Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 58 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 78  ... 最後
~清談館~>立法會議事堂 Vol.10
david 08:47 PM 05-23-14
條友連公公都唔知佢係乜水。
Dangerous-boy 11:13 PM 05-23-14
連曾主席都忍唔住笑!
23條 11:44 PM 05-23-14

好可怕,斬人案疑犯鄭捷=梁振英
Hunter 12:03 AM 05-24-14
無人識, 無機會曝光俾人X, 但月入18萬
不知幾爽就真

鈴蘭 12:25 AM 05-24-14
作者: Corex:
點可以唔貼呢單嫁

https://hk.news.yahoo.com/video/%E6%...142626141.html

最尾果段
講真
要讀稿都好心背好份稿啦
比人望到你要貓紙,即係證明呢個特首連記一段短短既聲明都記唔著
風音 12:28 AM 05-24-14
作者: 鈴蘭:
講真
要讀稿都好心背好份稿啦
比人望到你要貓紙,即係證明呢個特首連記一段短短既聲明都記唔著
因為臨時有改過wwwwwwwwww
Rv250 12:43 AM 05-24-14
主席同長毛佢地係咪扯貓尾玩689
mikemike 02:41 PM 05-24-14
https://hk.news.yahoo.com/%E5%BB%BA%...154639148.html

好明顯是比殘障人士用
包括腦殘
mikemike 09:22 PM 05-25-14
神奇學歷

http://forum2.hkgolden.com/view.aspx...essage=5142636
vov430 09:25 PM 05-25-14
作者: Rv250:
主席同長毛佢地係咪扯貓尾玩689
唔係夾定,不過雙方有默契,都係唔比689威威
小嘉 09:20 PM 05-26-14
作者: mikemike:
https://hk.news.yahoo.com/%E5%BB%BA%...154639148.html

好明顯是比殘障人士用
包括腦殘
做到咁唔覺得好樣衰既咩

對唔住/\
我錯
我唔記得佢地面皮幾尺厚
YHW 04:27 PM 05-29-14
密室談判之嘛, 做慣做熟, 冇咩大不了

作者: :

http://rthk.hk/rthk/news/expressnews...55_1009766.htm

劉 慧 卿 : 葉 建 源 沒 通 知 泛 民   沒 甚 麼 大 不 了

2014-05-29 HKT 14:54
教 育 界 立 法 會 議 員 葉 建 源 昨 日 與 中 聯 辦 主 任 張 曉 明 見 面 , 但 事 前 沒 有 通 知 傳 媒 及 泛 民 主 派 。 民 主 黨 主 席 劉 慧 卿 認 為 , 沒 有 甚 麼 大 不 了 , 她 信 任 葉 建 源 。

但 劉 慧 卿 說 , 如 果 他 日 後 有 其 他 訊 息 , 最 好 事 先 通 知 泛 民 一 聲 , 不 同 黨 派 議 員 一 起 合 作 , 要 接 受 對 方 不 同 的 做 事 方 式 。

劉 慧 卿 又 說 , 黨 員 黃 碧 雲 與 單 仲 偕 , 將 會 一 同 會 見 張 曉 明 , 確 實 日 期 仍 未 敲 定 , 見 面 前 一 定 會 事 先 通 知 泛 民 及 傳 媒 , 會 面 地 點 將 在 政 府 總 部 。

凍檸茶 05:04 PM 05-29-14
立法會今早繼續表決《財政預算案》撥款條例草案修訂,但開會一時間,已多次因會內法定人數不足須鳴鐘點算人數。

昨日表明討厭「拉布怪」的民建聯蔣麗芸,要求立法會明早起不再向議員提供早餐,「聽日開始唔好畀早餐佢哋食」,以免人數不足致導流會。立法會主席曾鈺成回應稱,昨日並非早餐時段,亦出現有多次人數不足,結果花了近1小時鳴鐘召集議員開會。
由手機版發出
風音 05:06 PM 05-29-14
早餐時間wwww
使唔使加多個午睡時間wwwww
怪盜小G 05:11 PM 05-29-14
食茶點
凍檸茶 05:12 PM 05-29-14
作者: 怪盜小G:
食茶點
有牛奶同手指餅
由手機版發出
david 07:12 AM 05-30-14
係奶茶啦。
Hunter 01:47 PM 06-09-14
兩單新聞

================================================

長毛衝擊遞補論壇判囚4周 即時入獄

立法會議員「長毛」梁國雄與社運人士黃洋達等5人,11年9月衝擊科學館舉行的遞補機制公眾論壇,被裁定在公眾地方作出擾亂秩序行為和刑事損壞罪成,梁等向高等法院就定罪提出上訴。

