Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-18-15, 08:30 PM   #751
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
突然諗起。。。。。 地球的龍珠,復活係咪死後「一年內」先復活到?

咁菲利點復活?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 08:37 PM   #752
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
・新しいレポートによると、新作アニメは100〜200のエピソードをやるだけはなく、漫画シリーズもやる

・通常、日本のアニメシリーズは、短いシーズンでやるが(1クールor2クール)
 これは(100~200話)新しいシリーズでは非常にまれ

・最低100話?はやるが、残りの100話はファンの人気を証明する必要がある

舊 05-19-15, 08:53 PM   #753
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
真係想玩死野沢婆婆咩⋯⋯⋯

引用:
作者: 1515 查看文章
突然諗起。。。。。 地球的龍珠,復活係咪死後「一年內」先復活到?

咁菲利點復活?
場刊有提:神龍自稱power up左

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 08:58 PM   #754
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
一個元氣彈可能要儲番5集

引用:

咁菲利點復活?
拿美星人同地球龍珠POWER UP左
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 09:30 PM   #755
money
◆.西野司命.◆

7月放送開始のTVアニメ『ドラゴンボール超(スーパー)』、OPテーマは吉井和哉、
EDテーマはグッドモーニングアメリカが担当
http://moca-news.net/article/2015051...51922300a_/01/

舊 05-19-15, 10:03 PM   #756
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
最少100話???? 起碼已經播兩年!!
邊有咁多野講啊, 唔通今次變做日常番...?
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 10:07 PM   #757
money
◆.西野司命.◆

http://www.toei-anim.co.jp/tv/dragon_s/

舊 05-21-15, 01:02 PM   #758
Crazy Gamer

XBox Live GamertagInmanchu2004
睇完「復活之F」,staff roll 完場後有片,散場唔好走住

笑料幾多,睇得幾開心
舊 05-21-15, 01:33 PM   #759
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
最少都成百話,希望島山啲idea真係夠咁長
呢家睇龍珠改打布歐都睇到想嘔
如果用呢種方式播足100集不如唔好做
每兩年做一次電影仲實際

舊 05-21-15, 04:51 PM   #760
money
◆.西野司命.◆

舊 05-21-15, 08:24 PM   #761
money
◆.西野司命.◆

鳥山明原作のアニメ「ドラゴンボール」の新シリーズ「ドラゴンボール超(スーパー)」のコミカライズ連載が、6月20日発売のVジャンプ8月号(集英社)よりスタートする。執筆するのは、同誌にて映画「ドラゴンボールZ 復活の『F』」のコミカライズも手がけたとよたろう。

舊 05-21-15, 09:10 PM   #762
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
感動!我最愛的孤高撒亞人王子終於取回自己的尊嚴了!

金色菲利比想像中屎

估唔到龜仙人可以威到幾分鐘,銀河巡警的出場時間亦比想像中長

Z戰士擺明睇唔起菲利,讓賽啦!收起肥布歐、杜拉格斯、悟天、18號
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-15, 09:49 PM   #763
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
睇完F,有D 担心龍珠超
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-15, 10:06 PM   #764
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

金色菲利比想像中屎

估唔到龜仙人可以威到幾分鐘,銀河巡警的出場時間亦比想像中長

Z戰士擺明睇唔起菲利,讓賽啦!收起肥布歐、杜拉格斯、悟天、18號
明顯係慳錢,除左悟飯
參戰果幾個都係光頭
無閑明明有頭髮都要剃光佢
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-15, 10:08 PM   #765
小嘉
The One

金色菲利其實某程度上係嬴左
不過有人出術佢先輸

不過估唔到變左金都會唔夠神SS打
舊 05-21-15, 10:13 PM   #766
fortel
Game Master

引用:
作者: 小嘉 查看文章
金色菲利其實某程度上係嬴左
不過有人出術佢先輸

不過估唔到變左金都會唔夠神SS打
我反而想知點解......
我反而想知點解地球爆,比達會死?
舊 05-21-15, 10:18 PM   #767
fortel
Game Master

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
我認識既比達當時拎到升豆係絕對會好屎忽痕咁比左最後一粒仙豆菲利食,之後比人打到七一個皮
舊 05-22-15, 01:32 PM   #768
Crazy Gamer

