Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 22 72 112 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 132  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
darkvolver 09:44 PM 09-07-18
作者: 赤兵尉SETH:
見到飛天棍無防風又無不動, 存在義意連獵虫都不如...

睇屬性做咩?定你想講技能?
https://game8.jp/mhw/231206

之前街場都唔見更多重弩
依家真係好多金賊同擴散
但玩擴散個d好多無理打近戰既隊友

對,我想問技能。

我都諗緊整把輕弩,頹擴散算...

Sent from my iPhone using Gaforum
ZET514 10:23 PM 09-07-18
作者: 赤兵尉SETH:
之前街場都唔見更多重弩
依家真係好多金賊同擴散
但玩擴散個d好多無理打近戰既隊友
金賊 真係可以完全HEA玩
我呢期都係用佢SOLO輕鬆刷冥燈角

擴散炸自己友果D就唔好提
魚伕 10:57 PM 09-07-18
係唔係SM搞到個伺服器爆左。。。PSN維修中。。。連歷戰王都無得玩。。。
小昭Teddy 03:29 AM 09-08-18
連初見屍套王既壓力都比鋼王大, 易到呢
失衡值同平時一樣, 好易down. 周圍都係風????有風咩????
fmptsrhk 06:46 PM 09-08-18
等滅盡炎妃既歷戰王啦
搖搖 07:56 PM 09-08-18
滅盡唔大改咪又係肉靶
炎妃好啲既

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
小昭Teddy 10:15 PM 09-08-18
滅燼冇白刺長期全黑就好玩
鈴蘭 05:13 PM 09-09-18
應該唔會長黑 頂多變快D
搖搖 09:18 AM 09-10-18
剩係改白刺唔會太易失衡都夠玩
而家扑幾野就窒....

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
kog 10:34 PM 09-10-18
大幅弱化咗兩種弩和弓就難打好多啦!
鈴蘭 11:03 PM 09-10-18
其實唔太關事 滅盡本身D招大開大合判定又唔夠惡
如果佢整到貝西摩斯咁既判定先會覺得難打
赤兵尉SETH 11:09 PM 09-10-18
滅盡瀕死狀態有招前掌好勁
玩鬥技大會好多人比呢招殺
爽神 12:43 AM 09-11-18
作者: kog:
大幅弱化咗兩種弩和弓就難打好多啦!
正解,試下今次隻鋼龍王叫班人用近武打
darkvolver 07:41 AM 09-11-18
作者: 爽神:

我昨天打過一次,發現佢成日落地,真係用近武打算。

Sent from my iPhone using Gaforum
神名レオ 09:06 AM 09-11-18
作者: 爽神:
capcom再唔改下game plan
都好難叫得郁班遠程神人...
試過同friend「討論」
佢會話遠射勁咁多,傻嘅先會近戰
屈死啲龍仲會話自己好勁
當然,隻game點玩係個人自由,遠武的確係更有效率
但近戰系係咪因為咁而冇人權先
鈴蘭 09:42 AM 09-11-18
弓唔係遠戰

ZET514 11:53 AM 09-11-18
作者: 鈴蘭:
弓唔係遠戰
有心眼珠可以遠DD
鈴蘭 12:02 PM 09-11-18
作者: ZET514:
有心眼珠可以遠DD
但弓而家我覺得其實反而無咁著數啦
以前弓勁係因為唔太駛裝生存skill都唔會死
而家無200血就好似紙製咁 又可能無神神中個事故招就死 變左要裝番D生存skill
但弓要既skill太多 要包晒兩邊skill個要求好重
ZET514 01:04 PM 09-11-18
作者: 鈴蘭:
但弓而家我覺得其實反而無咁著數啦
以前弓勁係因為唔太駛裝生存skill都唔會死
而家無200血盲好似紙製咁 又可能無神神中個事故招就死 變左要裝番D生存skill
但弓要既skill太多 要包晒兩邊skill個要求好重
仲要D珠下下三窿,兩窿,砌裝都真係幾R頭
小昭Teddy 04:13 PM 09-11-18
有心眼珠可以遠DD
有心眼係可以近D唔係遠D

作者: 神名レオ:
capcom再唔改下game plan
都好難叫得郁班遠程神人...
試過同friend「討論」
佢會話遠射勁咁多,傻嘅先會近戰
屈死啲龍仲會話自己好勁
當然,隻game點玩係個人自由,遠武的確係更有效率
但近戰系係咪因為咁而冇人權先
弓係近戰
kog 06:06 PM 09-11-18
弩是遠至中(散彈除外),
弓是中?
刀劍是近。
ZET514 06:43 PM 09-11-18
作者: 小昭Teddy:
有心眼係可以近D唔係遠D

弓係近戰
心眼我都係炎妃4件時先有埋呢個技能XD
用弓D珠位太短缺
小昭Teddy 06:57 PM 09-11-18
心眼我都係炎妃4件時先有埋呢個技能XD
用弓D珠位太短缺
心眼唔係必須, 弓唔配屬性會心配4件炎妃????
講真心眼係可有可無, 你見D人會用主要都係為左玩TA, 0距離射都係最高攻, 減少失誤. 正常打, 其實冇用....
ZET514 07:12 PM 09-11-18
作者: 小昭Teddy:
心眼唔係必須, 弓唔配屬性會心配4件炎妃????
講真心眼係可有可無, 你見D人會用主要都係為左玩TA, 0距離射都係最高攻, 減少失誤. 正常打, 其實冇用....
果陣炎妃咁多珠位,太吸引
神名レオ 08:38 PM 09-11-18
作者: kog:
弩是遠至中(散彈除外),
弓是中?
刀劍是近。
樓上幾位達人話弓係算近戰
咁刀劍應該係MMA
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 22 72 112 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 132  ... 最後

返回主題版面