Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 
電視遊戲討論版>Super Bomberman R | 1~8人 | NS, PS4, XB1, PC
lodoss 02:36 PM 04-21-17
作者: 阿聰:
呢句最真,平時K記邊有咁好死!
又或者今作可能真係同老任有關。
不過今次炸彈人個銷售數字都算係可以了,
畢竟係全新主機度出新作,我估K記都冇預計得到。
以低成本制作賣到17萬好勁了

另三隻之後出既新角色我估要課金
Akira 明 02:48 PM 04-21-17
作者: 信長:
遲早有twinbee ,五右衛門
咩K廠角色都CROSSOVER,係無METAL GEAR
阿聰 04:34 PM 04-21-17
作者: lodoss:

希望呢隻GAME真係可以幫到K記賺錢,
有分頭的話,K記先有大D機會再係SWITCH上出GAME。
講真,當初買都係有感情因素係度,
由問題多多到依家不斷有更新完善隻GAME,
K記總算係做到嘢,亦都係對支持者一個交待。
sonic 04:38 PM 04-21-17
在巴哈看到,都幾有心喎,唔通老任科水整既
・商店追加2個系列的新飾品。
(王冠系列、炸彈系列)

・遊戲整體幀率調升。配合幀率提升調整操作性的各種設定、改良操作感。

・線上對戰時,在參加者全員的連線環境良好的情況下減少延遲的發生,能更加順暢遊玩遊戲。
(若要尋找連線環境良好的對手,請到「其他→基本設定→連線設定」將設定調為「左端」。)

・可以在進行故事時使用L、R按鈕改變地圖傾斜了。
在「其他→基本操作」中可以設定將鏡頭位置固定。

・可以在連線對戰時從三個階段中選擇參加遊戲的COM強度了

・調整故事模式的邪惡炸彈五人眾強度。
新手、普通等級的難易度調降,可更容易打倒。

・調整部分地圖難以辨識的高度和坡度。

・在進行故事時,無論繼續遊戲幾次都不需支付寶石即可進行。

・修改聯盟對戰的勝敗時對應的BP增減(對戰點數)規則。

・修正其他細微錯誤。
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...snA=937&tnum=2
阿聰 04:43 PM 04-21-17
作者: sonic:
在巴哈看到,都幾有心喎,唔通老任科水整既
-skip-

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...snA=937&tnum=2
小弟post的,失覺晒。但呢一點有待確認:

在進行故事時,無論繼續遊戲幾次都不需支付寶石即可進行。

中、英文字嘅講法有落差。
Gundam MK-2 04:50 PM 04-21-17
作者: enishi:
不過呢隻賣得好好 (以呢 20 年其他 bomberman 銷量)
美國 3 月 >100k, 日本都已經 >70k
K 真係好難得良心發現
由手機版發出
呢句最真,平時K記邊有咁好死!
又或者今作可能真係同老任有關。
不過今次炸彈人個銷售數字都算係可以了,
畢竟係全新主機度出新作,我估K記都冇預計得到。

果然無估錯係黑馬
呢種game太適合switch個遊戲同携帶模式

我估唔需要老任出資,呢隻本身就已經低成本
我同好多人鬧都只係鬧個K記689啫
本身d員工無辜架
相信好多人仲有心有力,爭在點同公司fight到(出game決定)返黎
信長 05:00 PM 04-21-17
作者: Gundam MK-2:
果然無估錯係黑馬

本身d員工無辜架
相信好多人仲有心有力,爭在點同公司fight到(出game決定)返黎
跟本loop番以前細個打機的美好日子
NS 更方便, 有心打的話,一個人帶出去已確定可2Play

咁capcom,SE 係雪櫃到拎SF2,聖劍3 泠飯不無道理
好心佢final fight 出完全新作.. 唔洗咩3D 視點多餘野
阿聰 05:06 PM 04-21-17
果然無估錯係黑馬

本身d員工無辜架
但你要知道K廠連桃鐵呢D咁低成本嘅遊戲都要老任出手救⋯⋯

咁capcom,SE 係雪櫃到拎SF2,聖劍3 泠飯不無道理
好心佢final fight 出完全新作.. 唔洗咩3D 視點多餘野
我上星期五晚就係拎炸彈人出去同FD係翠華度打咗兩個鐘,
連我地附近D食客都睇我地打。
lodoss 05:08 PM 04-21-17

出final fight合集就好,
以前家用機得2 play,
出起NS度可以3 play了
信長 05:19 PM 04-21-17
出final fight合集就好,
以前家用機得2 play,
出起NS度可以3 play了
3play 有得諗,K 廠仲有忍者龜...
SFC 那集好好玩,搞下D版權可能有得重出
Gundam MK-2 05:27 PM 04-21-17

可能只係想慳皮唔想自己做發行同宣傳啫
阿聰 06:02 PM 04-21-17
可能只係想慳皮唔想自己做發行同宣傳啫
3DS隻桃鐵,冇記錯係老任向K記攞版權自己做。
所以唔係想慳皮咁簡單,係K記冇考慮過要做。

Sent from my iPhone using Gaforum
赤武神 07:07 PM 04-21-17
依家online好爽皮
強化人間ですの~★ 07:52 PM 04-21-17

終於更新左個視角
赤武神 08:07 PM 04-21-17
遊戲中按實L,R可以中途轉視點角度
MO 08:08 PM 04-21-17
update後試咗online...
真係有大幅改善
catho7 09:05 PM 04-21-17

我諗佢係見wiiu d VC賣得先決定出

唔太敢係公眾場合玩
因為會太多粗口
阿聰 10:04 PM 04-21-17
作者: catho7:
我諗佢係見wiiu d VC賣得先決定出

唔太敢係公眾場合玩

因為會太多粗口
其實真係用心去經營bomberman,一定有市場,
問題係,K記點樣去維持住遊戲質素,先係重點。
開始時問題多多,現在有大幅改善,個個讚好。

哈哈!咁就留係屋企玩好了。

Sent from my iPhone using Gaforum
怪人怪人 12:42 AM 04-22-17
DAY1 要交到既貨要有料DEBUG 後先做好,
咁都仲可以大呼謝主隆恩算係咩玩法?

真係唔怪得越黎越多廠都拎D 半製成品出黎賣
DreamyLuigi 03:03 AM 04-22-17
framerate 順左好多
online 改善左. 但都係會有時lag lag 地
我都覺得呢啲頭一日就應該要咁....

神名レオ 03:02 PM 04-22-17
作者: 怪人怪人:
DAY1 要交到既貨要有料DEBUG 後先做好,
咁都仲可以大呼謝主隆恩算係咩玩法?

真係唔怪得越黎越多廠都拎D 半製成品出黎賣
因為呢十年八年出嘅game
好多連謝主隆恩嘅機會都冇
MO 04:03 PM 04-22-17
但唔明點解要set做要“長按”L or R 轉視點。
輕按唔得?
赤武神 05:28 PM 04-22-17
作者: MO:
但唔明點解要set做要“長按”L or R 轉視點。
輕按唔得?
可能驚你按錯,冇乜所謂又唔係成日要轉
ayane123 01:46 AM 04-23-17
1.3咁先係路,咁先起碼係隻對戰game,但呢啲game照計唔難寫係day one都應該做到咁既質素,唔通個開發期只係三幾個月就要起貨,所以....

neo2046 06:43 PM 04-25-17

https://youtu.be/zvYqUGIapmo
作者: :

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

返回主題版面