Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 12-10-18, 11:47 AM   #4226
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
漢董卓應該會搶哂嵩哥d生意

嵩哥3鳴好似nerf到+15%血

引用:
作者: LR猫 查看文章
+6 2~2.5C減一半

知将への号令 7.5C
狼主の大号令 11.5C
2.5c 減一半咁大鑊....
捱到3覺都係得15C, 仲未計D人有醒就弱番, 中間攝D細計加醒先掂(可能HIMIKO/春華),
要實際操作下先知勁唔勁, 就咁睇似難用

狼主多左1秒, 多謝

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
魏諷決起!

唔知可唔可以做田伯新PARTNER
咩效果?
引用:
一對舞狗都係減移速咋喎
30漢都只係減國力3回兵量
鍾會唔係減到金田一咁嘅都仲係狗

宜家魏又加返兩個新反計
好過無啦
引用:
神算狗謀
其實真係好勁, 反4士氣計都有SO
係基武問題未知點夾DECK, 夾哂D大大力加個5士氣團強可能work?

此篇文章於 12-10-18 11:50 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 11:56 AM   #4227
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
隻聖誕春華好勁, 貌似wara尤其1 top wara既克星
應該會拍足全場

對住呢堆野出哂食奶既力先有機會贏到一場半場
尋日呢場都係對面出錯先贏到
https://www.youtube.com/watch?v=0CCd...ature=youtu.be
雖然我開幕同紡織個下都守得唔好... 輸多左1下征同城...

弓似乎易用D, 不過都要睇有幾遠

隻司馬睇TWITTER +6, 10C左右
7粒蝕武仲要3 cost, 有d難用... 唔玩覺盡塞d高spec腳唔知得唔得,
問題係晉d腳無乜低士氣計岩夾咁...

反而對賈南風有D興趣, 類似當年亡國舞, 不過係唔知減得幾快
我淨係知新司馬二係大戰唔計LE卡第一張會單挑0既仲達

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 12:05 PM   #4228
b_boy
↘呆~

隻賈南風如果有辦法不斷加醒, 個計可以玩好耐喎

淯底可保一世平安
舊 12-10-18, 12:08 PM   #4229
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
話時話好像冇人講2.5馬甘寧,2.5槍馬超..加攻加速,再加攻...

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-10-18, 12:15 PM   #4230
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
何鑽未更新冇得玩
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 12:23 PM   #4231
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
綠色新SR又全部男人
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 12:24 PM   #4232
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: ouki 查看文章
何鑽未更新冇得玩

咁SAD
仲諗住收工/食完飯去

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 12:26 PM   #4233
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
士燮剛掌波係乜料?
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 12:26 PM   #4234
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
漢董卓應該會搶哂嵩哥d生意

嵩哥3鳴好似nerf到+15%血

2.5c 減一半咁大鑊....
捱到3覺都係得15C, 仲未計D人有醒就弱番, 中間攝D細計加醒先掂(可能HIMIKO/春華),
要實際操作下先知勁唔勁, 就咁睇似難用

狼主多左1秒, 多謝

咩效果?

好過無啦

其實真係好勁, 反4士氣計都有SO
係基武問題未知點夾DECK, 夾哂D大大力加個5士氣團強可能work?
5武弓
5氣+5 10C 死人自己扣城血

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 12:36 PM   #4235
ouki
戸松控

引用:
咁SAD
仲諗住收工/食完飯去
食完午飯應該難一點
舊 12-10-18, 12:40 PM   #4236
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: ouki 查看文章
食完午飯應該難一點
食完晚飯再出去
不過最終無動力出門嘅機會最大

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 12:51 PM   #4237
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX &lt;&lt;我們回來了&gt;&gt;

引用:
食完晚飯再出去
不過最終無動力出門嘅機會最大

個個出動可以睇下條隊...會唔會破紀錄。

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 12-10-18 12:59 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-18, 01:14 PM   #4238
ouki
戸松控

引用:
作者: darkvolver 查看文章
個個出動可以睇下條隊...會唔會破紀錄。

第一日都冇人出動,不是仲大單咩,
舊 12-10-18, 02:27 PM   #4239
6eo
美波様!

引用:
作者: b_boy 查看文章
我淨係知新司馬二係大戰唔計LE卡第一張會單挑0既仲達
竟然

2代LE會挑其實好似係SET錯咋
引用:
隻賈南風如果有辦法不斷加醒, 個計可以玩好耐喎
個計8粒, 300%覺醒bar有15c, 當你12士氣開,
有4士氣, 再加15c回4粒左右, 應該夠開兩下覺醒細計, 當+150%左右者係可以延長到約7.5 count,
咁應該最少玩到20幾c既

但+6好似有d少, 同埋首先要捱到300%bar再加12士氣, 感覺好似好高手向....

