Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-04-19, 02:55 PM   #26
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
話係賤男……不如話係未識溝女……好青春……

舊 08-04-19, 06:45 PM   #27
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: s2001154 查看文章
麻花鞭同學第一個相遇就是賤男......
可憐啊
佢冇做過壞事喎,只係衰在太過一廂情願,令對方覺得難頂
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-19, 06:56 PM   #28
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
唔向蘿莉出手先至係紳士蘿莉控嘅最高境界

點解岡媽啲副線永遠都係好睇過主線?

主線兩位男女主角嘅誤會三角戀真係睇到好煩。

其他四位女角嘅副線就有趣好多

古板四眼部長改變造型成為長直髮美少女後即刻升呢成為現充,可喜可賀

作家學姐同老師玩公開痴女

百合子人如其名,好似對男人完全冇興趣,只對和紗有感情。

不過溝佢嗰條仔確實係輕浮到食相難看,想請女仔食飯就俾全額啦。

孤寒到淨係幫個女仔俾200 yen,但百合子仍然要自己出1000 yen,仲好意思話自己好大方,咁你不如AA制算啦。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 02:19 PM   #29
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: 十一月 查看文章
佢冇做過壞事喎,只係衰在太過一廂情願,令對方覺得難頂
在於男性角度我已經覺得是個年輕大男人
才這年齡請不起女仔食飯睇戲係正常既但就一味衝大個頭
之後的電話對話更讓人覺得奇妙 想人講自身什麼弱點.......
將來如果沒有改善就只是個大男人只想控制女生的男性
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 05:13 PM   #30
十一月
Game Master

引用:
作者: s2001154 查看文章
在於男性角度我已經覺得是個年輕大男人
才這年齡請不起女仔食飯睇戲係正常既但就一味衝大個頭
之後的電話對話更讓人覺得奇妙 想人講自身什麼弱點.......
將來如果沒有改善就只是個大男人只想控制女生的男性
乜野「想人講自身什麼弱點 」?
你係唔係誤會了劇情了?
個男的係一廂情願地以為個女仔冇爸爸呢件事,係個女的心靈脆弱之處。但女方其實一D都唔介意。
我諗唔到點樣用中文形容呢種人,如果用日文形容的話,呢種人係「勘違い野郎」,所以女方覺得佢好嘔心。

此篇文章於 08-06-19 05:15 PM 被 十一月 編輯。
舊 08-06-19, 05:30 PM   #31
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: 十一月 查看文章
乜野「想人講自身什麼弱點 」?
你係唔係誤會了劇情了?
個男的係一廂情願地以為個女仔冇爸爸呢件事,係個女的心靈脆弱之處。但女方其實一D都唔介意。
我諗唔到點樣用中文形容呢種人,如果用日文形容的話,呢種人係「勘違い野郎」,所以女方覺得佢好嘔心。
應該係我表達錯誤......
什麼感謝女方告訴自身弱點.....
太自以為是了
舊 08-10-19, 08:58 PM   #32
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
和紗真係太冇自信
青梅竹馬哩個封號唔係咁容易動搖到吧,尤其對方都有好感
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-19, 09:12 PM   #33
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:

荒乙 描き下ろしブロマイドプレゼントキャンペーン開催!
TBS・MBSアニメ公式オンラインストア #アニまるにて、浴衣姿の和紗たちが描かれたブロマイドをプレゼント!
http://animaru.jp/shop/prg/araoto/
引用:

「荒ぶる季節の乙女どもよ。」つながるん グッズ
現在放送中のTVアニメ 荒乙 のつながるんグッズが登場!
トレーディングアクリルキーホルダーをはじめ”使える”グッズをラインナップ
http://space-factory.co.jp/product/araotu/
引用:
op、ed
引用:
引用:

此篇文章於 08-11-19 03:49 AM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-19, 08:04 PM   #34
尼路
The One

蘿莉控大叔真係專業花生友……

舊 08-24-19, 04:09 PM   #35
十一月
Game Master

今集真精彩
勘違い野郎の末路
花生友親自來食花生
舊 08-25-19, 01:40 PM   #36
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
真係好正
要開始爭仔了 好期待岡媽會點玩法lol

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 08:03 PM   #37
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
岡媽開始發功了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 10:35 PM   #38
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
同一時間全員發情

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 10:44 PM   #39
尼路
The One

個條仔哪來的迷之自信……已經唔係唔識溝女的層次……

舊 09-08-19, 12:56 PM   #40
Kewellma
Game Master

立てたのくせに

舊 09-14-19, 03:54 PM   #41
Game Master

嘩,臨最終回就嚟超展開玩勇武抗爭,乜岡媽有留意開香港嘅嘢架?XD

可憐美祿老師就咁樣俾人咁樣SM大綁起嚟。

菅原總算鼓起勇氣將嗰件高級蘿莉控紳士打鑊金個下都幾大快人心。

百合子最慘,連續向兩個女仔表白,但都得唔到回應。

舊 09-17-19, 04:22 PM   #42
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: 尼路 查看文章
個條仔哪來的迷之自信……已經唔係唔識溝女的層次……

所以由佢一開始對百百個態度已經覺得佢賤
依家仲要聯合朋友欺凌就確認了
一個好女仔就咁被逼成Les......

我理解唔到捉左自己個負責老師能對班訓導同校長有咩威脅
實際發生就只會立刻被捕唔會有任何溝通的機會
舊 09-17-19, 07:07 PM   #43
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
嘩,臨最終回就嚟超展開玩勇武抗爭,乜岡媽有留意開香港嘅嘢架?XD
有呢段劇情既時候場運動都未開始
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-19, 03:31 PM   #44
Kewellma
Game Master

引用:
作者: qhxu 查看文章
有呢段劇情既時候場運動都未開始
同天氣之子一樣,好多人想當然自以為是

舊 09-19-19, 05:19 PM   #45
Game Master

引用:
作者: Kewellma 查看文章
同天氣之子一樣,好多人想當然自以為是
自以為是?

你當我面皮薄對號入座啦,但好明顯我唔係認真真係咁認為囉。

事實上,你自己去返天氣之子嘅討論串睇返,我都係喺度話人哋咁樣攞香港嚟做聯想係諗太多咋。

相反巴打居然走去認真以為我係認真,並揶揄人「自以為是」云云,joke's on you。

舊 09-21-19, 03:30 PM   #46
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
真。顏色革命 XD
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-19, 08:33 PM   #47
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
黃色既撤回
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 樋口真嗣 × 岡田麿里 × 青木俊直 オリジナルTVアニメ 『ひそねとまそたん』 事丫娃些 日本動漫畫討論版 3 04-26-18 11:39 PM
水島努 × 岡田麿里「迷家 -マヨイガ-」第十二話 (終)「ナナキは心の鏡」 supermanlady 日本動漫畫討論版 140 08-11-16 05:22 PM

現在的時間是 05:55 PM

手機版 | APP版