Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-29-19, 05:42 PM   #476
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
Biohazard RE:2 - Vol.2 | PS4, XB1, PC | 發售中

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
收錢唔緊要, 最緊要補完返ADA後半段嘅故事~

前半段都好重要......因為你睇番Bio6,Ada可以係一個Neo umbrella複製體..Bio2的Ada其實係甚麼?另一個問題,Ada本身係wesker一team人的話,又係幾時加入,同點解?

此篇文章於 01-29-19 06:40 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 06:16 PM   #477
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
今集刀仔絕對唔係縛play用, 仲勁過麥林

我們雖然沒有用腳及體技,但我們有刀仔呀......

今集果然係神作.........bbb

舊 01-29-19, 06:20 PM   #478
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
第一第二集用最小時間爆機,個人覺得真係技術的表現,一方面要記住用最短路線解迷,一方面要避開攻擊,打大佬仲要唔可以出錯咁打死佢,如果唔係技術咁係咩?今集睇過無限武器要求,我自問冇咁嘅技術,但睇落好似比之前舊版好D,印象中舊版好似係唔可以記錄,但新版可以俾你記錄三次,可以記錄已經唔錯,起碼唔洗一失手就要由頭打過晒丫。

另外隻遊戲唔加無限武器做獎勵俾大家都得架,本身隻遊戲風格就係咁玩,俾個目標攞武器,但大家又話好難唔易攞,難怪現代新遊戲都冇爆機獎勵及隱藏野玩,因為太難太麻煩,結果變晒DLC。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 06:30 PM   #479
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
第一第二集用最小時間爆機,個人覺得真係技術的表現,一方面要記住用最短路線解迷,一方面要避開攻擊,打大佬仲要唔可以出錯咁打死佢,如果唔係技術咁係咩?今集睇過無限武器要求,我自問冇咁嘅技術,但睇落好似比之前舊版好D,印象中舊版好似係唔可以記錄,但新版可以俾你記錄三次,可以記錄已經唔錯,起碼唔洗一失手就要由頭打過晒丫。

另外隻遊戲唔加無限武器做獎勵俾大家都得架,本身隻遊戲風格就係咁玩,俾個目標攞武器,但大家又話好難唔易攞,難怪現代新遊戲都冇爆機獎勵及隱藏野玩,因為太難太麻煩,結果變晒DLC。
由手機版發出
認同, SPEED RUN要熟路要熟道具擺位,
要熟武器性能要熟敵人攻擊模式&弱點,
甚至係動作FRAME數, 鎗法仲要夠準先可以速殺BOSS,
完成一個SPEED RUN 絕對係技術同經驗嘅表現~

而家D玩家的確難服侍, SET得難就鬧,
SET得易又覺得冇挑戰性, 事實上係冇可能滿足所有人~

舊 01-29-19, 06:37 PM   #480
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
GAPCOM:SET太大力添,下集RE要改到廢過原版2代先得

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 06:42 PM   #481
darkvolver
頹冗

Biohazard RE:2 - Vol.2 | PS4, XB1, PC | 發售中

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
認同, SPEED RUN要熟路要熟道具擺位,

要熟武器性能要熟敵人攻擊模式&弱點,

甚至係動作FRAME數, 鎗法仲要夠準先可以速殺BOSS,

完成一個SPEED RUN 絕對係技術同經驗嘅表現~

而家D玩家的確難服侍, SET得難就鬧,

SET得易又覺得冇挑戰性, 事實上係冇可能滿足所有人~

幾時都講啦,玩家墜落,youtube直播自high。

2者都係了斷遊戲可玩性的最後一根稻草..悲矣..

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-29-19, 07:45 PM   #482
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
無限彈呢招係增加遊戲可玩性。
但通常我攞完之後,咁難打我都過左,我用無敵黎玩做咩?

舊 01-29-19, 08:25 PM   #483
aquarius
Game Master

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
無限彈呢招係增加遊戲可玩性。
但通常我攞完之後,咁難打我都過左,我用無敵黎玩做咩?

