Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 34 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 54 94  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
psidef 12:27 AM 10-26-15
作者: T.K.:
但幾好睇
無限輸了戰鬥力,贏了人生
比達嘅人生係輸了尊嚴, 贏了財富同戰鬥力.
AshleyYan 12:37 AM 10-26-15
話說見到個扭蛋有SS悟空比達,仲有超二三四博羅連
次期Cekehe 01:21 AM 10-26-15
兩個曾經/現在視悟空為競爭對手,而現在比悟空弱的人,
一個硬食一拳之後再無遺憾,安心當個普通人養妻活兒,
另一個卻死不服輸,寧可放棄尊嚴都要向著目標努力。

今集刻意將呢兩個平時無乜機會放埋一齊既人做對比,
我覺得真係幾有心思,幾好睇~
神名レオ 11:47 AM 10-26-15
今集好醒神
好耐未試過"吓?做完嗱?"嘅感覺
原來比達平時係地球除左修練,就係做食家~~
廢人 12:12 PM 10-26-15
咁比達平時都應該間唔中同莊子杜格斯出去食飯既
不過估唔到佢會記得莊子既飲食習慣
果然係好老公
由手機版發出
jason_kasim 09:25 PM 10-26-15
寫到比達咁都好正路
佢係個好老公黎
Rance 03:15 AM 10-27-15
相反悟空真係一個混蛋,除左戰鬥同修行O係佢心入面無其他野...
fortel 08:09 AM 10-27-15
作者: Rance:
相反悟空真係一個混蛋,除左戰鬥同修行O係佢心入面無其他野...
之前先睇左編野講,如果龍珠個視點唔係由悟空做出發點,你會發現其實悟空係一個都幾任性既人黎
廢人 09:59 AM 10-27-15
クズロット就クズロット啦
由手機版發出
莎月美希 10:14 AM 10-27-15
日常劇情真係好睇好多,起碼唔係好似以前咁集集都係差唔多一係修練一係打,如果可以對舊有角色落多點墨水咁就好喇。
由手機版發出
Gundam MK-2 04:43 PM 10-27-15
作者: fortel:
之前先睇左編野講,如果龍珠個視點唔係由悟空做出發點,你會發現其實悟空係一個都幾任性既人黎
不過唔係佢任性,比達就一早無得留低囉
神名レオ 12:16 PM 10-28-15
剛剛先睇復活之F,套野雖然由頭打尾
但都幾虛下,菲利同悟飯又屎....
不過剛好接住呢一兩集動畫嘅劇情~
所以,希望動畫版跟漫畫,直接跳左菲利呢part,寫6,7宇宙大戰
44264 01:50 PM 10-28-15
  咁我又唔覺得悟空會差過比達。

論顧家,悟空會去耕田養家。即使有一大筆錢都會問准芝芝先去修行。至於比達...我又唔係好信佢會去幹活養家。

論湊仔,當年悟空都好照顧悟飯,會帶悟飯去探朋友,修行都預埋悟飯一份。相比比達,好多時係要出事先會表現出感情一面。

論任性,悟空放生過魔童,放生了比達,也打算過放生菲利。而比達也放生了斯路去變完全體,為了挑戰悟空而自願成為魔人,結果令布歐復活。兩個都差不多任性。

計落,總覺得悟空會比比達好一點。比達只係好彩,老婆有錢,唔使顧家。
fortel 02:37 PM 10-28-15
作者: 44264:
  咁我又唔覺得悟空會差過比達。

論顧家,悟空會去耕田養家。即使有一大筆錢都會問准芝芝先去修行。至於比達...我又唔係好信佢會去幹活養家。

論湊仔,當年悟空都好照顧悟飯,會帶悟飯去探朋友,修行都預埋悟飯一份。相比比達,好多時係要出事先會表現出感情一面。

論任性,悟空放生過魔童,放生了比達,也打算過放生菲利。而比達也放生了斯路去變完全體,為了挑戰悟空而自願成為魔人,結果令布歐復活。兩個都差不多任性。

計落,總覺得悟空會比比達好一點。比達只係好彩,老婆有錢,唔使顧家。
界王 「悟空問都唔問就炸左死我同我個星點計先
廢人 02:43 PM 10-28-15
你講Z初期都仲係既
依家悟空係講得出朋友死佐咪用龍珠囉既人
由手機版發出
鈴蘭 02:54 PM 10-28-15
唔好唔記得悟空係個為左要老界王神幫手就出賣朋友老婆既人
Kain 03:00 PM 10-28-15
都係果句
夠打先同你講尊嚴公平
唔夠打就合體龍珠圍毆ETC.

撤亞人既尊嚴(笑)
廢人 03:04 PM 10-28-15
咁會講樽鹽既係王子姐
以上既王子好少做
由手機版發出
Rance 04:00 PM 10-28-15
係就係肯去做野,但係佢個款似係做緊野咩?....
揸住個拖拉機亂咁拖,個心凈係掛住想蛇去修行,以佢能力用手都話咁快耙完塊地啦
Kain 04:38 PM 10-28-15
作者: 廢人:
咁會講樽鹽既係王子姐
以上既王子好少做
由手機版發出
悟空比尊嚴更衰,講公平
而且王子一開始一D尊嚴都無,而且極度卑鄙
無啦啦開始變左講尊嚴
怪人怪人 04:48 PM 10-28-15
鳥山明既世界一向係唔正常先正常架啦,
你地唔係咁唔正常要求佢地好似你地咁生活嘛
HON HON 05:09 PM 10-28-15
作者: 怪人怪人:
鳥山明既世界一向係唔正常先正常架啦,
你地唔係咁唔正常要求佢地好似你地咁生活嘛
我正想咁講, 唔該晒.
鈴蘭 12:46 PM 10-29-15
無限同18號真係模範夫婦
T.K. 01:13 PM 10-29-15
作者: 鈴蘭:
唔好唔記得悟空係個為左要老界王神幫手就出賣朋友老婆既人
唔同意,悟空係直接賣朋友,莊子係悟飯爺死後,悟空第一個識既人
J+1 01:34 PM 10-29-15
作者: 鈴蘭:
無限同18號真係模範夫婦
難得夫唱婦隨...明明18號可以打爆無限
由手機版發出
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 34 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 54 94  ... 最後

返回主題版面