Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-02-18, 09:37 AM   #40451
seks
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDseks
福袋中嫁王寶2. 好想中黑貞啊
seks 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 09:40 AM   #40452
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
今日槍訓練場 (AP10) 是舊狗(太陽) 和影子弁慶(和風), 未完成正月mission 可以打這個
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 10:14 AM   #40453
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
反正把拉二和黑貞都派上場再放一隻梅林在後面就好了

分什麼高下

個人覺得拉二把聲太嘈先輸一半(ry

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:28 AM   #40454
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
其實d新event都好少搵黑j
都冇乜event要打ruler
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:35 AM   #40455
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
黑J黑狗呢D係懶人用
好似1.5 2我懶得排隊好多都係擺黑J上場唔洗煩

舊 01-02-18, 11:42 AM   #40456
Hextor

引用:
作者: Sar8 查看文章
黑J黑狗呢D係懶人用
好似1.5 2我懶得排隊好多都係擺黑J上場唔洗煩
得奶光,1.5.4由頭打到尾
除咗最尾阿比
第一次打阿比半減都夾硬打死佢
舊 01-02-18, 12:24 PM   #40457
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
正常 佢即日本以外轉晒做美金之嘛
i see...
因為我記得之前係可以港幣找數才有此疑問

-----

福袋中酒吞(new), 應該算中上但戰力上又有點微妙
因為我無殺/狂的單體5星, 所以原本目標(妄想)係C狐/梅林/X/BX/山翁/黑狗/土方,
不過酒吞係new+限定+卡面+CV, 都無乜怨言, 向好處諗仲應該有d機會強化

5次福袋, 每次都係抽出黎時微妙, 但回頭睇番其實係十分ok:
月神(好似當時未寶解,加上NP率垃圾,基本上係廢物,係到茨木果期先翻身)
拉二(唔到技30都係廢,而當時係完全唔夠素材)
白貞(未寶解,風向網得3分果期...)
三藏(又係未寶解; 寶解後在聖誕2017配埋黑聖杯周回真係一流)
酒吞(可能係最弱5星殺, 又睇吓之後點 )
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 12:37 PM   #40458
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
自從出左break系統一直覺得係針對黑J既
拉二用法完全唔同,邊有得比....

酒吞唔弱吧,不是有隻比人X左好耐既X嗎(利申覺得好用)

舊 01-02-18, 12:46 PM   #40459
gingq7

用慣呢度堆大大的寶5 X, 完全唔覺得弱, 有寶解, 星又出得多
再用埋寶5酒吞, 都係只覺得技2有用, 但傷害始終差了很多

但當然, 大腿揀打手就係睇攻擊力, 如果自己有, 拎出黎當輔助/副打手應該會ok d

此篇文章於 01-02-18 12:49 PM 被 gingq7 編輯。
舊 01-02-18, 12:53 PM   #40460
細路翔
The One

無論點樣被針對黑貞+梅林都係一拳打爆對面架啦

黑貞本身技能cd又唔係長加上會自回np,基本上有兩隻奶媽湊住就係強無敵,

依家對面有色卡耐性都無用,佢上晒buff之後靠藍綠卡都夠殺對面兩次.....

要講的話拉二應該係好容易連射+封寶具依兩點完全贏晒黑貞

仲有黑貞唔餵杯的話條血真係短到比對面集火一回合就可以收皮

不過我好奇既係d廚廚講到依兩隻野係"半桶水",依兩隻都算半桶水咁除左金閃之外其他攻擊手都應該去自殺

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-02-18 12:56 PM 被 細路翔 編輯。
舊 01-02-18, 01:02 PM   #40461
gingq7

我隻拉二已經用到絆10, 但真係未試過有高難度關要用佢 (當然亦都和關卡設計有關),
反而黑貞由第一次落卡池用到而家只係絆6, 但高難度關砌隊伍時, 點都會研究下出唔出佢

