Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-15, 11:41 PM   #576
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
Q1.請問點解我的Gotham's Greatest排名只見到有2個人名咁少的??(1個係我、另1個係PSN fd)
Q2.個排行榜唔係全球的嗎??
Q3.J唔J埋WB Play Acc對隻Game有冇咩影響架??掟係純粹宣傳用??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 07-26-15 11:47 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-15, 11:45 PM   #577
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: 津上翔一 查看文章
啱啱打完主線,
未解晒所有支線任務,
之後就咁送左稻草人入監,
冇爆機畫面,
係咪玩完晒所有支線先有爆機畫面睇?

我見有D 攻略話完成左7個支線已經有結局睇,
我完成左8個都冇?
啱啱我都打完主線100%,
依家解緊支線任務中,希望呢幾日內開到真ending睇啦!

PS:主線爆左後,周邊D人都係到講Batman係Bruce件事,有D映照緊IRON MAN1電影版緊,幾有趣!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 07-27-15 03:17 AM 被 mrk 編輯。
舊 07-27-15, 10:30 PM   #578
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: mrk 查看文章
啱啱我都打完主線100%,
依家解緊支線任務中,希望呢幾日內開到真ending睇啦!

PS:主線爆左後,周邊D人都係到講Batman係Bruce件事,有D映照緊IRON MAN1電影版緊,幾有趣!
我放棄真ending了
打checkpoint同watchtower打到掟手掣
追apc又成日追唔到
打地雷都還好
riddler最後果個孖寶賽車打到第3個lap,玩左成晚都過唔到

利申:arkham city同asylum都有搵哂d riddler challenge
今次真係...
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-15, 06:36 AM   #579
mrk

引用:
作者: minekaoru 查看文章
我放棄真ending了
追apc又成日追唔到
打地雷都還好
riddler最後果個孖寶賽車打到第3個lap,玩左成晚都過唔到

利申:arkham city同asylum都有搵哂d riddler challenge
今次真係...
真係咁難玩??

PS:追唔到Apc就試下升左戰車技能的Afterburner Recharge Level 2同3先,
少撞牆,直路先加速,我都失敗左3-5次先100%到!

舊 07-28-15, 08:49 AM   #580
VC15
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
各位,想問救左猫女之後,Riddler落左地底,係咪要搵曬d Trophies 先可以同佢再打?
VC15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-15, 10:06 AM   #581
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: VC15 查看文章
各位,想問救左猫女之後,Riddler落左地底,係咪要搵曬d Trophies 先可以同佢再打?
係,今集d trophy 好易,基本上腦都唔洗點用。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-15, 10:20 AM   #582
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
我放棄真ending了
追apc又成日追唔到
打地雷都還好

今次真係...
果關飛車可以無限LOOP已經好好....平時係街果D先慘,一FAIL就要行返起點一次...

其實難就未算好難,不過真係好煩(特別我之前睇YOUTUBE攻略,佢係根排列咁解,underground出出入入我前後十次都有)

無心機就上YOUTUBE睇真ENDING算啦,其實真係多幾十秒咁大把
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-15, 12:02 AM   #583
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: fortel 查看文章
果關飛車可以無限LOOP已經好好....平時係街果D先慘,一FAIL就要行返起點一次...

其實難就未算好難,不過真係好煩(特別我之前睇YOUTUBE攻略,佢係根排列咁解,underground出出入入我前後十次都有)

無心機就上YOUTUBE睇真ENDING算啦,其實真係多幾十秒咁大把
正想問真END有啲咩特別,多謝師兄資訊,唔沖100了(迷語人真係有排搞)
上GOOGLE搵資料好易比人透,超危險....

舊 07-29-15, 09:47 AM   #584
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
正想問真END有啲咩特別,多謝師兄資訊,唔沖100了(迷語人真係有排搞)
真ending播多少少片,基本上個意思同The dark knight rises套戲個ending差不多
其實迷語人d野只要係審晒街上d綠光人就易搞好多
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-15, 04:44 PM   #585
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:

終於的起心肝做埋d apc/watchtower/checkpoint/地雷
頂你個,無啦啦又要打7隻cobra....deathstroke你夠彊就出黎同我隻抽啦!!!!
舊 07-31-15, 11:13 AM   #586
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
riddler 快則一日攪掂,慢則兩日
一日用一個鐘玩一個area,其實都係6 日攪掂

我覺得易過AC AO 好多。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-15, 11:20 AM   #587
fortel
Game Master

引用:
終於的起心肝做埋d apc/watchtower/checkpoint/地雷
頂你個,無啦啦又要打7隻cobra....deathstroke你夠彊就出黎同我隻抽啦!!!!
我琴日先打完+既deathstroke,基本你上搞掂晒D 360已經齊招,一下都打佢一半
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-15, 03:28 PM   #588
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
我琴日先打完+既deathstroke,基本你上搞掂晒D 360已經齊招,一下都打佢一半
係啦最煩係d 360
我初初以為要好似打arkham knight咁要射爆佢4邊先得
點知原來唔洗

