Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 08-14-19, 06:00 PM   #876
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
新SOUNDBAR 係行數碼音訊

PS4 同NS 應唔到好正常
咁唯有再諗下計
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-19, 07:01 PM   #877
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
再試原來ps4可以直接usb出,只不過mode都要調pc
但直插ns又唔得
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 02:38 PM   #878
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
NS個usb audio應該係指定型號chip既DDC先support (好似USB-LAN咁)
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-19, 06:45 PM   #879
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: X&Y 查看文章
NS個usb audio應該係指定型號chip既DDC先support (好似USB-LAN咁)
睇返NS 個USB 3.0 出HDMI 情況

可能NS 只係預載左小數牌子chip 嘅driver...............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 02:46 PM   #880
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
撞鬼,我無啦啦入左 SP2000 黑鋼
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-20, 10:46 PM   #881
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
終於上左黑磚暫時好滿意除左放唔入褲袋

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-20, 09:25 PM   #882
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
用緊紅色 AK 70M2
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-20, 12:07 PM   #883
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: anyone 查看文章
終於上左黑磚暫時好滿意除左放唔入褲袋
下一步上金磚
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-20, 01:19 PM   #884
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

睇到 SONY ZX507 話用 Android, Stream 好方便, 有 d 想買

由 ZX507 將 d flac stream 去屋企既 2.0 HIFI (by Chromecast & WIFI), 穩唔穩定 ?

以前用 APPLE , 由 IPHONE stream Apple Loss Less 去 2.0 HIFI (by Airplay & WIFI), 係穩定, 乜事都無.

一轉去 Android, 將 flac stream 去 2.0 HIFI (by Chromecast & WIFI), 就好多問題.

斷線, 禁極都無反應, 播放時突然左, 播完一個 file 就停 .etc 乜古靈精怪都有.

咁耐都解決唔到, 局住插 USB, HMI 播放介面就用電話裝 HIFI 廠既自己 app, 但 d app 都好蠢, 唔識分 artist/album/genre, 好唔方便

HIFI 由 yamaha 換左去 onkyo 都係一樣.

呢部 ZX507 會唔會改善或解決到 ?

此篇文章於 01-27-20 07:08 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 01-27-20, 01:42 PM   #885
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
睇到 SONY ZX507 話用 Android, Stream 好方便, 有 d 想買
由 ZX507 將 d flac stream 去屋企既 2.0 HIFI (by Chromecase & WIFI), 穩唔穩定 ?
-skip-
基本上..............
任何Android 裝置要藍芽 / wifi 將flac stream 去其他機要穏定只有一個方法
就係開飛行模式..................

因為藍芽 / wifi / 流動電訊三者係會互相干擾
如果行LDAC / APTX HD 玩FLAC 450-900Kpbs 會更明顯
最決絶嘅做法係關上唔用嘅傳送方式

另ZX507 因為行Android 系統
所以用電量好快吓, 基本上要毎日一充

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 01-27-20, 03:48 PM   #886
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
基本上..............
任何Android 裝置要藍芽 / wifi 將flac stream 去其他機要穏定只有一個方法
就係開飛行模式..................

因為藍芽 / wifi / 流動電訊三者係會互相干擾
如果行LDAC / APTX HD 玩FLAC 450-900Kpbs 會更明顯
最決絶嘅做法係關上唔用嘅傳送方式

另ZX507 因為行Android 系統
所以用電量好快吓, 基本上要毎日一充
聽完你聽即刻試左陣,飛行 mode 又真係正常好多

我懷疑 Chromecast 仲有好 software 既問題

呢方面都係 apple 好,雖然 Apple Loss Less 有 destortion 已經足夠理由唔用

即係我 e+ 情況都係得 USB 一條路
由手機版發出
舊 01-27-20, 06:58 PM   #887
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
聽完你聽即刻試左陣,飛行 mode 又真係正常好多

