Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-26-07, 12:16 AM   #1
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
購買二手車一堆問題

唔知有冇人試過買二手車, 係私讓的, 不是車行

1. 試過車後, 決定買, 跟住要點做?
2. 轉名事直通常又點做法?
3. 2001年的車, 駛唔駛驗o左車先續到牌?

thxthx

舊 05-26-07, 12:34 AM   #2
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: snowman 查看文章
唔知有冇人試過買二手車, 係私讓的, 不是車行

1. 試過車後, 決定買, 跟住要點做?
3. 2001年的車, 駛唔駛驗o左車先續到牌?

thxthx
對方是好朋友的話 :
1. 先check左保險費多少 或者 買不買到!
2. 上運輸牌薄轉名!
3. 驗車! 保障新車主!

呢條唔明你的中文~~~~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-07, 11:25 AM   #3
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: KIM 查看文章
對方是好朋友的話 :
1. 先check左保險費多少 或者 買不買到!
2. 上運輸牌薄轉名!
3. 驗車! 保障新車主!

呢條唔明你的中文~~~~~
打錯字

2. 轉名事宜通常又點做法?

係咪通常轉名+比尾數+交車係一次過做?
另外, 轉名的費用, 通常係咪由買方支付?

此篇文章於 05-26-07 11:40 AM 被 snowman 編輯。
snowman 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:17 AM

手機版 | APP版