Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
~清談館~>已故ATV 「到最後都走數…下個執笠電視台,緊接即播瞬間看○頭」
廢人 05:00 PM 01-05-15
咁新工又未有著落
有得MRAK數都搭車返去MRAK數座低等IN等通知都係可以理解既
由手機版發出
大覺屋師真 06:02 PM 01-05-15
人地諗住有分加第日可以入黨姐
歌絲˙暮斯 06:05 PM 01-05-15
大家唔好唔記得公司有唔少強制既政治班, 洗到幾個%人既腦都算有用既
david 07:47 PM 01-05-15
乜唔係進修班來的嗎?

呢O的就係香港精神嗎?公司EXPECT你同佢同舟共濟,但係佢就當你係LULU之餘仲要SAY YES...
Dyhalt Rushifar 09:18 PM 01-05-15
坐商言商,做大既緊係留,博有其他好職位(例如愛字頭果D)做嘛。
不過做細都仲留就真係未免白癡咗D,分分鐘糧都冇得追…
Dangerous-boy 10:10 PM 01-05-15
老一輩:「雖然賺唔到人工,但賺到經驗嘛!」

支那人工平,一個香港員工的人工夠上面好多人分了!
kircheis 11:24 PM 01-05-15
作者: keijoey:
咁的確係唔抵可憐喎
依付個中共台做埋d維穩節目, 維穩新聞, 已經冇咩尊嚴可言, 走出黎同人講自己做亞視都俾人笑啦。
而家冇糧出, 今朝學人講跑新聞為滿足感, 叫人唔好話佢地係豬。
喂, 講到咁靈性, 你唔去做網媒?
別說ATV的政治背景, 正常唔出糧都應該走, 留下來幹嗎? 做義工唔駛係呢度做呀~
kimtch 11:38 PM 01-05-15
唔好鬧人地係豬啦 咁樣侮辱豬

番正題.
其實係果行太"闊", 你玩野都唔洗驚秋後
小嘉 10:14 AM 01-06-15
成單野政府仲容許拖糧先正

呢d係咪政府所講既破壞法治

當法律無到?
lodar 11:16 AM 01-06-15
正如上面版友咁講,新工未有著落咪返去take下attendance囉
反正亞視點都要嘔返足糧比你 (除非佢想坐監),仲可以順便搏有人收購添
ヨコ男 11:17 AM 01-06-15
作者: lodar:
正如上面版友咁講,新工未有著落咪返去take下attendance囉
反正亞視點都要嘔返足糧比你 (除非佢想坐監),仲可以順便搏有人收購添
小心跟車太貼
W!LL 11:32 AM 01-06-15
喊出嚟, 來生不做香港人
凍檸茶 12:09 PM 01-06-15
來生不做亞洲人
由手機版發出
Rance 12:33 PM 01-06-15
如果來生亞洲都重未執就真係慘過食兩舊屎...
遊戲怪 12:53 PM 01-06-15
其實都無節目架啦~ D大佬死撐味由得佢撐落去囉
做細既 覺得仲可以用呢個穿左窿既水泡味繼續用囉
david 01:21 PM 01-06-15
而家話聽日出埋十一月半個月糧袋住先喎,十二月o既仲未有著落...

其實員工係唔係可以搵法緩去令ccatv正式宣佈破產然後由破欠代支欠薪?
小昭Teddy 01:27 PM 01-06-15
其實兩睇, 反正間野都遲早執粒, 而家返工, 到最後破欠都計埋而家既日子. 反正, 返工又冇野做, 返到公司睇報紙搵工咪幾好囉, 搵到工既就閃人

當然最簡單既做法就係堅全體員工唔返工, 咁樣ATV實續唔到牌, 等王晶total loss, 睇下佢敢唔敢唔出糧. 不過, 香港人
Sar8 01:29 PM 01-06-15
做乜係佢上台,唔係班細既全台上去咩
小昭Teddy 01:30 PM 01-06-15
作者: Sar8:
做乜係佢上台,唔係班細既全台上去咩
其實佢都冇糧出
david 01:32 PM 01-06-15
作者: 小昭Teddy:
其實佢都冇糧出
搵鬼信咩...
HON HON 01:34 PM 01-06-15
其實佢都冇糧出
倒轉就真...

d糧出晒俾佢, 咁咪無糧出俾人囉.
Home 02:11 PM 01-06-15
其實兩睇, 反正間野都遲早執粒, 而家返工, 到最後破欠都計埋而家既日子. 反正, 返工又冇野做, 返到公司睇報紙搵工咪幾好囉, 搵到工既就閃人

當然最簡單既做法就係堅全體員工唔返工, 咁樣ATV實續唔到牌, 等王晶total loss, 睇下佢敢唔敢唔出糧. 不過, 香港人
即使部份人有唔返工依個諗法
但部份員工唔齊心, 剩底既員工又怕會被「秋後算帳」而唔敢做D乜

正如

作者: kimtch:
唔好鬧人地係豬啦 咁樣侮辱豬

番正題.
其實係果行太"闊", 你玩野都唔洗驚秋後
寧願繼續留底等遣散

作者: Penny仔:
有能力走都走左, 剩返果d即係......
既然係咁, 不如留低等大陸佬打救算啦
無能力既仲俾人話連豬都不如
仲衰過拎綜援
Dyhalt Rushifar 02:17 PM 01-06-15
係王啦,果隻邊有咁多錢蝕…
小嘉 02:21 PM 01-06-15
遺散?
咪發夢
破左產就算分身家員工都唔係優先
除時分晒比債仔後乜都無
柚原このみ 02:59 PM 01-06-15
作者: 小嘉:
遺散?
咪發夢
破左產就算分身家員工都唔係優先
除時分晒比債仔後乜都無