我懷疑 Chromecast 仲有好 software 既問題

呢方面都係 apple 好,雖然 Apple Loss Less 有 destortion 已經足夠理由唔用

即係我 e+ 情況都係得 USB 一條路
由手機版發出
有時未必係Chromecast 問題

有可能係部機個天線設計應付唔到高流量嘅450-900Kpbs 音訊

我係HKEPC 都有個LBT-HPC1000RC 開箱

我由開箱到三個月後先了解點先可以用LDAC 而又唔受干擾

https://www.hkepc.com/forum/viewthre...extra=page%3D1

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 01-27-20 07:02 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 01-28-20, 08:01 PM   #888
anyone
The One
↘嫁

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
下一步上金磚
帶金磚出街一定甩褲所以一開始就無考慮過金

舊 01-29-20, 03:01 PM   #889
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
個人係輕便優先,由小黑小昇咗做小黑二代,只用4.4,末㷛熟但似乎音汁有潜力一戰大哥黑磚呢

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-20, 09:05 PM   #890
HAKAIDER
neet 人生~~~

我返而想衝車尾買部A50...............

但部A30 又無病無痛

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 02-29-20, 10:41 AM   #891
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

部 hifi 最近 update 完,電話 chromecast 去 hifi 又正常 wor

R 晒頭
由手機版發出
舊 03-10-20, 03:44 AM   #892
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
好耐無買過新玩具for headfi
黑磚用左兩年幾,夠晒用
反而真係想唔時先的起心肝去cm對UE11
Cm埋就真係功德圓滿

都係果句,我想sony再出discman
如果佢肯再出5k內我都會買
其實日本果邊對出返SACD discman呼聲高唔高?
我覺得好實用
如果佢肯出,我諗我會買多好多SACD

舊 03-25-20, 02:45 AM   #893
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
引用:
作者: シェンムー 查看文章
好耐無買過新玩具for headfi
黑磚用左兩年幾,夠晒用
反而真係想唔時先的起心肝去cm對UE11
Cm埋就真係功德圓滿

都係果句,我想sony再出discman
如果佢肯再出5k內我都會買
其實日本果邊對出返SACD discman呼聲高唔高?
我覺得好實用
如果佢肯出,我諗我會買多好多SACD
而家已經係hi-res同網上download年代
zx507都係因為串流而轉系統
正常唔會出返呢D野
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 06:19 PM   #894
anyone
The One
↘嫁

呢個問題就好似叫人出返部用電芯ge player一樣微妙

舊 03-25-20, 07:29 PM   #895
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
而家已經係hi-res同網上download年代
zx507都係因為串流而轉系統
正常唔會出返呢D野
但重點係玩音樂果班係唔食串流依一套

spotify 個Hi-Res 收費更加係白痴

我一年都買唔到6 隻CD

但你夠膽收我USD 10 一個月 ?!

仲要只係得租借使用權唔係永久擁有權

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 03-25-20 07:44 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 03-25-20, 08:24 PM   #896
anyone
The One
↘嫁

mora果種賣斷都還好
以我理解串流呢種技術本來就係放棄質素去換順暢
咪同hi-res根本相反方向

此篇文章於 03-25-20 08:58 PM 被 anyone 編輯。
舊 03-25-20, 09:17 PM   #897
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: anyone 查看文章
mora果種賣斷都還好
以我理解串流呢種技術本來就係放棄質素去換順暢
咪同hi-res根本相反方向
spotify 唔清楚

Amazon Music 係可以預先下載

同部機offline 左都都可以播到

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[MOVIE] LIMIT OF LOVE 海猿 -UMIZARU- 06.05.06 日本上映 Marco 電影版 32 09-08-10 11:51 PM
"娛樂大搜查"之延續...?"東張西望"(06/06同時段首播) Busconcamp Neo Entertainment TREND 53 06-18-09 08:03 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
23/06~24/06齊秦"情歌齊唱香港演唱會"...日前宣佈取消 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 0 06-19-06 09:32 PM
[XB360]NBA Live 06圖片及影片,美版11月15日,日版06年1月19日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 36 11-18-05 01:16 PM

現在的時間是 06:52 PM

手機版 | APP版