Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-01-14, 11:43 PM   #1326
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
唔明點解設計雷神扮女,想玩家救既機率增加?
甘點解隻怪唔知?仲要佢做老婆...
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 11:50 PM   #1327
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
北歐神話來~~

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-14, 11:51 PM   #1328
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Lamsze 查看文章
小說話係洛基幫佢變身潛入

當然如果笨蛋武士唔救佢既話會唔會俾巨人霸王硬上弓..........

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 12:05 AM   #1329
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: casio 查看文章
單係女神有紀已經打到桐子塊面腫晒啦
之後尤吉歐直頭變火車頭
成20(以WEB版予計)內容桐人的WIN數可以1對手數完
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 07:45 AM   #1330
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: ouki 查看文章
唔係一隻手數完咩
完勝係得子安同菜刀,其他根本很攬炒

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 02:19 PM   #1331
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
下回的內容.......說如何買回結婚的那間木屋?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 02:22 PM   #1332
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: ouki 查看文章
文庫版15卷大慨等於WEB邊度?

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 03:15 PM   #1333
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Lamsze 查看文章
個Quest本身設定就係跟返雷神嘅神話。

話說雷神嘅鐵鎚被冰巨人之王偷走,並要脅諸神以女神弗蕾亞作交換條件。洛基於是諗計令雷神男扮女裝假扮成弗蕾亞,成功奪回鐵鎚後將冰巨人王殺死。

克萊恩淚目,難得嘅後宮居然會係大叔。不愧為最佳女角。

完全唔明桐人做乜掟咗把劍,好在詩乃覺得浪費執返佢。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 03:33 PM   #1334
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
個Quest本身設定就係跟返雷神嘅神話。

完全唔明桐人做乜掟咗把劍,好在詩乃覺得浪費執返佢。
過重跳唔到過去。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 03:36 PM   #1335
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
將把劍掉去班人度叫佢地接住先, 然後再自己跳落去是常識吧
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 06:23 PM   #1336
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
霜之巨人深愛雷之巨人⋯⋯
為了克服世人異樣的眼光
所以把雷之巨人變成了美女⋯⋯

好一段真愛

史詩級副本帶住班二打六兩集就打完,唔計徫大既劍神桐人就剩係得詩奶算係半個DD,其他人根本黎食花生笑笑既

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-02-14 06:29 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 07:04 PM   #1337
casio

引用:
作者: harakuma 查看文章
將把劍掉去班人度叫佢地接住先, 然後再自己跳落去是常識吧
估係因為照原本設定,其他人力量值不足,根本拎唔起,師奶係因為魔法效果先可以拉把劍返嚟
另原本劇情係隻触手飛唔起焗往掉把劍

舊 11-02-14, 07:23 PM   #1338
harakuma
Game Master

引用:
作者: casio 查看文章
估係因為照原本設定,其他人力量值不足,根本拎唔起,師奶係因為魔法效果先可以拉把劍返嚟
另原本劇情係隻触手飛唔起焗往掉把劍
原來係呢句先最合理:隻触手飛唔起焗往掉把劍

不過C奶都好識做, 係咁多人面前賣咁大個人情比老公豬
舊 11-02-14, 07:47 PM   #1339
casio

引用:
作者: harakuma 查看文章
原來係呢句先最合理:隻触手飛唔起焗往掉把劍

不過C奶都好識做, 係咁多人面前賣咁大個人情比老公豬
原設定触手只能坐七個人,把劍因為未被承認為桐子所有物所以當超載,至於點解咁設定,係因為攞劍任務係子安仲係GM時已經有,所以的確有玩人嘅成份
師奶本來就係特登,小說有講桐子俾其他人怒啤時師奶係後面偷笑

舊 11-02-14, 07:53 PM   #1340
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
係咪都BUG黎架啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 08:13 PM   #1341
harakuma
Game Master

第一次睇時, 以為因為C奶攞慣大砲, 所以腕力大D咁

原來個設定本身就怪怪地

下集開始, 大婆唔得閒, C奶大比機會啦
舊 11-02-14, 10:58 PM   #1342
finalfusion
Junior Member

註冊日期: Sep 2013
咁原設定係點攞返把劍架?
如果又係師奶拎返黎,触手咪一樣超載?
finalfusion 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-14, 11:30 PM   #1343
casio

引用:
作者: finalfusion 查看文章
咁原設定係點攞返把劍架?
如果又係師奶拎返黎,触手咪一樣超載?
記得web版係因為師奶個魔法仲有作用所以判定上把劍係師奶嘅
另重新望過文庫版,原來文庫改咗係桐子超重懲罰,桐子掉唔出又跳唔到,直接放低把劍,完全唔關触手事

舊 11-03-14, 12:05 AM   #1344
細路翔
The One

話時話點解打個任都要扯上伺服器存亡

正正常常解任務刷裝唔可以當劇情?

即係WOW無啦啦出一個副本剩係比一隊人有挑戰權,然後挑戰失敗既話暴雪就要執笠變成黑橙(?

救世主情意結超可怕的

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-03-14 12:11 AM 被 細路翔 編輯。
舊 11-03-14, 12:45 AM   #1345
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
點解成班妖精打BOSS 時, 飛都唔飛下

舊 11-03-14, 01:14 AM   #1346
細路翔
The One

引用:
作者: simonwongdx 查看文章
不如問點解一個史詩副本既最終王完全無隨機發射既AOE範圍技,無任何狀態異常&控場技,無噁心既無限重生雜魚怪跟住

然後詩奶一個dd就可以頂得住,其他人企係一邊仲可以飲住力保健同個npc吹下水

話晒係冰霜巨人之王,係咪應該CALL幾隻小隊細王級既炒霜巨人出黎比觀眾感受到少少壓力呢?

英國說大家抱團死
舊 11-03-14, 01:18 AM   #1347
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
成日睇故又要駁故唔辛苦?
睇到咁勞氣真係唔睇好過啦
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 01:23 AM   #1348
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: simonwongdx 查看文章
動畫沒表現出來,原作有提到成個地下空間(連本集舞台的王城)都是不能飛行的(沒日光?)

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 01:31 AM   #1349
細路翔
The One

與其話駁故不如話係駁佢個劇情表達手法

上集講到好似好大鑊又話打輸會改版成無理GAME,仲要連備份都無得備份咁神奇添

但今集同個boss正面對上時,對面就好誠實咁自NERF、剩用普攻企定定比人削兩條血,然後等個基友變返做男人玩摔♂角

起碼上集個妄想畫面出現個班偽.巨神兵整兩隻出黎show下呀唔該

英國說大家抱團死
舊 11-03-14, 03:02 AM   #1350
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
其實不如話個作者冇玩過wow呢類大型副本
加上傳說級既武裝咁易就出比你?
玩過都知呢個級數既武裝唔係打王超難掉就係要解超長又麻煩既任
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 05:28 AM

手機版 | APP版