Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-25-08, 03:10 PM   #1
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
風雲 II (The Storm Warriors)

風雲 II
導演: 彭氏兄弟
主演: 郭富城,鄭伊健,蔡卓妍,謝霆鋒,任達華,何家勁,林雪,唐嫣
片長:
日期: 2009-12-03
http://hk.movies.yahoo.com/movie_sum...estormwarriors

故事講述東瀛霸主絕無神(任達華飾演)為奪中土皇權,擒下一眾武林人士逼其臣服,就連步驚雲(郭富城飾演)、聶風(鄭伊健飾演)及武林神話無名(何家勁飾演)聯手,與絕無神對峙亦受重創。

楚楚(唐嫣飾演)為救步驚雲擋下重擊而昏迷不醒,令步驚雲心愧不已。為保江湖,聶風不惜以身犯險修煉魔功。期間,他遇上了生命中的另一至愛第二夢(蔡卓研飾演)。

可是絕無神軍隊在迅雷不及掩耳之際,兵臨城下再下一城,眾人始料不及,而聶風為救第二夢卻中途破關……

拍《風雲》比十年前困難
( 明報 11月13日 09:05PM)

十年之後能否再起「風雲」?
( 明報 9月24日 09:10PM)

彭順 劉偉強大鬥法 《風雲》續集鬧雙胞
( 明報 9月22日 09:10PM)

此篇文章於 02-09-10 01:48 AM 被 KIM 編輯。
KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 03:18 PM   #2
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
可唔可以唔要Twins呀?

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 03:21 PM   #3
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
加埋再見無名加劉華落去可以嗎...
YIUYIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 03:23 PM   #4
Anson225
Ultimate Gamer

PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: verdy_returner 查看文章
我都係咁話.....成日搞到d片不倫不類
(個人意見, 請勿見怪)

此篇文章於 01-25-08 03:39 PM 被 Anson225 編輯。
Anson225 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 03:25 PM   #5
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: Anson225 查看文章
小心言論呀!
引用:
我就即想起千機變~~~!!!

舊 01-25-08, 03:33 PM   #6
williamsiusuper

註冊日期: May 2004
謝霆鋒?今次做聶風個仔ar?

舊 01-25-08, 03:37 PM   #7
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
呢套係邊套?
彭發(彭順?)定劉偉強拍?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 03:39 PM   #8
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
呢套係邊套?
只知好似是寰宇開拍!

舊 01-25-08, 03:40 PM   #9
Anson225

PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: KIM 查看文章
小心言論呀!

我就即想起千機變~~~!!!
我只係覺得一有twins其中一個係度就會無左個種epic feel...
Anson225 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 03:41 PM   #10
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
今次應該講斷氏兄弟喇bo
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 03:43 PM   #11
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

XBox Live GamertagOMGodfrey
引用:
呢套係邊套?
彭X的~(愛鬥大果個)
之前CEN News有講過,

原本套戲好似得阿Sa.
而家又有阿嬌又洪金寶又霆鋒...
搞到好英皇電影Feel

另外之前睇報紙霆鋒好似做奸角.

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 03:51 PM   #12
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: ~蕉園~命運~ 查看文章
彭X的~(愛鬥大果個)
之前CEN News有講過,

原本套戲好似得阿Sa.
而家又有阿嬌又洪金寶又霆鋒...
搞到好英皇電影Feel

另外之前睇報紙霆鋒好似做奸角.
我相信除了兩三大主角外, 其他演員都未定!
可能好多都要夾期有沒空檔!

舊 01-25-08, 04:22 PM   #13
Moderator
核搭載二足步行戰車

咁劉偉強拍o個套又會係郭富城+鄭伊健?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 04:24 PM   #14
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:

twins 有一半係識做戲的. 唔識做戲果呢一半就
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 04:27 PM   #15
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
如果可以真正完全特技(即星戰果D全藍幕),就真係有D睇頭既…

如果仲係果隻半古裝,半科幻,純得果D招式飛來飛去果D,唔好喇…

舊 01-25-08, 04:44 PM   #16
williamsiusuper

註冊日期: May 2004
引用:
咁劉偉強拍o個套又會係郭富城+鄭伊健?
如果唔係佢2個做吸引力會細好多
好似電視版果套好似笑片甘趙文卓個陸軍裝

舊 01-25-08, 05:19 PM   #17
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
如果可以真正完全特技(即星戰果D全藍幕),就真係有D睇頭既…

如果仲係果隻半古裝,半科幻,純得果D招式飛來飛去果D,唔好喇…
成本1千萬us! 應該是星戰果d!

舊 01-25-08, 09:29 PM   #18
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章

其實都試過……
《風雲》開場大佛頭頂,方中信 VS 千葉真一,
《中華英雄》自由神像,鄭伊健 VS 吳震宇~
兩幕都係全CG……不過畫面真係

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 10:10 PM   #19
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
引用:
作者: Anson225 查看文章
(個人意見, 請勿見怪)
係要起孖...因要死灰復燃...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-08, 11:20 PM   #20
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
唔要鄭伊健得唔得
但做戲完全唔掂

舊 01-25-08, 11:40 PM   #21
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: koala 查看文章
唔要鄭伊健得唔得
但做戲完全唔掂
但係佢個樣做漫畫人物最o岩
成個華英雄、聶風咁
唔係個個人著古裝、留長髮白髮都仲保持到個英氣樣

其實當年郭富城o的戲都同今日兩回事啦

舊 01-25-08, 11:42 PM   #22
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
唔要鄭伊健得唔得
但做戲完全唔掂
只要有aaron就ok!

其實上集之後的劇情, 應該仲有多少內容? (我未睇過漫畫版!)

舊 01-26-08, 12:04 AM   #23
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
唔要鄭伊健得唔得
但做戲完全唔掂
佢做親咩戲都永遠係果個大俠表情,
搵佢做風雲呢類戲都啱架啦

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-08, 12:12 AM   #24
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
期待 劍晨x楚楚
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-08, 12:17 AM   #25
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
作者: Bigwater 查看文章
今次應該講斷氏兄弟喇bo
懷氏吧 a

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty 4 Modern Warfare - GAF反恐小隊叫你去打仗! 大覺屋師真 攻略及心得交流區 664 07-02-08 01:31 AM
[NDS] 地球の歩き方DS 香港,イギリス,ソウル・釜山,上海 *小榮* 手提遊戲機討論版 26 02-08-08 08:53 PM
[NDS] Dungeon Explorer 邪神の領域 [已售] imgahou 手提遊戲機討論版 27 11-25-07 08:15 PM
[Wii] 人生ゲームWii [12月6日發售 ] neo 電視遊戲討論版 12 09-15-07 04:47 AM

現在的時間是 11:05 PM

手機版 | APP版