Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-02-16, 03:30 PM   #1826
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
今次3代用左10張先中一隻莎拉…

何其慘烈

舊 12-02-16, 07:27 PM   #1827
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
クリア報告例

ビクトリア たまねぎ剣士 サラ サラ サラ トランスティナ
ビクトリア たまねぎ剣士 サラ サラ サラ トランスティナ
道中はたまねぎ剣士で攻略、ボスはビクトリアとトランスティナのW黒魔(魔力700前後、アルテマ・メテオ)で1~2ターンキルできます

用少成兩隻BONUS先打到覺醒,點解唔用晒6隻BONUS刷超級﹖又易又應該仲儲快好多,又用少D體

クエスト 体力 平均ドロップ 獲得数/体力1
覚醒級 13 約217 16.7
超級 10 約141 14.1

我當我5隻公主1隻FD洋蔥,141*[100+(50*5+100)]%=634.5

634.5除10體=每體63.45

3隻公主1隻FD洋蔥,217*[100+(50*3+100)]%=759.5

759.5除13體=每體58.42

蝕好多下架喎其實

原來用魔力喚起加FD降魔精就OK,頭先1暗法4公主1隻4星劍佬打到覺醒,第2TURN W大冰,第1下扣成38萬,不過第2下得14萬,打完有220+605,用少1隻BONUS係打到,但825除13=63.46,同6BONUS刷超級1樣,但1出RARE怪就蝕,我都係刷超級算 XD

此篇文章於 12-02-16 07:51 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 07:55 PM   #1828
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
其實超級最主要係可以auto唔洗自己打...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 08:05 PM   #1829
ShinDou

我5公主都未升AUTO應該未夠打 XD

點解成街洋蔥﹖個個FD都有咁濟,有咁易抽架咩﹖

此篇文章於 12-02-16 08:08 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-02-16, 08:07 PM   #1830
GP03D

夠打....如果個fd有升既話....
我5公主/水巫+fd 4星劍600攻auto都ok....

舊 12-02-16, 08:16 PM   #1831
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
沙拉公主大平賣,係咁出佢完全冇其他人

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 08:34 PM   #1832
ShinDou

今日忙得濟冇打,岩岩放工返屋企先正式開波刷超級清體,而家已經1萬8,好似幾易刷
舊 12-03-16, 08:12 AM   #1833
ShinDou

半價終於中隻4星劍,用就廢架喇,不過TRUST就勁,45攻戒
舊 12-05-16, 09:04 AM   #1834
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
落lawson用埋臨返港前果幾萬 yen, 點知第30 下就齊set, 估唔到今次又咁順灘

此篇文章於 12-07-16 08:46 AM 被 jackiecyho 編輯。
jackiecyho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 06:43 PM   #1835
GP03D

Sorry, 唔明咩lawson前埋臨?

舊 12-07-16, 08:38 AM   #1836
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
作者: GP03D 查看文章
Sorry, 唔明咩lawson前埋臨?
Typo, 落lawson 用埋臨走前用剩既yen

舊 12-07-16, 06:47 PM   #1837
ShinDou

9號竟然有新角抽,唔知係咪見好少人抽所以加碼再出ff3人?

魔法劍終於上方修正,營運諗左1年先調整,不過我估加完都係用唔著,佢應該只係加個倍率落去,睇死佢唔會set 2倍,點都係扣少左,除非佢公式識認 物魔邊個高就跟邊個,唔除2
舊 12-08-16, 06:01 PM   #1838
ShinDou

技覺醒exdeath好勁,種超越者加2次攻,隕石加hit加攻
舊 12-08-16, 06:31 PM   #1839
GP03D

exdeath本身已經勁,我打鬥場仲用緊,而家再勁D

FF3主角同BARTZ都加勁....不過都係唔加HIT.....

舊 12-09-16, 04:47 PM   #1840
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

光輝係咪痴左線....