最後係正面同佢鬥射,走左去一個位佢d飛彈被一條橫樑擋哂
射射下佢無啦啦發呆被我任射爆炸
舊 07-31-15, 03:31 PM   #589
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
riddler 快則一日攪掂,慢則兩日
一日用一個鐘玩一個area,其實都係6 日攪掂

我覺得易過AC AO 好多。
島上果d riddle有得拷問綠色人其實好易
起碼知邊個miss左

宜家最攞命係Arkham Knight HQ入面淨番1個問號同1個breakable object
唔知miss左邊個...

仲有一個airship的問號搵左我幾個鐘
最後發現原來因為之前斜左隻船 飛左出去 跌左落去地上...吹漲
舊 07-31-15, 05:20 PM   #590
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
我放棄真ending了
追apc又成日追唔到
打地雷都還好

今次真係...
我都有d明白你.....

我上兩集都捉到謎妖, 雖然有好多飛行沖次撞機關真係要試好多好多次先過到.

但今集架蝙蝠車....... 對於我地呢D駕車苦手真係唔容易.

舊 07-31-15, 05:29 PM   #591
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
我放棄真ending了
追apc又成日追唔到
打地雷都還好

今次真係...
你指救貓女那個吧?我前晚也是過很久也不行,之後昨晚用網上教的方法:按r1轉第三身視點,一次就搞掂

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-15, 08:49 AM   #592
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
終於爆機,跟住即刻上yourube睇埋個100%爆機
其實所謂完美爆機,只係將個ending斬開兩忽
打齊晒又比尾個尾你睇埋
雖然隻game要出續集唔難,亦都幾多伏筆
但同一模式用左幾次,故事又去到咁盡
希望下一隻係全新作啦

舊 08-02-15, 01:42 PM   #593
九點半
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2008
請問,點解我上網睇見到人地個地圖有曬?杯既位置但我無既?
九點半 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-15, 01:52 PM   #594
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: 九點半 查看文章
要拷問街上的綠色發光人
先會加d riddles去地圖
舊 08-02-15, 01:52 PM   #595
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 九點半 查看文章
平時見有綠光的卒,唔好KO佢,走近佢,有指令可審佢
當然佢會走,同身邊好多嘍囉

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-15, 01:54 PM   #596
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
終於爆機,跟住即刻上yourube睇埋個100%爆機
其實所謂完美爆機,只係將個ending斬開兩忽
打齊晒又比尾個尾你睇埋
雖然隻game要出續集唔難,亦都幾多伏筆
但同一模式用左幾次,故事又去到咁盡
希望下一隻係全新作啦
我想問
島上有d riddle係要救人,每島有一個果d
我睇地圖變左 人x 0
係咪要reload先會出現番?
定係唔小心車死左佢
要打new game +?
舊 08-02-15, 01:55 PM   #597
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
你指救貓女那個吧?我前晚也是過很久也不行,之後昨晚用網上教的方法:按r1轉第三身視點,一次就搞掂
最後符碌通過
沿途仲要係咁俾riddler寸
(不過其實佢係keep住不斷寸...)
舊 08-02-15, 01:57 PM   #598
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: wing 查看文章
我都有d明白你.....

我上兩集都捉到謎妖, 雖然有好多飛行沖次撞機關真係要試好多好多次先過到.

但今集架蝙蝠車....... 對於我地呢D駕車苦手真係唔容易.
有d riddle仲要橫島限時飛車去攞
我真係玩唔過...
舊 08-02-15, 02:14 PM   #599
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
奸角 來來去去 都係個班

地圖 都係Gotham City 再detail 都只係Gotham city

見好就收吧

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-15, 04:04 PM   #600
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
有d riddle仲要橫島限時飛車去攞
我真係玩唔過...
加速到某個程度就super eject飛埋去

引用:
我想問
島上有d riddle係要救人,每島有一個果d
我睇地圖變左 人x 0
係咪要reload先會出現番?
定係唔小心車死左佢
要打new game +?
你指bomb rioters?

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵求] PS3 Batman Arkham Origins leochan1986 買賣專區 0 03-07-14 11:15 AM
SELL 360 batman arkham origins DC 97 買賣專區 2 11-26-13 10:05 PM
[WiiU] Batman Arkham City Armored Edition Netnet 電視遊戲討論版 5 06-06-12 10:33 PM
Batman Arkham Asylum [已售] imgahou 電視遊戲討論版 601 08-05-11 08:53 PM
Batman: Arkham Asylum 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 3 12-17-08 02:48 AM

現在的時間是 01:47 AM

手機版 | APP版