Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-14-16, 08:26 AM   #1076
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
deleted

舊 10-14-16, 08:31 AM   #1077
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: HON HON 查看文章
等佢會出VR2好過LA.

呢點亦係我對VR未出手住既原因.
PSVR2我估要ps5啦, 都唔知要等幾多年

引用:
作者: holsety 查看文章
暫時只可享受純遊戲性體驗,要畫質要除vr 用返mon w
不過真係想用係d fps rpg遊戲上,如上古,gtav
原來買pro玩vr更本末倒置,冇4kmon反用vr ....
pro改善唔倒VR鏡的物理畫質問題(解像度), 但可以改善FPS喎(無咁暈)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 08:48 AM   #1078
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: manpower893 查看文章
最後玩隻Batman我要成程都「企係張凳」度先玩到,同埋因為空間唔夠闊,有D解謎物件拎唔到/禁唔到...好彩都可以完成隻game..
天啊...我真的太天真了...原來間房唔夠大玩.........
完全一樣,迫住要出廳玩,不過玩完真係好正,suit on果到爽到不能再爽

不過上車同爪槍飛果下skip呢下真係有d失望,本身好期待成個人可以飛過去
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 08:50 AM   #1079
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
話說
a9vg都有人買排隊購買到(例:今天在香港索尼店排隊買PS VR,排第八個,終於入手成功

只能說你真的太慢
一早比人買哂

店中只餘下比有訂的拿
其實我只係不滿佢疑似飢餓行銷啫,

買到既咪先享受,

買唔到既等下咁囉
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 08:55 AM   #1080
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: harakuma 查看文章

買到既咪先享受,

買唔到既等下咁囉
$ONY慣常銷售方針,等你O的人好似餓咁搶,見怪不怪啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 08:59 AM   #1081
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: david 查看文章
$ONY慣常銷售方針,等你O的人好似餓咁搶,見怪不怪啦。
當見到WORLD WAR Z咁款的喪屍為咗買樓連門都撞爆, 都睇化晒.
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 09:02 AM   #1082
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:

買到既咪先享受,

買唔到既等下咁囉
其實好難同iphone比
電話始終都係人人有一部
貨量需求真係要一段時間先可以滿足到
而且好多人都係等左一,兩年終於有新機換,所以等多一頭半個月冇問題
最重要係...已經習慣左頭一個月係炒機期...

宜家呢個年頭玩家用機就係即食
你睇division講到街知巷聞,唔駛兩個月已經冇人玩
PS VR用左成年去做勢
你宜家貨量不足/飢餓行銷,但係又冇大作支持
再加上都有好大部份人玩VR會頭暈等因素

過多一排舖頭有正價現貨之時,相信都有一大堆人會放出黎

舊 10-14-16, 09:39 AM   #1083
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
十年前就話飢餓行銷jar, 今時今日o既罪大惡極行錯一步旗隨時要成個Dept摺
咪等多陣先囉, 最緊要o既係都未有第3方廠出到用VR o既大作
我尋日望左陣twitter已經成堆人慘叫回水
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 09:40 AM   #1084
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
如果
ps4>VR單元>vr 線 >3.5轉紅白線>DS7100的解碼器> 開2.0 完全不改音效

這樣能不能出3D 音?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 09:47 AM   #1085
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
不可能
這是物理問題
又未必嘅 , 好似我之前用full hd tv播4k 片又確實係靚過1080片嘅 , 當然而家用埋4ktv 就更加正啦

純個人感受 , 不能作準
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 09:48 AM   #1086
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:

買到既咪先享受,

買唔到既等下咁囉
ching可以去R洲 amazxn 買 , 有啲連運費會平過香港買
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 10:15 AM   #1087
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Thaws 查看文章
十年前就話飢餓行銷jar, 今時今日o既罪大惡極行錯一步旗隨時要成個Dept摺
咪等多陣先囉, 最緊要o既係都未有第3方廠出到用VR o既大作
我尋日望左陣twitter已經成堆人慘叫回水
由手機版發出
個勢吾掂罪大就會出VR2.0 SUPPORT 埋PC比人玩 架喇.........

