Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 23 63 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 83  ... 最後
~清談館~>立法會議事堂 Vol.10
kcf1201 03:11 AM 07-05-14
作者: 神鋼重工:
咁你過去高登時事台睇吓
包你火燒心
高登時事台係反毓民大本營黎喎,你咁認真?

作者: ヨコ男:
頂, 我成日都見D警車唔熄匙差佬係入面喎
下次影低佢,寄比蘋果

作者: 鈴蘭:
上面主場新聞個FB
真係好有趣,大家不彷睇下下面堆回文話何韻詩不是既人有幾多連廣東話都未識打
FB有好多犯法既蝗國人就係人都知架啦
你望下個d咩「向警察致敬」、「時聞香港」page,d殘體字多到你唔信啊

作者: 緋村 光:
最搞笑係有人以為教主講唔過人掟杯囉,而且仲有好多人認同

啲港豬係咪咁識選擇性失憶,知唔知呢8年黎立會有80%以上金句(有紋有路唔係搞笑nonsence果啲)係出自邊個把口?

*雖然唔係教徒,但最少知道以「講野」來講
黃毓民真係冠絕全港行法行政機關在朝在野既任何一個人
雖然呢2年明顯冇哂中氣,應該係年紀大thethe地.....

毓民呢個人有好多問題,但一定唔包括講野囉
CCTVB無播過即係唔存在啦

作者: 鈴蘭:
我覺得淨係講把口既
全個政府連埋立會 可能都無人夠佢講
老鼠成都可以一戰

作者: Dyhalt Rushifar:
同黃生比就當然唔夠,不過你睇埋其他議員先。
要搞總有辦法搞既,只係蕭生同雙方一眾信徒都有中國人既優良傳統,鍾意大敵當前做瓜隔離先。

要中既就唔係掟呢D啦下嘛…
某程度上咪同土共當年同國民黨一齊 "反日" 一樣
23條 07:17 AM 07-05-14

神鋼重工 09:39 AM 07-05-14
作者: Dyhalt Rushifar:
同黃生比就當然唔夠,不過你睇埋其他議員先。
要搞總有辦法搞既,只係蕭生同雙方一眾信徒都有中國人既優良傳統,鍾意大敵當前做瓜隔離先。
其實毓民都試過單方面停火,但燒山唔肯收手,重話明要消滅黃毓民,咁有咩辦法
神鋼重工 10:14 AM 07-05-14
作者: kcf1201:
高登時事台係反毓民大本營黎喎,你咁認真?

咁又係,果度係社記主場,而家再有愛蕭力加盟,當然火力十足,白都可以講到變黑
神鋼重工 10:16 AM 07-05-14
作者: 23條:
冇得關,因為以經冇睇電視好多年
Dyhalt Rushifar 12:36 PM 07-05-14
作者: 神鋼重工:
其實毓民都試過單方面停火,但燒山唔肯收手,重話明要消滅黃毓民,咁有咩辦法
係冇架喎。蕭生愛私怨多過龍頭寶座,你吹佢漲麼。事實上一拆家,黃生自己唔郁手,在下亦信佢唔想郁手,不過一眾信眾咪又係成日燒山…
ヨコ男 12:46 PM 07-05-14
係啦, 明明之前都有日本議員號泣, 689老婆出黎講野就無左
小嘉 12:13 PM 07-12-14
立法會財委會繼續審議積壓的逾30項政府撥款申請,目前已通過3項議程。今日是本立法年度最後一次財委會會議,特別加開4節共8小時會議,繼續審議剩餘的撥款申請。今早會議甫開始約20分鐘,就通過政府統計處電腦化計劃、大欖女懲教所電鎖保安系統等2項撥款申請。之後再通過撥款1億3千萬推行零售業人力發展措施。工聯會立法會議員王國興表明支持所有撥款申請,形容「一寸光陰、一尺金」,如非必要,他不會發問。尚餘未處理撥款申請包括瑪麗醫院重建前期工程、公務員加薪、為公屋租戶代繳一個月租金、綜援與生果金「雙糧」,以及極具爭議的「三堆一爐」等。

亡國興
如果想表達時間重要性
我唔明點解要用一尺金
亍 ◣ 08:12 AM 07-14-14
點比人工你呀
反中央、撐張融
http://www.post852.com/%E5%8D%B3%E6%...6%88%E5%A4%B1/
kcf1201 02:16 AM 07-17-14
立法會三讀通雙倍印花稅草案

