Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-17-16, 04:24 PM   #451
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
五個人出晒黎開記招 係唯一方法

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 04:58 PM   #452
安安

註冊日期: Jan 2002
剛巧呢幾日係薯片佬處任
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 04:59 PM   #453
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: 信長 查看文章
五個人出晒黎開記招 係唯一方法
飲大左
中央專案組可以直接殺人架
唔係個個唔驚死架

呢D野信就信唔信就唔信架啦

我就唔信連當面出現講野都無既李波
會響FB打一大篇文反駁喇

此篇文章於 06-17-16 05:02 PM 被 傑斯特 編輯。
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 05:13 PM   #454
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 安安 查看文章
剛巧呢幾日係薯片佬處任
你唔做編劇真係浪費
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 05:23 PM   #455
傑斯特
Game Master

PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
而且如果俾得專案組由香港捉上大陸
港府都一定有份參與(接應)
響香港真係隨時會死
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 06:42 PM   #456
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
梁特個超必機會來了…

應該梁特同中央講,要確定連任,如果中央不肯,就正式對中央就「銅書」事件抗議…同開國際記者會。

舊 06-17-16, 07:00 PM   #457
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: david 查看文章
學能測驗題:李波上到FB即係點?

A. 佢唔O係蝗蟈
B. 佢O係蝗蟈翻牆
C. 佢用自己方式離開蝗蟈,上FB,再搭洗頭艇翻蝗蟈
D. 老婆代筆(冨奸:喂喂!)
E. 代筆O係蝗蟈翻牆

G.上面居然有報呢單野?

舊 06-17-16, 07:23 PM   #458
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
http://cablenews.i-cable.com/ci/vide...90%BB%E5%90%88

韶關圖書館負責人與林說法吻合 更新:2016/06/17 17:07
林榮基稱由今年三月開始被安排逗留在廣東韶關,還獲准在圖書館工作。圖書館負責人稱,相信林榮基過數天就會回韶關。

據林榮基所說,三月初曾在韶關圖書館工作。該圖書館就在韶關市中心,圖書館樓高七層,周圍有很多商店餐館,還有一間酒店,附近還有派出所。圖書館內一位職員以「林教授」稱呼林榮基,並指最初有人陪著林榮基來看書,還當圖書館義工。

圖書館負責人仍未知林榮基去向,只知道他放假,過幾天就會回來,負責人還指早前才與林榮基一起旅行及拍照。言談間,無論負責人及職員都不了解林榮基的背景,只知他是香港人來這裡生活,還熱心圖書館工作。

從圖書館職員所提及的時間以及林榮基何時離開,與林榮基在記者會上所說的相當吻合。
哦,原來係返去做義工,你D港獨派無中生有,
佔中影響經濟引起土地不足問題什麼什麼之乎者也

舊 06-17-16, 07:34 PM   #459
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
即係警告緊佢好快D呢幾日用自己方法返去 如果唔係就GG?a

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 11:18 PM   #460
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
係時候強徵青山建設費

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 11:44 PM   #461
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 尼路 查看文章
G.上面居然有報呢單野?
佢係香港

https://hk.news.yahoo.com/%E9%8A%85%...072200796.html

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 06-18-16 12:00 AM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 11:57 PM   #462
唔好記住我
嗚~~

香港人真係要企出黎
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 12:07 AM   #463
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
香港人真係要企出黎
6000人上街,好似冇乜用,但係最後關頭支持到店長係九龍塘落左車,
店長今次企出來,有一天也會支持香港人企出來

我希望

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 12:11 AM   #464
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
企出黎O既人一定人,但係企O係度唔走甚至向前行O既呢,就一個都無

舊 06-18-16, 01:09 AM   #465
唔好記住我
嗚~~

引用:
作者: vov430 查看文章
6000人上街,好似冇乜用,但係最後關頭支持到店長係九龍塘落左車,
店長今次企出來,有一天也會支持香港人企出來

我希望
坦明講,身邊D人好多都冇反應
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 01:17 AM   #466
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
坦明講,身邊D人好多都冇反應
同感,唔好話同事/親戚果D,在下連喺FB見到插得最熾烈都係100毛筷子言論…

舊 06-18-16, 04:17 AM   #467
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
事實上香港大陸化事件已經發生得太多, 麻木某程度上係正常表現, 更大獲其實係無力感. 好多人都知呢單野係咩事, 問題係知又點, 你做得啲乜? 最多咪又係網上講返句"我們都是林榮基", 轉下頭像呢類精神勝利法...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 10:07 AM   #468
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

