Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-13-15, 09:50 AM   #26
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: supermanlady 查看文章
1話狀態

2話狀態

偷睇完小說第1期,同隻猩猩過咗幾招又狂升。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 11:42 AM   #27
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
尋晚睇左2頁小說就放棄左..... 轉左去睇 起點..
想問,第一本好唔好睇?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 11:48 AM   #28
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: shooter 查看文章
尋晚睇左2頁小說就放棄左..... 轉左去睇 起點..
想問,第一本好唔好睇?
我只係好快咁跳閱,第1期劇情應該去到第3話。
舊 04-13-15, 11:57 AM   #29
fantast
God of Gamer
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
其實本書好好睇

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:16 PM   #30
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
原作就係少年漫畫寫做輕小說咁

要睇你個人口味食唔食得落

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-15, 12:57 AM   #31
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-15, 04:00 PM   #32
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
流石老金王,去到第二度都有老金隨身

後面班花生友WWW

神大人最高
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-15, 04:29 PM   #33
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
經驗*N倍, 外掛太過份

舊 04-18-15, 05:13 PM   #34
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
有無人可以解釋下個lv有乜意義?唔升lv都可以加能力值同技能……

舊 04-18-15, 10:07 PM   #35
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
近日成日見到D人討論童顏巨乳女神嘅近乎違反物理原則嘅托胸絲帶先好奇地睇咗1-2集,講真完全唔覺得個故仔有幾吸引。尤其聽到又係松岡做主角,已經開始有D厭。

(個托胸絲帶圖已經係直逼艦娘,已有D女網民走去嘗試搵絲帶托胸然後upload D相亦被推到上外國報章 )

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-15, 11:25 PM   #36
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
超課金武器。
完場突然出現好多觀眾。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-15, 11:31 PM   #37
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
即係個主角已經升左幾多級??仲可唔可以叫新手?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 04:44 AM   #38
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
我諗呢套會係第一套我因為個胸而唔睇既新番
見某fb專頁d人推到上天,睇左一話,真係普通少年漫畫情節到普通,難以找亮點
睇完冇野學到之餘估計亦只會得廢萌同輕鬆搞爛gag,怒棄之w
唯一可取恐怕係jc久違地畫風題材都合適,但同季jc仲有套春藥都畫得幾好,我睇春藥算

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 02:37 PM   #39
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
即係個主角已經升左幾多級??仲可唔可以叫新手?
黃毛女角都係得LV5,
呢套野個LV我覺得當佢做職級咁睇會好D (如最高得9級之類)
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 02:48 PM   #40
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: axe1292 查看文章
黃毛女角都係得LV5,
呢套野個LV我覺得當佢做職級咁睇會好D (如最高得9級之類)
個LV真係唔知有乜用,技能魔法升熟練就有機會有.

肉體強度能力數值化但俾怪物打一野一樣KO.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 03:43 PM   #41
高級嘍囉
Crazy Gamer

用數子只係想大家易明白啲,主角真係成長得好快。
舊 04-19-15, 05:10 PM   #42
尼路
The One

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
用數子只係想大家易明白啲,主角真係成長得好快。
反應唔到現實的數字有乜參考價值……如個佢話我知黃毛全部四位數咁我都重大概知差距……

舊 04-19-15, 05:20 PM   #43
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
主角個能力值根本無得參考
佢連把刀仔都會升LV既
個加值點會同一般人
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 05:36 PM   #44
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
講起數字, 第3話女神要即時計數,
唔通呢套野要計過數先會落實個成長值?
如果無計數那不是打一百年都一樣戰力?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 08:58 PM   #45
細路翔
The One

套野d等級要係人生online推過超難度副本先會升一級

然後lv1就算比你全能力999都係廢過lv2時全能力得1

但廢人度夠高基礎素質/根底打得越好下一個等級時果1能力值就越高

然後戶松遙係lv6,你假設佢同男主角戰力差距係龍珠布羅利同飲茶之間既差距就好(?

戶松=食飯訓覺>爆肝刷等>食飯訓覺>loop左8年,超重課廢人玩家

松岡=仲玩緊新手教程既青頭仔

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-19-15 09:21 PM 被 細路翔 編輯。
舊 04-19-15, 09:01 PM   #46
尼路
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
套野d等級要係人生online推過超難度副本先會升一級

然後lv1就算比你全能力999都係廢過lv2時全能力得1

但廢人度夠高基礎素質/根底打得越好下一個等級時果1能力值就越高
如果有隻game咁出,一定被人媽到……

舊 04-19-15, 09:04 PM   #47
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
其實即係ff2加左個轉生系統

仲有把刀仔實際只係代表男主角永遠唔洗換武器,但要用三十幾年去還債

簡單講把野就同tod果幾把劍一樣

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-19-15 09:11 PM 被 細路翔 編輯。
舊 04-19-15, 09:23 PM   #48
Samng
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
平時打怪升熟練度,更新能力要搵升級女神,打完關卡boss先升LV,其實都唔算好罕見,有些RPG都係咁玩

感覺隻兔仔之後係想用劍多過短刀

舊 04-19-15, 09:30 PM   #49
尼路
The One

引用:
作者: Samng 查看文章
平時打怪升熟練度,更新能力要搵升級女神,打完關卡boss先升LV,其實都唔算好罕見,有些RPG都係咁玩

感覺隻兔仔之後係想用劍多過短刀
我意思係轉職/升級後的能力1勁過升級前的999呢點,咁個能力值重有乜意義,睇lv就得啦……雖然佢咁的人生ol中咁的能力值設定的確係意義不大啦……(反正就算有hp值都會有要害必殺呢種東西……何況無……)

此篇文章於 04-19-15 09:43 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 09:43 PM   #50
細路翔
The One

引用:
我意思係轉職/升級後的能力1勁過升級前的999呢點,咁個能力值重有乜意義,睇lv就得啦……雖然佢咁的人生ol中咁的能力值設定的確係意義不大啦……(反正就算有hp值都會有要害必殺呢種東西……)
因為大部份人都無機會升到lv2

正常搵食慣左就唔會拎條命靠飛,會拎條命靠飛既就九成都出師未捷身先死

所以個數值對絕大部份剩係當搵食既冒險者好重要

簡單講如果你係萬中無一既廢柴,打隻史箂姆對你黎講好似單挑魔王城一樣難既話,你打完隻史箂姆都會有好大機會升到lv2(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-19-15 09:47 PM 被 細路翔 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DMM GAMES「CIRCLET PRINCESS」#9「ホーム・カミング」 supermanlady 日本動漫畫討論版 7 03-11-19 09:11 PM
[主題公園] BD討論區 (05) KTN 影音館 932 11-29-18 06:34 PM
[TVB] 戚其義 X 周旭明《天與地》"2012 最佳劇集" 元旦起 一至五 00:05-01:05 重播 This City Is Still Dying!!! N0T51B Neo Entertainment TREND 1004 02-10-13 08:14 AM
[PSP]灣岸Midnight Club 3 ~Dub Edition~, 05年05月09日発売 neo2046 手提遊戲機討論版 34 06-13-05 07:58 PM
A_Lam Girl Friend 06/05/05 update **Pink Lady+火紅火熱** A_Lam Cosplay同人MIX討論區 3 05-01-05 07:00 PM

現在的時間是 05:10 AM

手機版 | APP版