舊 10-14-16, 10:16 AM   #1088
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: holsety 查看文章
暫時只可享受純遊戲性體驗,要畫質要除vr 用返mon w
不過真係想用係d fps rpg遊戲上,如上古,gtav
原來買pro玩vr更本末倒置,冇4kmon反用vr ....
一直都唔明買Pro用VR 720玩4K係咩玩法
不過打Winning時都明顯感覺到流暢度有問題,但唔影響玩咁解
無/壞機又想VR真係買Pro好,可能順啲
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 10:29 AM   #1089
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: sgouki 查看文章
個勢吾掂罪大就會出VR2.0 SUPPORT 埋PC比人玩 架喇.........
理論上係可以唔駛......
只要出一個pc專用的cam,另外再寫一個for pc用的驅動程式就可以啦
其實開過箱都知個機器結構其實好簡單下
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 10:35 AM   #1090
pet3
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章
理論上係可以唔駛......
只要出一個pc專用的cam,另外再寫一個for pc用的驅動程式就可以啦
其實開過箱都知個機器結構其實好簡單下
如果唔係ps 鏡頭用特別插口
根本成套插得入電腦

之後電腦驅動程式ok就得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 10-14-16, 10:40 AM   #1091
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
琴晚玩左一個鐘DRIVE CLUB VR,完全唔覺暈,可能係因為焦點係睇遠景,不過遠些少D字都係朦到唔知係字定方格

之後我唔識死做傻事,戴住VR玩冇VR既BIO7 DEMO,三個字唔夠就想嘔……我諗應該係光暗太多同埋移動效果+速度做成

戴VR玩唔係VR專用game就好似戴Sony頭戴芒咁,真係幾下就會暈(第一身視點的話更甚)

今晚返去有時間的話再挑戰下戴VR玩閃亂EV同Payday2睇下係咪又十五分鐘就會想嘔先

此篇文章於 10-14-16 10:42 AM 被 teealpha 編輯。
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 10:42 AM   #1092
teealpha

引用:
如果唔係ps 鏡頭用特別插口
根本成套插得入電腦

之後電腦驅動程式ok就得
俾PC用的話,其實佢driver識得搵電腦CAM用就已經可以,又唔一定要用PS4 CAM
舊 10-14-16, 11:15 AM   #1093
david
The One

引用:
作者: teealpha 查看文章
琴晚玩左一個鐘DRIVE CLUB VR,完全唔覺暈,可能係因為焦點係睇遠景,不過遠些少D字都係朦到唔知係字定方格

之後我唔識死做傻事,戴住VR玩冇VR既BIO7 DEMO,三個字唔夠就想嘔……我諗應該係光暗太多同埋移動效果+速度做成

戴VR玩唔係VR專用game就好似戴Sony頭戴芒咁,真係幾下就會暈(第一身視點的話更甚)

今晚返去有時間的話再挑戰下戴VR玩閃亂EV同Payday2睇下係咪又十五分鐘就會想嘔先
呢個係E3 PSVR焦點O黎,你咁都要試...

---
舊 10-14-16, 11:27 AM   #1094
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
咁其實你玩一般game當mon用,應該唔駛個頭轉位

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 11:28 AM   #1095
pet3
The One

引用:

我玩左一陣拉捷特與克拉克
都無問題

FGO 目標預算
舊 10-14-16, 11:34 AM   #1096
HenryHH
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
昨晚訂左攞機,即刻有人加錢同我收。 真係咁好炒?
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 11:40 AM   #1097
teealpha

引用:
作者: HenryHH 查看文章
昨晚訂左攞機,即刻有人加錢同我收。 真係咁好炒?
Well~
http://www.hkepc.com/forum/viewthrea...309154&page=12
舊 10-14-16, 11:44 AM   #1098
david
The One

炒到成差唔多六千,真係痴曬線...

不過實有人含淚去課

講真,俾多少少買VIVE/RIFT好過啦

---
舊 10-14-16, 11:47 AM   #1099
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
呢個年代個市場已經被手機game佔左唔少,而且又唔係冇vr打唔到機
只可以講:炒家們你地加油

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-16, 11:47 AM   #1100
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:

因為你個腦既認識同你身體既動態不符, Virtuix Omni 可以解決呢個問題.

Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
SONY HMZ T3 3D 頭戴式顯示器 nds 買賣專區 0 09-05-16 12:38 PM
[ETC] PlayStation 4 in 3D 神祕人1號 電視遊戲討論版 33 01-15-09 01:19 AM
[爆笑] PlayStation 9 nakakula 電視遊戲討論版 18 05-27-06 12:41 AM
Want Fix the playstation........ Orage 電視遊戲討論版 0 03-22-05 09:12 PM

現在的時間是 01:33 PM

手機版 | APP版