Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 02-22-07, 03:46 PM   #1
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
靈魂出竅(清明夢)??

http://www.out-of-body-guide.com/
其實呢度有無版友試過
做得多會唔會好易變精神病??

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-07, 11:04 PM   #2
星旅人
Senior Gamer
星の旅人

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDDreamsfb
可以控制既夢
即係你想點都得
的確係好危險
不過要做到其實又好難(清明夢)
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-07, 09:38 PM   #3
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

我反而想知道有幾多人真係試過靈魂出竅?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-07, 11:55 PM   #4
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
其實點解叫清明夢~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-07, 10:27 PM   #5
星旅人
星の旅人

PSN  IDDreamsfb
引用:
作者: 基路亞 查看文章
其實點解叫清明夢~
簡單來講就係你知道自己發緊夢
既然知道左,就可以做平時好多做唔到既野啦
因為所有野都係你控制之內
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-07, 09:35 PM   #6
rabbits
Insane Gamer

原來咁叫 靈魂出竅 冏
咁我差不多一星期一次
5年之前想自己試下 係夢中控制自己
慢慢習慣了 會自然咁去思考到底我現在係米發夢
多數可以控制自己夢 的時間係 午睡時
通常晚上都唔會知自己係發緊夢

午睡控制夢境 同知道自己發夢機率50%左右
晚上只有5%左右 冏

此篇文章於 02-28-07 09:41 PM 被 rabbits 編輯。
rabbits 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-07, 11:07 PM   #7
kathyliu

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: rabbits 查看文章
原來咁叫 靈魂出竅 冏
咁我差不多一星期一次
5年之前想自己試下 係夢中控制自己
慢慢習慣了 會自然咁去思考到底我現在係米發夢
多數可以控制自己夢 的時間係 午睡時
通常晚上都唔會知自己係發緊夢

午睡控制夢境 同知道自己發夢機率50%左右
晚上只有5%左右 冏
可唔可以詳細d講下?
例如話點樣可以靈魂出竅,出竅醒返後身體有冇咩特別感覺,出竅時做過d咩等等....

我好有興趣知

舊 02-28-07, 11:51 PM   #8
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
清明夢唔係= 靈魂出竅呀...

清明夢我成日有.. 如果係惡夢我會係夢入面meet 自己塊面等我起身.. 都幾好笑 :P

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-07, 06:18 AM   #9
rabbits
Insane Gamer

引用:
作者: kathyliu 查看文章
可唔可以詳細d講下?
例如話點樣可以靈魂出竅,出竅醒返後身體有冇咩特別感覺,出竅時做過d咩等等....

我好有興趣知
無咩特別感覺 同平時發夢一樣
只係有意識去控制自己行為
睡醒前多數是 夢中突然變黑 之後再開眼合眼一次
就會醒 沒什麼太特別 冏

舊 03-06-07, 02:36 AM   #10
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
靈魂出竅叫 astral projection, 魔法(白)入門必學

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-07, 05:06 PM   #11
Bel
Junior Member
不是人

註冊日期: Mar 2007
神秘學的東西嗎?
真定假.......要見到真人才知那人是說真還是假..........
不過那網主的名同我一位修神秘學的朋友同名....但那網是他收山後才開的....唔....是借我朋友的名還是巧合同名呢@v@

真想看一下他真人....因為我也曾修過神秘學XDXDXDXDXDXDXDXDXD

Bel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-07, 12:06 PM   #12
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
試過la
有時係因為夢裏面ge劇情太離譜
令到自己意識到係夢
然後自已甦醒
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-07, 03:04 PM   #13
情婆``
Crazy Gamer
編輯個人資料

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code0834 0575 3612
"有時在剛入睡而又馬上醒來的情形下,有些人的身體會有一下急動。有時在夢中醒來時,會感覺到自己從很高的地方掉下來。那個時候,身體會感覺到強烈的離心力。

據說,這些都是由於那個人突然醒來,其靈魂突然由空中彈回自己的肉體所致。"

呢個就真係試過...係好真實下...
醒返會發現自己係床邊就跌落床...
之後就嚇到訓唔返

Perfect town達成
百貨公司達成
化石系列完成

期待藍玫瑰

湊住對仔女....打機都要偷偷摸摸....
情婆`` 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-07, 01:28 PM   #14
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
有時在夢中醒來時,會感覺到自己從很高的地方掉下來

好似係o係夢度又高處跌落黎搞到我醒~= =
呢種情況由細到大都係咁~

舊 03-29-07, 02:41 PM   #15
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
我通常係差不多訓著時會突然覺得自己好似失重心咁跌緊落去...之後就會扎醒@@"

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-07, 08:17 PM   #16
fafawan
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
作者: Astaroth 查看文章
我通常係差不多訓著時會突然覺得自己好似失重心咁跌緊落去...之後就會扎醒@@"
我試過出竅!
亦識有人有經歷!
同你講既差唔多!
開始時郁唔到(好似俾鬼壓咁)!
之後就好辛苦咁離開身體!(p.s.真係好辛苦的),
跟著就會失重心咁向上飛!
好玩過玩過山車(差唔多感覺)!囧
不過出得多就會識控制!可以強制唔出竅,並起身添!
不過唔係咁易起到的,因為感覺係俾鬼壓緊!只不過冇鬼可以見到,見到都係自己想象出黎

總之就唔玩好過玩啦!(只建議意志堅強者試)

JUS:201948830377
fafawan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-07, 07:26 PM   #17
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
我響夢中有時都會靈魂出竅。
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:20 PM