Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-11-06, 11:05 PM   #1
samug
Game Master
迷失方向X_X

註冊日期: Feb 2002
什麼是拖波

如題,各位大大可否指點吓

舊 08-12-06, 10:02 AM   #2
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
籠統D講就係指由高檔轉低檔

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-06, 12:13 PM   #3
機動盜賊首領-電
God of Gamer

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
由高波落低波用d齒黎拖慢架車既速度.而唔洗降低引擎既轉數都可以減到速.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 01:16 AM   #4
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
我甚少做呢樣~~~!
一來好似會拖壞慢波齒~
二來我會用空波滑行+腳BREAK~

每星期日我都經MONKEY山, 最高位至大圍 / 深水X ~ 基本成段都用呢招~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-06, 11:40 AM   #5
samug
Game Master
迷失方向X_X

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 機動盜賊首領-電
由高波落低波用d齒黎拖慢架車既速度.而唔洗降低引擎既轉數都可以減到速.
即係唔踩brake,由5波轉3波(example) 架車咁樣減速行得順d

舊 08-27-06, 11:30 PM   #6
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: samug
即係唔踩brake,由5波轉3波(example) 架車咁樣減速行得順d
想換車麼?

當然係高波尾時, 才轉低波頭啦~

舊 09-13-06, 07:40 AM   #7
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
引用:
作者: KIM
我甚少做呢樣~~~!
一來好似會拖壞慢波齒~
二來我會用空波滑行+腳BREAK~

每星期日我都經MONKEY山, 最高位至大圍 / 深水X ~ 基本成段都用呢招~~~!
空波行車..仲要山路添..
果然深藏不露嘅高手呀~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-06, 08:55 AM   #8
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: Kojiro Fuuma
空波行車..仲要山路添..
果然深藏不露嘅高手呀~

空波落山又真係過火左.....有咩野事起黎....救都救唔到......
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-06, 11:19 AM   #9
KIM
GAF足球隊金虎拾號

慳好多油架~~~!

舊 09-14-06, 11:42 AM   #10
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
作者: KIM
慳好多油架~~~!
同0的職業車司機一樣
我見過有司機落山轉波放腳制快左死左火, 架車唔停就咁踩住迫力子撻返架車, 空波落埋段鈄

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-06, 12:35 AM   #11
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: jlai
同0的職業車司機一樣
我見過有司機落山轉波放腳制快左死左火, 架車唔停就咁踩住迫力子撻返架車, 空波落埋段鈄
我架都算半工作用車~~~! 一星期有5日左右要揸, 真係要慳住揸~~~!

論壇跳轉

現在的時間是 01:10 PM

手機版 | APP版