今集有些情節幾好
對白
好似無閑講,話悟空「你今次終於食仙豆了」
雖然佢食係養傷,但諗起斯路遊戲,悟空為公平唔肯食

比達會死?咁菲利打爆地球,
比達又冇去到破壞神防護罩,自然會死

不過菲利打爆地球,照計比達有時間去防護罩就真

我明白戰鬥力有bugs,
但接受唔到菲利最初形態(佢好似講過訓練後,戰鬥力至少130萬)
可一拳打暈悟飯

但硬說佢大意,連悟空都中槍⋯⋯咁都講得通)

舊 05-22-15, 01:38 PM   #769
ai.
RELEASED

睇完之後覺得菲利好慘,練咁短都升得咁快,練多一倍時間就打死佢地LA.
引用:
作者: fortel 查看文章
我反而想知點解......
我反而想知點解地球爆,比達會死?
比達要用氧氣吧,菲利不用.

不過我反而解釋唔到紅牛的實力比例問題,
魔童打紅牛時,要悟飯變超西打紅牛,
魔童去到人造人時都已經去到超西實力,但都未到17號咁勁(17號無限體力問題),
我假設悟飯解放能力無左,未變超西已經勁過魔童,咁樣講隻紅牛已經去到最少超西實力,
明明一路話菲利軍幼左,但紅牛都有超西實力時根本不用復活菲利.....因為本身菲利幼過超西.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-15, 02:34 PM   #770
fortel
Game Master

引用:
作者: ai. 查看文章
睇完之後覺得菲利好慘,練咁短都升得咁快,練多一倍時間就打死佢地LA.
比達要用氧氣吧,菲利不用.

不過我反而解釋唔到紅牛的實力比例問題,
魔童打紅牛時,要悟飯變超西打紅牛,
魔童去到人造人時都已經去到超西實力,但都未到17號咁勁(17號無限體力問題),
我假設悟飯解放能力無左,未變超西已經勁過魔童,咁樣講隻紅牛已經去到最少超西實力,
明明一路話菲利軍幼左,但紅牛都有超西實力時根本不用復活菲利.....因為本身菲利幼過超西.
不過...
上次god果陣悟空都唔洗氧氣...同埋當年悟空老豆都唔洗 你可以話姐經過訓練就可以係太空生存...我真係唔信比達呢d勁成咁既戰士唔會做呢方面既訓練
舊 05-22-15, 04:31 PM   #771
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: fortel 查看文章
不過...
上次god果陣悟空都唔洗氧氣...同埋當年悟空老豆都唔洗 你可以話姐經過訓練就可以係太空生存...我真係唔信比達呢d勁成咁既戰士唔會做呢方面既訓練
上次我都以為悟空已練到唔洗氧氣,但今次悟空同菲利打水戰時卻差點缺氧....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-15, 05:01 PM   #772
小嘉
The One

1億話練幾個月就會勁4倍果到其實笑左
功課做唔夠
多4倍點夠打
舊 05-22-15, 05:33 PM   #773
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
今集有些情節幾好
對白
好似無閑講,話悟空「你今次終於食仙豆了」
雖然佢食係養傷,但諗起斯路遊戲,悟空為公平唔肯食

比達會死?咁菲利打爆地球,
比達又冇去到破壞神防護罩,自然會死

不過菲利打爆地球,照計比達有時間去防護罩就真

我明白戰鬥力有bugs,
但接受唔到菲利最初形態(佢好似講過訓練後,戰鬥力至少130萬)
可一拳打暈悟飯

但硬說佢大意,連悟空都中槍⋯⋯咁都講得通)

無限係講因為有人唔肯食所以剩返一粒

R頭位
1.龜仙人,魔童,悟飯既戰鬥力
2.點解菲利預測130萬戰鬥力?本身個數字非常有問題
3.佢地班粉皮到底偷偷地幫神龍強化左幾多次?地球人應該全部復活過一次,今次又改RULE

由手機版發出

此篇文章於 05-22-15 06:27 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-15, 10:56 PM   #774
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
今次節奏好快但中間有D位真係幾亂呢
比達大人終於唔洗被打面
菲利大人超級慘咁樣仲慘過去死

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 02:41 AM   #775
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
最R頭真係戰鬥力問題
照計菲利軍每隻卒都最少有當年拿迪斯級數,龜仙人竟然可以一個打N隻。
魔童有能力同17號打和,隻紅牛竟然可以稍勝魔童。
菲利特訓後最初形態只有區區130萬,居然可以一拳打暈悟飯......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...

此篇文章於 05-23-15 02:46 AM 被 次期Cekehe 編輯。
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 06:37 PM

手機版 | APP版