800% AoE 5 Hit Light Hybrid Attack & AoE 3 Turn +45% ATK/MAG
700% AoE 7 Hit Light Hybrid Attack & AoE 3 Turn -50% Light Resist

舊 12-09-16, 05:50 PM   #1841
GP03D

700%/800%打全體?咁屈

舊 12-09-16, 05:54 PM   #1842
ShinDou

舊公式攻魔招係 攻魔平均值,800%你當400%好d

不過之前話魔法劍會強化,唔知新公式係點,我估唔勁,等人抽左用下就知
舊 12-09-16, 06:11 PM   #1843
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
想問下..會唔會有人會有雷光初始可以送/賣俾我..
國際同日版都想要../.\
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-16, 07:11 PM   #1844
ShinDou

做咩想要奶挺﹖純粹鐘意個角色﹖計勁黎講奶挺已經唔見晒,係技覺醒後好番少少,不過未出勁雷武所以都係冇用

不如你刷首抽啦,日版1開波送廿抽都有,而且而家虹必出5星START,國際版果D我覺得等佢改左虹必出5星START先好開GAME

不過奶挺唔易刷,我刷左咁耐D 98分人都中過晒,係未見過奶挺 XD

ロイヤルガード Royal Guard 50% Chance to Defend an Ally (Reduce +50% Phys./+100% Mag. Damage)

幫人擋魔法唔扣血咁屈﹖

此篇文章於 12-09-16 07:39 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-09-16, 08:01 PM   #1845
Game Master

引用:
作者: ShinDou 查看文章
做咩想要奶挺﹖純粹鐘意個角色﹖計勁黎講奶挺已經唔見晒,係技覺醒後好番少少,不過未出勁雷武所以都係冇用

不如你刷首抽啦,日版1開波送廿抽都有,而且而家虹必出5星START,國際版果D我覺得等佢改左虹必出5星START先好開GAME

不過奶挺唔易刷,我刷左咁耐D 98分人都中過晒,係未見過奶挺 XD

ロイヤルガード Royal Guard 50% Chance to Defend an Ally (Reduce +50% Phys./+100% Mag. Damage)

幫人擋魔法唔扣血咁屈﹖

係呀 我知佢癈哂 純粹鐘意佢

之前刷到劍聖 我知佢係超勁 但要對住個伯伯好難玩落去

所以都無keep個acc xxxd
舊 12-09-16, 09:51 PM   #1846
Game Master

岩岩刷到最新果隻5星光輝~

仲有40卷~3000石未用~有無師兄有興趣交換隻雷光初始acc?
舊 12-09-16, 11:59 PM   #1847
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
岩岩刷到最新果隻5星光輝~

仲有40卷~3000石未用~有無師兄有興趣交換隻雷光初始acc?
建議你去巴哈搵易D...
日版或者要等正月可能出PICKUP雷姐
台版會易D刷到
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-16, 12:19 AM   #1848
Game Master

引用:
作者: okabe 查看文章
建議你去巴哈搵易D...
日版或者要等正月可能出PICKUP雷姐
台版會易D刷到
我吧哈唔知點解做唔到個電話認證發唔到文...
舊 12-10-16, 08:35 AM   #1849
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
9號竟然有新角抽,唔知係咪見好少人抽所以加碼再出ff3人?

魔法劍終於上方修正,營運諗左1年先調整,不過我估加完都係用唔著,佢應該只係加個倍率落去,睇死佢唔會set 2倍,點都係扣少左,除非佢公式識認 物魔邊個高就跟邊個,唔除2
佢22號有MH合作

月中到月尾又有FF15.

這批原作角就只能在這期出啊~XD

舊 12-11-16, 08:09 AM   #1850
ShinDou

英雄歌終於覺醒+2

升左盾妹,佢幫人擋減50%物傷,100%魔傷,但魔雖然唔扣佢但竟然照扣佢擋果條友,咁擋黎做咩﹖我覺得係BUG左

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 09:54 PM

手機版 | APP版