都solo算
其實係因為1人打怪物血量少D的關係
搞到間接鼓勵自閉玩
我覺得咁樣反而唔好

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 05:03 PM   #1178
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
理論上4人打2.6倍血係會快,但實際上打醬油既人多,而且有個問題係,人多怪亂走,我弓手solo,打頭易,團戰,射兩下佢又追第2個人用屁股對住我
最大獲既係,打醬油既人唔止冇乜輸出,企位都好有問題,拉怪拉到老遠,再唔係成日係d好不利既環境企,追怪追死人....自問我係弓手都唔會咁拉,而係圍住隻怪轉,近戰企老遠想點....我遠程都係追一半路照射,其他近戰跑狗咁跑,辛苦晒

此篇文章於 02-19-18 05:06 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 05:36 PM   #1179
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
仲有耐性耐久提升
你睇ta片隻滅盡玻璃做咁

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 05:38 PM   #1180
天子
weIBetAriTTeR
StElla

拔刀術係咪弓都岩用?

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 05:41 PM   #1181
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:
作者: 天子 查看文章
拔刀術係咪弓都岩用?
係 拔刀龍矢

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 05:50 PM   #1182
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: Suika 查看文章
歷戰麒麟真係唔識打
我講既寄生Hunter係連直頭係人影都無, 全程戰圈外

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 07:35 PM   #1183
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
採集達人

舊 02-19-18, 07:44 PM   #1184
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
隻貓同互毆有時有用過隊友

今集怪同人都好脆弱,打兩下就暈

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 08:20 PM   #1185
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
戰圈外都好過入黎troll

今集用太刀既似乎都得番玄人 把武器set到要識見切先勁係唔錯
而家既地雷指標已經變左弓同雙劍

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 08:37 PM   #1186
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
棍雷啲喎

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 02-19-18, 08:52 PM   #1187
Crazy Gamer
薛西佛斯

雙劍我都唔敢用
斬下斬下 好易入魔釘死晒d隊友

舊 02-19-18, 09:05 PM   #1188
T.S
君だけを…

玩左咁耐感覺
人雷,用乜武都係咁雷

有朋友玩左咁耐今日先知有週任,然後唔知金券用途
如果我唔講,可能到棄game果日都唔知

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 09:08 PM   #1189
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Rance 查看文章
隻貓太有能
主力係貓貓貓貓眠棍我放爆G佢同我一齊放爆G奇面族車仔又勁120一炮
引用:
作者: 小光 查看文章
其實係因為1人打怪物血量少D的關係
搞到間接鼓勵自閉玩
我覺得咁樣反而唔好
1人玩俾1人血量好正常 只係個耐性低太多 鎖頭鎖到完場
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
理論上4人打2.6倍血係會快,但實際上打醬油既人多,而且有個問題係,人多怪亂走,我弓手solo,打頭易,團戰,射兩下佢又追第2個人用屁股對住我
最大獲既係,打醬油既人唔止冇乜輸出,企位都好有問題,拉怪拉到老遠,再唔係成日係d好不利既環境企,追怪追死人....自問我係弓手都唔會咁拉,而係圍住隻怪轉,近戰企老遠想點....我遠程都係追一半路照射,其他近戰跑狗咁跑,辛苦晒
係 人多拉怪 我gunlance拉開左 都係收武算啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 09:17 PM   #1190
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
主力係貓貓貓貓眠棍我放爆G佢同我一齊放爆G奇面族車仔又勁120一炮

1人玩俾1人血量好正常 只係個耐性低太多 鎖頭鎖到完場

係 人多拉怪 我gunlance拉開左 都係收武算啦
我覺得1,2,3,4人血都都唔同, 咁先平衡D
而家咁搞到2人打仲難過1人打

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 09:28 PM   #1191
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 小光 查看文章
我覺得1,2,3,4人血都都唔同, 咁先平衡D
而家咁搞到2人打仲難過1人打
所以講歷戰2人咪即係自私打

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 09:39 PM   #1192
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
玩呢個系列一直唔介意隊友點玩, 唔好等收工就得
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
戰圈外都好過入黎troll