單野一開始話用自己方番去,要唔信既已經唔信
信正苦既一係利益者一係豬
佢出黎講所謂真相,信既只係再明白啲
唔信既未繼續唔信

所以無大反應係正常

舊 06-18-16, 11:30 AM   #469
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: david 查看文章
本來不想再說,但林榮基說的一些話,不得不澄清一下:
1. 我從來沒有使用過銅鑼灣書店的電腦,更沒有打印過任何顧客名單,當然不可能把什麼名單交給公安。
2. 我在和林榮基談話時,根本沒有提到過我怎樣返回內地的事,更沒有跟他說過『非自願被帶返內地』或類似的話。
3. 這段期間,我配合調查的是寧波公安機關,沒聽說過『中央專案組』這回事。」
如果…只是如果…
在字裡行間會不會看到些甚麼?

[藍色窗簾]
是   3     2     1
本   .     .     .
人   是   ﹁ 說   另 先
寫   ﹁   談 是   外 是
的   配   話 沒   , ﹁
可   合   時 有   是 顧
能   調   ﹂ 提   把 客
也   查   沒 過   那 名
不   ﹂   有 ,   個 單
是   時   , 但   ( ﹂
沒   沒   不 也   ? ,
有   聽   是 沒   ) 又
。   過   談 有   交 是
    ,   話 反   給 ﹁
    還   時 駁   了 什
    是   呢 或   誰 麼
    ﹁   ? 否   ? 名
    這     定     單
    段     過     ﹂
    期     。     ,
    間           難
    ﹂           道
    時           ﹁
    沒           什
    聽           麼
    過           名
    ?           單
                ﹂
                不
                是
                ﹁
                顧
                客
                名
                單
                ﹂
                ?
[/藍色窗簾]

此篇文章於 06-18-16 11:33 AM 被 dark_ming_ 編輯。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 11:58 AM   #470
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
香港人真係要企出黎
今日下午書局
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 02:05 PM   #471
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: J+1 查看文章
今日下午書局
由手機版發出
小猫都沒隻..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 03:41 PM   #472
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
1530 支聯會聲援林榮基

此篇文章於 06-18-16 05:22 PM 被 【子夜】 編輯。
【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 04:39 PM   #473
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
一句唔經意的再講落去會坐監就大家心照……

舊 06-18-16, 07:07 PM   #474
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
.李波配合調查的是寧波公安機關
.李波在12月30日失蹤幾小時後,李太接到丈夫(李波)從深圳打來的電話,電話顯示從深圳打來
.據林榮基在返港後在記者會上所述,林在10月24日拘留後,在派出所犯人欄坐了一晚之後,翌日被移送到到寧波某建築物,據Now新聞引述消息稱,該建築物為寧波慈谿市看守所,其後約5個月林都在該處被監視居住。

成件事寧波變左重點,呢個市有乜特別呢

舊 06-18-16, 09:00 PM   #475
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
今次日本報導奇快

http://www.sankei.com/world/news/160...180068-n1.html
「中国の強権にノー」 香港の書店経営者失踪事件を受け6千人がデモ

18日、香港中心部で、横断幕を持ってデモ行進する林栄基氏(手前左から4人目)ら(共同)
 【香港 共同】中国本土の禁書を扱う香港の書店関係者失踪事件で、林栄基店長が中国当局による厳重監視下で拘束されていたと暴露したことを受け、香港中心部で18日、約6千人(主催者発表)の市民が「強権にノー」とシュプレヒコールを上げながらデモ行進した。
  林氏は昨年10月に失踪後、禁書を香港から本土に送ったことが罪に当たるとされ、約7カ月半にわたって中国当局に本土で拘束されていた。デモ隊は、香港で は完全に合法的な活動だとして「出版の自由を断固として守る」と書かれたプラカードを持ち「一国二制度を守れ」と訴えた。
 一方、昨年12月末に香港から失踪し今年3月に香港に戻った書店親会社の大株主、李波氏は18日、中国当局による連行をあらためて否定。デモを前に林氏は「李氏は本土に親族がいるので香港にいても本心を話せない」と指摘し、中国当局に強制されているとの見方を示した。

このニュースの写真

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:43 AM

手機版 | APP版