Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-17, 07:49 PM   #26
koreating
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
應該會有ns
koreating 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 07:55 PM   #27
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
唔敢要求多

語音版W(即要等OG3)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 08:20 PM   #28
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
以笨大慳水慳力嘅態度去預測,
直接出V嘅NS版再撈多筆。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 08:29 PM   #29
koreating

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
以笨大慳水慳力嘅態度去預測,
直接出V嘅NS版再撈多筆。
唔會咁on9掛,係都再舊啲嘅作品
舊 11-26-17, 08:39 PM   #30
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: koreating 查看文章
唔會咁on9掛,係都再舊啲嘅作品
舊作移植自PS3嘅有幾多吸引力成謎,
要NS機主課金不能太低裝,
除非...係Z合集啦。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 08:49 PM   #31
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
咁早講定要等12月11先公布係乜,唔會係移植咁流掛﹖移植唔駛懶神秘啦,佢以前都成日做 @@

都係覺得似係新野多
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 08:54 PM   #32
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
Psv死咗啦,出嚟冇意思
識賣一定係p4、ns孖住出
對上個集V我係支持PSV版!

PS:Cut左PSV版都好,
唔洗下下就部出左成6年多o既PSV機能,(我以PSV1000型發售個年計)
而推低晒其他平台o既機能表現!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 11-26-17 09:01 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 08:59 PM   #33
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
咁早講定要等12月11先公布係乜,唔會係移植咁流掛﹖移植唔駛懶神秘啦,佢以前都成日做 @@

都係覺得似係新野多
如果係
1.新作+PS4/NS雙平台的話,表示(日本Game界重未死得晒!)
2.只係舊作番炒+NS獨佔,表示(都可接受)
3.只係舊作番炒+PS4/PSV/NS 3平台的話,表示(日本Game界Hea到冇得救!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 09:00 PM   #34
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
機戰黎講, 對PSV版最不滿的係搞到3次Z冇左3D地圖
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 09:07 PM   #35
koreating

好似話會出兩隻
舊 11-26-17, 09:08 PM   #36
koreating

https://unwire.hk/2017/11/26/superro...e-channel/amp/
舊 11-26-17, 09:15 PM   #37
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
果個微博AC係唔係官方架...?
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 09:19 PM   #38
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
期待3OG!雖然上年先出左2,應該無甘快
真係唔好係手機,手機都得但都要有主機,NS既話我就同你出機玩!
無咩期望,淨係希望40歲生日之前睇到OG完結篇,好好地完左佢
少個遺憾帶落棺材

雖然今次應該係AI社版權作
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 09:35 PM   #39
ShinDou

兩隻新作,有隻係任天堂,即係SWITCH啦

另外果隻估係PS4 OG續集

如果唔係OG既話可能手遊開新TITLE都唔奇 XD
舊 11-26-17, 09:43 PM   #40
koreating

引用:
作者: ShinDou 查看文章
兩隻新作,有隻係任天堂,即係SWITCH啦

另外果隻估係PS4 OG續集

如果唔係OG既話可能手遊開新TITLE都唔奇 XD
非常之合理
舊 11-26-17, 11:04 PM   #41
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
SWITCH十成有既啦,欠在係新定舊,可能係3DS果兩隻既強化語音版?甘咪兩隻!?或者可能係大家最愛既F
應該係3OG吧,伏線都放左甘多,故事應該70%

剛剛係YOUTUBE睇到多年前有人剪接左幾正既片,你00 TV機戰最後既戰鬥,原本卡德魯既援軍變哂其他2Z出現過既GUNDAM作品,兒家先留意到,唔係一面倒敵人比打,好有故事性,亞寶打李瘋子仲好睇過笨大自己出,係低清左D

https://www.youtube.com/watch?v=VAoxmV8NAEY

此篇文章於 11-27-17 12:37 AM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 07:59 AM   #42
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
上集OG 係超失望
故事都無向前發展過,乜鬼後繼機都無
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 08:12 AM   #43
ShinDou

ogmd係我唯1 1隻og打打下連1周都未爆,好似去到45話,真係悶得濟,主要係個故事悶, 明明og外傳1樣係外傳黎,但冇悶既感覺,正好多

正傳就alpha2又係1周都未爆,好似打到馬沙,唔止故事悶連戰鬥都悶
舊 11-27-17, 10:01 AM   #44
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Ogmd我當外傳睇又唔覺有問題
有進展架最後扯到巨人族入尼又開多條伏線
機戰j男主主線既王道機人故事我都好buyb
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 12:15 PM   #45
ゆり

註冊日期: Nov 2004
MD分明係外傳,仲交帶晒下集會出D乜,

最無聊就係64故事完全影薄,比J打晒面

依家最少知OG3一定有小強同大眼鏡先

此篇文章於 11-27-17 12:17 PM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 01:05 PM   #46
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

如果下集OG有鐵球老嗲⋯⋯我唔介意開盡BGM比佢洗腦(睇個勢都喺最尾幾話先加入)
NS的話⋯⋯⋯應該喺新作嘅(3DS果集都唔錯+希望多啲勇者/藍光人系列,再唔喺變型火車俠我都殺)

至於PSV,”,比佢安息啦(雖然V都喺用PSV玩)
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 11:00 PM   #47
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
W重製或者UX重製我個人都非常歡迎b

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 11:18 PM   #48
koreating

有無小道消息?
舊 11-28-17, 12:16 AM   #49
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: lineage19 查看文章
果個微博AC係唔係官方架...?
應該上文所講係呢個

https://www.weibo.com/NintendoSwitch..._1511799403373

只係呢....

"本微博与任天堂官方无关"

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-17, 02:27 PM   #50
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
今次參戰作可能有套好多人期待佐好多年既新參
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Geostorm (2017) david 電影版 12 05-22-19 08:27 PM
[ETC] 香港復古遊戲展覽 RETRO.HK Gaming Expo Eddie Lau 電視遊戲討論版 14 09-28-18 11:34 PM
第六十四屆殖民星大賽車(2017/11/16~2017/11/19) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 344 11-24-17 01:54 PM
[西片] The Space Between Us (2017) david 電影版 1 03-05-17 07:13 PM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM

現在的時間是 02:43 AM

手機版 | APP版