今集用太刀既似乎都得番玄人 把武器set到要識見切先勁係唔錯
而家既地雷指標已經變左弓同雙劍
點會玄...打左六百幾埸見8成獵人都係太刀同弓/弩
雙劍大部份都當隻怪係老山龍 站椿式亂舞

引用:
作者: 搖搖 查看文章
棍雷啲喎
棍多數剩係空中O就以為自己做到野

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 09:48 PM   #1193
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
今集打打下會發現自己跌落街,火龍一轉場就同大隊講Bye vye
導蟲呢個系統令人方便,易都令人好無奈
試過搵路終於見到火龍,三位大大已經完任

因為地圖太複雜,好多時四人場都喺得三個人打(有個跟唔上)
伏人,都唔算多嘅(絕對無XX咁多),不過明明喺共鬥,個個都好似各打各咁
本人喺大劍廚,真喺唔敢同充能(低能)斧/太刀爭頭打,唯有負責爆部位囉
明明大劍爆頭DPS喺最高(無鎚嘅情況下),始終今集睇到傷害,所有武器都會爭頭打,所以遲下都喺想轉玩弓/長槍算
由手機版發出

此篇文章於 02-19-18 09:51 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 11:00 PM   #1194
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
整左耐風LV5打鋼龍
好似一D用都無
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 11:12 PM   #1195
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
今集打打下會發現自己跌落街,火龍一轉場就同大隊講Bye vye
導蟲呢個系統令人方便,易都令人好無奈
試過搵路終於見到火龍,三位大大已經完任

因為地圖太複雜,好多時四人場都喺得三個人打(有個跟唔上)
伏人,都唔算多嘅(絕對無XX咁多),不過明明喺共鬥,個個都好似各打各咁
本人喺大劍廚,真喺唔敢同充能(低能)斧/太刀爭頭打,唯有負責爆部位囉
明明大劍爆頭DPS喺最高(無鎚嘅情況下),始終今集睇到傷害,所有武器都會爭頭打,所以遲下都喺想轉玩弓/長槍算
由手機版發出
玩弓咪一樣俾人擋頭,怪down左冇人切尾,成班係個頭度,等弓手切尾咩
企近少少剛射都俾人掃開
好處係,未down果d個頭夠高,冇人擋到

引用:
作者: Kain 查看文章
整左耐風LV5打鋼龍
好似一D用都無
種多d光蟲最實際

舊 02-19-18, 11:14 PM   #1196
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

『モンスターハンター:ワールド』メイキング映像:Part3「クラフト」

『モンスターハンター:ワールド』メイキング映像:Part4「ワールド」
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 11:21 PM   #1197
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
我有時打炎王
見d街場客雙刀入嚟.....
心諗 嘩大佬乜料呀

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 11:30 PM   #1198
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
鋼龍風壓要用番佢套裝先擋到,即係要整一套應付佢既裝備先要成功擊殺佢wwwwwww

血量就有人測試過,多人模式平均得2倍血量左右

其實斷尾都係掘多下,而家d尾掘身又有,派又有…搏出玉就命運天註定…
而家打開都無特登追尾,除非好似火龍家族果d咁易斷
唔係既話隻怪血又少,特登追尾仲打耐左

舊 02-19-18, 11:35 PM   #1199
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
頭先有2隻TARGET
打完一隻無啦啦3條友走去打隻唔關事既爆鱗
雖然佢係煩D遮...
之後有條友JOIN我
變左2VS2鬥快
之後我地快D打完
打到9成打唔完隻野唔知果刻佢地有咩心情

BTW一開始佢地打A我都追錯左B(又廢事由頭跑過)
追唔到先跟番佢地行
所以根本4條友都唔知做緊咩
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 11:47 PM   #1200
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
歷戰其實係大力
不過單人打之下好少血
比起xx既超特殊許可任易打得多

二人限定根本係難打過一人打
不過有d限時15分個d我應該偏向團戰
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 08:24 AM

手機版 | APP版