總有D玩家升完LV99再去番LV1場玩虐殺

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 08:35 PM   #484
ComeLOLoh

只save 3次實在太難…

舊 01-29-19, 08:38 PM   #485
ComeLOLoh

發覺Normal手掣出聲既機會多好多!
壓力真係大好多,完全唔夠彈。

舊 01-29-19, 08:39 PM   #486
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
所以之後薪水很高先會有呢句

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 08:41 PM   #487
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
只save 3次實在太難…
另一個平民向教學, 教埋點樣安全打Boss

舊 01-29-19, 08:54 PM   #488
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

無限火箭炮, 以前多數係招呼只識玩無雙類個d親明戚友用
當年唔知點解好多人未玩過Bio但又知道無限火箭炮存在

舊 01-29-19, 09:45 PM   #489
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
因為以前可以比錢抄SAVE

舊 01-29-19, 10:26 PM   #490
ComeLOLoh

Thanks,但我唔夠人快。
每個area都要約1小時,最難係被狗圍。

舊 01-29-19, 10:45 PM   #491
ComeLOLoh

無限火箭炮以前d game書有講。
當年係睇game書既年代。

舊 01-29-19, 11:02 PM   #492
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
打完 Leon > Claire,再開 game 唔見有道具繼承o既?

舊 01-29-19, 11:22 PM   #493
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: 布甸 查看文章
打完 Leon > Claire,再開 game 唔見有道具繼承o既?
黑人問號.jpga
你係指無限武器定其他野?
無限武器解完之後兩個主角都有得用
單純藥草彈藥副武器果d唔會有繼承
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 11:39 PM   #494
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
Hardcore直接唔比4格想點...

舊 01-29-19, 11:41 PM   #495
ComeLOLoh

覺得A, B只不過係Puzzle唔同,路線有少少唔同,有/無打真Last Boss/出True End之外,中間劇情如果用同樣角色既話根本一樣。有出入只係初期重遇個一刻。好似唔夠時間整咁。所以無左以前個表、裡。而家個A、B只不過係Route A, B。我覺得用唔同角色玩一次A,一次B已經夠。

之後純挑戰難度…

舊 01-29-19, 11:44 PM   #496
Sar8
The One

引用:
覺得A, B只不過係Puzzle唔同,路線有少少唔同,有/無打真Last Boss/出True End之外,中間劇情如果用同樣角色既話根本一樣。有出入只係初期重遇個一刻。好似唔夠時間整咁。所以無左以前個表、裡。而家個A、B只不過係Route A, B。我覺得用唔同角色玩一次A,一次B已經夠。

之後純挑戰難度…
所以先話冇表裡線

如果佢有DLC我又唔介意

舊 01-29-19, 11:58 PM   #497
Sar8
The One

而家跑到岩岩過完Ada(0:45:00)
Save左兩次

不過好似食哂D藥.唔通要返去執返D先|||

舊 01-30-19, 12:03 AM   #498
ComeLOLoh

但佢B線又要整到有另一主角有留言比玩緊個角色,搞到好似本來有心整表、裡咁。
明明個設定就係另一主角已經行過,但d puzzle又要solve過。

此篇文章於 01-30-19 12:05 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-19, 12:10 AM   #499
Sar8
The One

引用:
但佢B線又要整到有另一主角有留言比玩緊個角色,搞到好似本來有心整表、裡咁。
明明個設定就係另一主角已經行過,但d puzzle又要solve過。
睇得出好趕
你睇佢B線都冇左由車跑入警局果段
你cut哂已經係墓地

同埋另一人存在都係d minor野,例如食到得返一半個警員已經變左喪屍
Stars房另一人會留字條(仲要比幾粒子彈你)

舊 01-30-19, 12:44 AM   #500
Sar8
The One

睇個SPEED RUN笑死我
LeonB拿千斤頂
一拿完暴君入來>門口兩隻喪屍拍緊門開唔到門>一出門口喪屍咬>波羅保命>然後跑去記者房(一路跑一路比Licker抓左兩下)>擒天窗走>一落地又兩隻Licker係武器庫門口>幾經辛苦跑去Lobby(食左三枝藥)>Marvin一擒死埋

呢條路真係成隻驚最難既地方,好幾次見人係度中伏

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 01:07 AM

手機版 | APP版