引用:
5武弓
5氣+5 10C 死人自己扣城血
咁都幾勁喎, 唔使一定用劉氏
夾榮光都唔錯
舊 12-10-18, 02:44 PM   #4240
b_boy
↘呆~

引用:
竟然

2代LE會挑其實好似係SET錯咋

個計8粒, 300%覺醒bar有15c, 當你12士氣開,
有4士氣, 再加15c回4粒左右, 應該夠開兩下覺醒細計, 當+150%左右者係可以延長到約7.5 count,
咁應該最少玩到20幾c既

但+6好似有d少, 同埋首先要捱到300%bar再加12士氣, 感覺好似好高手向....

咁都幾勁喎, 唔使一定用劉氏
夾榮光都唔錯
講龍狼傳果件喎

個計玄人向啦, 開D食人架醒不斷食人應該會好好玩, 但太難用

淯底可保一世平安
舊 12-10-18, 03:01 PM   #4241
GUSTAV
The One
poor

一對舞狗同知障號令打落好似冇咩分別:0) 都係咁狗:0)

>咁都幾勁喎, 唔使一定用劉氏
>夾榮光都唔錯
何進勁過劉氏太多

舊 12-10-18, 03:03 PM   #4242
6eo
美波様!

引用:
講龍狼傳果件喎

個計玄人向啦, 開D食人架醒不斷食人應該會好好玩, 但太難用
之後改左唔會挑, 之前唔知聽邊個講話係set錯
http://www.wikihouse.com/sangokushi/...A3%C5#x729b4c1
一騎討ちが好きで自信のある人にはこちらの司馬懿をお勧めするが、普通は一騎討ちが無いほうが良い為R司馬懿の方が優先されるようである。 ※Ver2.01にてLE司馬懿も一騎討ちが発生しなくなった模様。

係喎可以一路食人加, 咁好似幾過癮

引用:
一對舞狗同知障號令打落好似冇咩分別:0) 都係咁狗:0)

>咁都幾勁喎, 唔使一定用劉氏
>夾榮光都唔錯
何進勁過劉氏太多
舞狗可能慢得個0.1速根本無feel
知障號令7.5c 我覺得仲係好勁, 5氣加速7.1c就差唔多

你個何進廚
舊 12-10-18, 03:09 PM   #4243
GUSTAV
The One
poor

首你先要儲到3醒 再有12氣

正常司馬父子DECK 推爆埋對面天光啦....:0)...

舊 12-10-18, 03:41 PM   #4244
b_boy
↘呆~

引用:

之後佢實出張加醒之舞, 到時應該會實用

淯底可保一世平安
舊 12-10-18, 04:09 PM   #4245
darkvolver
頹冗

三國志大戰討論區 Vol.LIX &lt;&lt;我們回來了&gt;&gt;

引用:
之後佢實出張加醒之舞, 到時應該會實用

杜預廚人.....

另外,唔係好明點解晉要防柵再建..

此篇文章於 12-10-18 04:11 PM 被 darkvolver 編輯。
舊 12-10-18, 05:07 PM   #4246
darkvolver
頹冗

del....

此篇文章於 12-10-18 07:18 PM 被 darkvolver 編輯。
舊 12-10-18, 09:27 PM   #4247
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
吳今次d新卡終於見得下人
陶濬 吾彦 士燮 攻擊谷利 R凌統
呢幾張都用得過

SR甘就spec勁但個計微妙…未burst時太慢了對面普通馬都走得甩

舊 12-10-18, 10:53 PM   #4248
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: maxwaver 查看文章
吳今次d新卡終於見得下人
陶濬 吾彦 士燮 攻擊谷利 R凌統
呢幾張都用得過

SR甘就spec勁但個計微妙…未burst時太慢了對面普通馬都走得甩
乜上次果D唔得咩...
巨虎 孫策 諸葛靚 孫皓 李異都好勁呀

吾彥睇幾C可能好勁
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-18, 07:51 AM   #4249
darkvolver
頹冗

引用:
作者: kev00269270 查看文章
乜上次果D唔得咩...

吾彥睇幾C可能好勁

計少左不死燦哥....好像沒有下修

舊 12-11-18, 01:15 PM   #4250
6eo
美波様!

引用:
作者: kev00269270 查看文章
乜上次果D唔得咩...

吾彥睇幾C可能好勁
3粒84C
好似好勁, 雖然槍易死D
引用:

睇軍團D片, 有時2條覺多D已經開波, 夾一個5氣卑夫就大約18C 左右,
個加速唔明顯但對推上去幾有用, 同埋時間長變左更加覺
貌似OK勁同幾好玩, 唔排除係軍團哥既威能

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 10:05 AM

手機版 | APP版