【now新聞台】立法會三讀通雙倍印花稅草案。

立法會以49票贊成,7票反對,通過雙倍印花稅條例草案。

由民主黨胡志偉提出,豁免租置計劃住戶購買單位要繳交雙倍印花稅的修訂外,其餘修訂,包括會計界梁繼昌提出非住宅物業自用三年後可退稅的修訂,全部被否決。

主席曾鈺成隨即宣布休會,積壓多項條例草案仍未處理,要留待10月復會再審議。

===================================================
果然係B隊
下年再叫人含淚投票就無行架啦,你地自己含第二d野啦
donaldfung 02:15 PM 08-20-14
作者: :
消 息 : 研 究 團 隊 倡 每 月 向 滿 65 歲 長 者 發 3 千

2014-08-20 HKT 12:01
扶 貧 委 員 會 下 午 開 會 , 討 論 政 府 委 託 港 大 研 究 團 隊 進 行 的 退 休 保 障 研 究 報 告 。 消 息 指 , 研 究 團 隊 建 議 先 由 政 府 注 資 , 再 由 僱 員 、 僱 主 按 薪 金 分 等 級 供 款 , 每 月 向 65 歲 或 以 上 長 者 發 放 3000 元 , 不 設 資 產 審 查
有 長 者 贊 成 退 保 應 該 免 審 查 ; 有 財 務 學 者 則 認 為 , 要 平 衡 政 府 的 財 政 開 支 , 資 產 審 查 並 非 不 合 理 。
作者: :
Update:
扶貧委員會今午開會討論港大教授周永新撰寫的退全民退休保障研究報告。消息指,周永新建議增設老年稅,僱主和僱員各需供款,按薪酬分級,打工仔月薪1萬元以下,不用供款,但僱主需供1%;月薪2萬元以下,則僱主和僱員各供1.5%,2萬元以上則雙方各供2.5%。老年稅定立後,打工仔65歲以後,每月可領約3000元。政府會注資用500億元啟動基金,另外現時福利開支300億元將撥作供款。
大家一起越扶越貧
安安 08:48 PM 10-06-14
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B3%9B%...025200123.html
泛民飯盒議員全申請加入工務及人事編制小組

https://hk.news.yahoo.com/%E4%BD%95%...092200883.html
何俊仁:立法會復會日泛民將有行動
亍 ◣ 08:51 PM 10-06-14
終於成功揸住spring錢袋
T.K. 11:18 AM 10-07-14
NOW NEWS:星期三立法會大會取消
誠意拳拳
廢人 11:47 AM 10-07-14
>誠意拳拳

咁又唔係既
曾玉成都講明有人寫包單所有出值會議既人可以平安進出先會開會

佢依個要求又唔係過份既
由手機版發出
J+1 11:59 AM 10-07-14
講到尾都係唔想班飯民食住個勢上啦...
由手機版發出
風音 12:04 PM 10-07-14
作者: 廢人:
>誠意拳拳

咁又唔係既
曾玉成都講明有人寫包單所有出值會議既人可以平安進出先會開會

佢依個要求又唔係過份既
由手機版發出
有入無出的機會wwww
即係佢都知佢d隊友會鬼話連篇刺激民眾
T.K. 12:28 PM 10-07-14
一定係驚泛民俾反佔中既暴民打到豬頭咁
曾主席英明神武
kimtch 12:59 PM 10-07-14
乜原來交通阻塞係唔番工既原因

我係咪要學某套戲講: 好大既官威呀

um, 唔係. 佢地連官都唔係

http://www.post852.com/%E9%81%8D%E5%...8%BB%E3%80%8D/
魔璃 12:59 PM 10-07-14
唔開會咁系咁可以唔出糧比佢
T.K. 01:03 PM 10-07-14
立法會宣佈取消明日的大會,要押後復會。根據Now新聞台報道,有建制派議員擔心休會討論警方處理集會手法,或激發支持佔領運動市民的情緒,因此要求押後會議。據悉,泛民議員本來希望在會議期間起立抗議。

有人睇得明紅字?
魔璃 01:03 PM 10-07-14
出處真系now
廢人 01:04 PM 10-07-14
姐係佢予佐會有爆炸性言論囉
由手機版發出
kimtch 01:05 PM 10-07-14
作者: 魔璃:
出處真系now
我冇求證架拿
我直貼852ja
T.K. 01:06 PM 10-07-14
唔知'''

休會點討論呀?茶樓傾?
第一 ... 23 63 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 83  ... 最後

返回主題版面