簡單黎講, 高難關試水時, 基本上只得2條路, 紅卡隊或藍卡隊, 紅卡隊首選打手一定係黑貞, 未見過人首選拉二, 唔係話拉二唔得或唔勁, 但現實係唔會試佢先

此篇文章於 01-02-18 01:05 PM 被 gingq7 編輯。
舊 01-02-18, 01:23 PM   #40462
Hextor

都係睇自家有咩用咩啫
冇梅林support就迫住梅林
宜家自己有梅林緊係用人地寶5打手
舊 01-02-18, 01:25 PM   #40463
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
HE11900=AD1900=Moon Cell被哈維發現及決定隱蔽年份
MOONCELL隱蔽令Extra人類無走上宇宙開發既路
所以ぺぺ背景係moon Cell
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 03:11 PM   #40464
細路翔
The One

講起藍卡隊基本我係咪都落嫁王先,就算知道落弓王拍住c狐+c閃會勁一倍

仲有...新宿遜炮二人組件靈衣到底幾時先出

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-02-18 03:16 PM 被 細路翔 編輯。
舊 01-02-18, 07:57 PM   #40465
gingq7

剛剛升完隻葛飾北齋, 才發現佢應該係第二隻(?)有兩種站姿+兩套語音+兩套戰鬥動作+4種(定3種?)用技能動作
(第一隻係尼托, 阿比唔知係唔係, 因為無見過人掛靈1出黎)

此篇文章於 01-02-18 08:00 PM 被 gingq7 編輯。
舊 01-02-18, 08:02 PM   #40466
Hextor

引用:
作者: gingq7 查看文章
剛剛升完隻葛飾北齋, 才發現佢應該係第二隻(?)有兩種站姿+兩套語音+兩套戰鬥動作+4種(定3種?)用技能動作
(第一隻係尼托, 阿比唔知係唔係, 因為無見過人掛靈1出黎)
阿比靈一動作語音都唔同
水著尼托直情係2隻合一, 連MY ROOM語音都完全唔同,阿比好多MY ROOM語音重覆
不過阿比只要唱生日歌就夠

此篇文章於 01-02-18 08:18 PM 被 Hextor 編輯。
舊 01-02-18, 08:25 PM   #40467
gingq7

葛飾應該係my room語音都分左兩套, 靈基一覽入面,開始1-2/會話1-9/勝利/寶具/etc.全部都有出現兩次
舊 01-02-18, 08:57 PM   #40468
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
福袋酒吞(N), 用光石頭(~120)呼符(3大成功法

沒有葛飾,
5禮4禮各4張, 飛哥鐵拳亞馬遜(N)不肖子(N)加上恆常5禮2張

兩禮裝都差一張突滿

繼續與外來者無緣
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:30 PM   #40469
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

大成功教
4符青企鵝
6符4星禮
1符孔明
3符 月之勝利者
1符印度黑

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-02-18, 11:35 PM   #40470
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

依家好似又係卡卡地
用左18符…未有收穫…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-18, 11:39 PM   #40471
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

大成功教本日戰績
4符青企鵝
6符4星禮
1符孔明
3符 月之勝利者
1符印度黑
3符 4星禮
----呼符用盡----
2下 4星禮
1下 弓金

媽,好準/\

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-03-18, 12:30 AM   #40472
Hextor

60石
金閃閃+不夜城殺
4 4星+1 5星禮
大成功教
迷唔迷信都好,收貨
舊 01-03-18, 12:42 AM   #40473
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

90石左右

法 金閃閃X2
紅 Saberx1
殺 刑部姬x1

依家知道點樣去抽野喇

此篇文章於 01-03-18 12:55 AM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 01:57 AM   #40474
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
咁多大成功教

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 03:13 AM   #40475
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Hextor 查看文章
阿比靈一動作語音都唔同
水著尼托直情係2隻合一, 連MY ROOM語音都完全唔同,阿比好多MY ROOM語音重覆
不過阿比只要唱生日歌就夠
引用:
作者: gingq7 查看文章
葛飾應該係my room語音都分左兩套, 靈基一覽入面,開始1-2/會話1-9/勝利/寶具/etc.全部都有出現兩次
頭兩隻外來都係咁
唔知會唔會變成外來者既定番w

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:10 AM

手機版 | APP版