Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 05-03-15, 11:06 AM   #126
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: JMi 查看文章
波波最後發乜神經
今次堅唔係輸球證啦
主場偷行個鐘嘛

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-15, 11:08 AM   #127
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
主場偷行個鐘嘛

但都無啦 心服口服了

係同大家一樣 明小左portland第四種一下 lol
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-15, 11:12 AM   #128
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
波波最後發乜神經
今次堅唔係輸球證啦
平心而論,得1秒要入已經好難,仲要未開波就㩒完場鐘,邊個教練都發火啦,完全打亂部署同球員的心理準備。

好難令人相信NBA會有依d低級錯誤
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-15, 11:19 AM   #129
JMi

引用:
作者: kawai 查看文章
平心而論,得1秒要入已經好難,仲要未開波就㩒完場鐘,邊個教練都發火啦,完全打亂部署同球員的心理準備。

好難令人相信NBA會有依d低級錯誤
都唔知係唔係特登
但我睇十幾年nba 主場係咁架啦 spurs自己都會係咁啦
今次打到第七場先出現呢d野 已經賺左...

或者spurs嬴得太多 同輸起上來就很痛快
所以好少有機會睇到波波打到完場咁大情緒
舊 05-03-15, 11:49 AM   #130
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
就咁睇,對火箭應該係易過對Spurs,問題係唔知會唔會已經元氣大傷…

另…Clippers好似無d 專門防守wing 0既人…有d隱憂
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-15, 01:12 PM   #131
JMi

引用:
作者: kin~kin 查看文章
就咁睇,對火箭應該係易過對Spurs,問題係唔知會唔會已經元氣大傷…

另…Clippers好似無d 專門防守wing 0既人…有d隱憂
CP3防守其實都超班
問題係HARDEN太高 真係無得守
或者夾硬拉BARNES專去守佢
舊 05-03-15, 01:25 PM   #132
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

今場波CP3真係超神…
舊 05-03-15, 01:30 PM   #133
JMi

佢以前都神打過N場 但好多次最後都慘敗 包括上年對THUNDER果下...
睇多十幾次最尾果球 最離奇係 左腳起跳架喎頂
不如下ROUND頭兩場比佢抖下啦
舊 05-03-15, 11:37 PM   #134
t-mac拜仁
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2004
輸了
輸POP同TP9
我家下支持勇士,同我射死大飛

t-mac拜仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-15, 03:24 AM   #135
JMi

WIZARDS真係嬴左
但BEAL第4節傷出... 又傷

UMM 樓上 WARRIORS同籃球皇道相差十萬九千里喎...
舊 05-05-15, 09:31 AM   #136
okabe

註冊日期: Aug 2002
無左JR對騎士影響都幾大,唔夠人支援

今場公牛都帶住騎士呢打,ROSE,JB,GASOL上佳表現
希望ROSE最後果下無事....
NOAH今季真係未搵到佢既位置,表現好差
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-15, 10:18 AM   #137
okabe

快船無CP3真係亂到....
完全係另一隊波
舊 05-05-15, 11:37 AM   #138
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: okabe 查看文章
無左JR對騎士影響都幾大,唔夠人支援

今場公牛都帶住騎士呢打,ROSE,JB,GASOL上佳表現
希望ROSE最後果下無事....
NOAH今季真係未搵到佢既位置,表現好差
ROSE果下應該好小事,抖下就OK。
不過我真係好想睇返重播,有人話球證偏幫騎士。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-15, 12:00 PM   #139
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

去到第4節,clippers lead住13分…無左CP3,BG係時候show身價!
舊 05-05-15, 12:13 PM   #140
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
沒有cp3 的clippers 竟然有機會拿下game 1
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-15, 12:21 PM   #141
okabe

引用:
作者: kin~kin 查看文章
去到第4節,clippers lead住13分…無左CP3,BG係時候show身價!
DOC個仔完全唔掂,BG做埋控衛都好過佢...
兩邊都打得好亂,HARDEN表現奇差
舊 05-05-15, 12:27 PM   #142
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
BG
吾知CP3下場出得返未..

舊 05-05-15, 12:27 PM   #143
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
看到第2節,快艇的組織,我放棄看下去了...
最後竟WIN了- -''

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-15, 12:32 PM   #144
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

而家咁情況就應該俾CP3休息埋下一場。休多場差好遠…
舊 05-05-15, 12:33 PM   #145
JMi

引用:
DOC個仔完全唔掂,BG做埋控衛都好過佢...
兩邊都打得好亂,HARDEN表現奇差
又未到唔掂既
至少唔怯場夠薑起到手 入到幾球3分

HARDEN近乎無球都比人DOUBLE TEAM咁 波都唔比佢拎
我覺得ROCKETS係輸教練
叫完TIMEOUT出返來又輸兩個三分 成隊波去到關鍵位完全唔知想點咁
引用:
作者: ayato 查看文章
看到第2節,快艇的組織,我放棄看下去了...
最後竟WIN了- -''
ROCKETS一向更無組織
無左係咪都掉個波比HARDEN呢招 就唔識做波咁...
舊 05-05-15, 12:41 PM   #146
okabe

引用:
又未到唔掂既
至少唔怯場夠薑起到手 入到幾球3分

HARDEN近乎無球都比人DOUBLE TEAM咁 波都唔比佢拎
我覺得ROCKETS係輸教練
叫完TIMEOUT出返來又輸兩個三分 成隊波去到關鍵位完全唔知想點咁

ROCKETS一向更無組織
無左係咪都掉個波比HARDEN呢招 就唔識做波咁...
分波俾佢射,或者自己帶波射都還可以
但叫佢分波做組織完全唔知點做,好彩DOC都唔係膠都好快做調整
教練上既分野都幾明顯,有幾個位叫完TIMEOUT出返來完全無分別
舊 05-05-15, 12:50 PM   #147
JMi

引用:
分波俾佢射,或者自己帶波射都還可以
但叫佢分波做組織完全唔知點做,好彩DOC都唔係膠都好快做調整
教練上既分野都幾明顯,有幾個位叫完TIMEOUT出返來完全無分別
講分波其實crawford都係得啖笑水平 亦勁多turnover
所以cp3讓比griffin控制左比賽兩年終於有收鑊

睇返另一邊cavs無左love 真係咁就輸左...
舊 05-05-15, 10:28 PM   #148
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
睇完重播,Mchale完敗,
成隊波無乜重心可言,
唔計Harden,身為另一個看板球星既DH除左係內線叫有啲阻嚇力之外對成隊波既影響完全唔到位,
完全唔明Mchale仲左Harden之外仲有咩戰術修養

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-15, 11:23 PM   #149
JMi

而家呢八隊又真係新鮮在
最近嬴過冠軍的 係MJ年代的公牛 lol
舊 05-06-15, 12:59 PM   #150
okabe

水花兄弟今日插哂水....
熊仔今日有機偷番場

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 35 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 02-08-14 01:09 AM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 06:37 PM

手機版 | APP版