梁國雄只有第二控罪上訴得值獲撤銷,其餘3項控罪均維持定罪;刑罰方便由判囚兩個月減至4星期。其餘被告分別黃洋達、社民連成員容偉堂及大學生鄧建華與陳倩瑩則上訴得值,控罪撤銷。

https://hk.news.yahoo.com/%E9%95%B7%...032700774.html

========================================================

傅振中城市論壇揮刀

不滿未獲邀出席 跪下向警「繳械」

【明報專訊】港台節目《城市論壇》昨討論六四和佔中,節目開始前,「保衛香港運動」發起人傳振中與約10人到場,帶同「香港賤台」等示威標語,在台下首排觀眾席上抗議港台沒有邀請他出席,節目主持人謝志峰發現傅的示威標語以燒烤叉支撐,具有危險,一度要求傅移除,未幾傅拿出刀開黏着標語的燒烤叉,其間突然激動對着謝志峰方向揮動刀,批評謝不夠中立。警方應港台要求下介入,傅跪下交出刀及燒烤叉予警方「暫時保管」,事件中無人被捕。有律師指出,在公眾地方揮動刀有可能干犯刑事罪行。

傅﹕刀片未亮出 沒言語恐嚇

傅振中昨晚回應稱,當時刀刀片未有亮出,言語沒有恐嚇成分,認為自己沒有法律上的問題。

謝志峰表示,不認為受到威脅及對方惡意挑釁,只是因有人使用利器,而在場有不同立場人士,擔心有危險才要求較公道的警方代為保管物品。

大律師陸偉雄指出,揮動未有亮出刀片的刀不一定代表沒問題,最重要視乎當事人揮動的目的,以刀整理示威標語沒有問題,但以刀指罵別人,或會「令合法工具提升做攻擊性武器」,可能干犯《簡易程序治罪條例》第17條的管有攻擊性武器,可罰款5000元或監禁兩年。如有人持刀又以言語恐嚇,更可能涉及刑事恐嚇。

大律師﹕或干犯刑事罪行

立法會議員、資深大律師湯家驊表示,如被刀指罵者感到受威脅,揮動刀者亦有可能觸犯《公安條例》第17B條的公眾地方內擾亂秩序行為。

有前線警員表示,揮動刀比其他武器較有灰色地帶,懂得法律者往往會使用刀犯案,因較易提出抗辯理由,警員處理時會格外小心,要考慮對方是否有意圖用刀作攻擊用途,決定是否執法。

刀與謝志峰相距約2米

記者觀察所見,傅在台下揮動刀約10多秒,與台上的謝志峰相距約2米。

警方發言人表示,昨日上午11時半,在維園舉行活動的機構要求數名出席者把支撐其橫額的燒烤叉拆除,出席者以刀拆除,主辦機構請在場警務人員協助,暫時保管該些燒烤叉及刀,而基於安全理由警員遂協助保管有關物品,並於活動結束後歸還予有關人等。

http://news.mingpao.com/20140609/gma1.htm

=======================================================

一單要坐監, 一單連調查都唔洗
好明顯長毛暴力D

7.1無長毛了
另外, 佢可以係入面睇世界盃嗎?

BTW, 我以為有界刀差人就會拔鎗
怪盜小G 02:26 PM 06-09-14
公眾地方揮刀點解差佬唔爆佢頭
鈴蘭 04:29 PM 06-09-14
マジレス
呢D阿Sir黎到就識淆底放低把界刀既
邊駛開槍
小特特 04:48 PM 06-09-14
駛唔駛坐成個月呀...傷到咩人..
david 05:40 PM 06-09-14
長毛係原罪啦,仲有咁識揀時間,真係法律面前,OOXX。
風音 11:46 PM 06-09-14
今日搭西鐵先聽到幾個中年討論長毛入獄單新聞

a:4星期咁少,至少4年啦! X你XX!
b:唔好俾我見到佢,一定打佢XX臭X!
c:佢地D人都唔係為香港既,成日做SHOW攞著數,浪費納稅人d錢

下略

咁香港真係無得救架喎
mikemike 11:50 PM 06-09-14
作者: 風音:
今日搭西鐵先聽到幾個中年討論長毛入獄單新聞

a:4星期咁少,至少4年啦! X你XX!
b:唔好俾我見到佢,一定打佢XX臭X!
c:佢地D人都唔係為香港既,成日做SHOW攞著數,浪費納稅人d錢

下略

咁香港真係無得救架喎
絕對無得救
等呢班人死晒都要幾十年
但到時大陸安排的第三梯隊就會上場
小特特 11:51 PM 06-09-14
全靠傳媒們大力吹維穩風bbbbb
第一 ... 18 58 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 78  ... 最後

返回主題版面