Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-24-15, 10:22 AM   #326
Thaws
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: Noble6 查看文章
kuna個樣樣…
未開播先崩壞…悲劇到喱…
一日未崩到呢個LV, 我都仲頂到

由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 11-24-15, 11:15 AM   #327
c12
Senior Gamer
王道を征く

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
火山/砂漠遊撃戦/浮上施設/黒染<<
你肯定?
點解我覺得糞渦係特別糞
1:佔左時間表,響第一個星期佔左熱門時段
2:裡面冇好野打
3:哩個係期間緊急,都第3年但出怪連掉落都一個死樣

上述既緊急,響加左12星都值得打
尤其係百花同kuna鞋
雙頭果把唔識叫,但都有打到
c12 目前離線  
舊 11-24-15, 12:16 PM   #328
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: c12 查看文章
向來我覺得糞就只有糞渦
而且我只係試完就冇打
佢只係將糞渦放響熱門緊急前,意圖好明顯

Btw,你點解會覺sega會咁有效率?
將所有數值洗過再計一次?
到時候全職都要再搞過
全面弱體化都只會好似R版ro等食屎
你無見到SEGA有時神效率?
有時又擺年幾先改?

最近改PA已經快左啦,玩家出聲3個月內改PA數字,WB放係度幾多年?

數值洗過?
所謂套落成隻GAME只係搞XH以後某D特定的王,隻game 王H係基數 + 拉曲線乘出來嗎? 每隻數字入?

真係必要動個隻其實就禍津、防衛XH隻甲蟲(一般種 + rare種 + 防3種 + 防3 rare種?)
ULT搞埋YG(隻YG得70-80 2隻)

其他有乜內容其實WB無左係打唔到? 無
其他內容全部係WB係度,12人1分至3分殺王,連ult都1分鐘秒王比你睇之嘛
無255咪變返2分幾3分鐘羅

想要借口,比幾隻王追加WB耐性羅
調整總HP在禍津加射法耐個時做過架啦

當時又咁好效率既?

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。

此篇文章於 11-24-15 12:20 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 11-24-15, 12:32 PM   #329
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
火山/砂漠遊撃戦/浮上施設/黒染<<
你肯定?
黒染個concept其實ok
但佢唔記得隻game路人分開走,D怪出得一部份格仔
然後敵AI過度智障只識走直線+跳
方格地圖卡係對面街

>静穏を破りし大海の脅威
這個唔好玩嗎? 我覺得設計算幾有誠意 (如果唔係得1種路線…其實呢個擺常設會正常D…)

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線  
舊 11-24-15, 02:05 PM   #330
c12
王道を征く

引用:
作者: 飛燕 查看文章
你無見到SEGA有時神效率?
有時又擺年幾先改?

當時又咁好效率既?
所以我咪話Sega點會咁效率
會洗過d數值之後做到好平衡?

依家徒花少hp,會有arks buff
玩開緊係勁上加勁
佢咁搞咪就係等d人唔會將寄生問題數到咁大
之後嚇走新米

btw,我都係要咁講
佢依家難度唔高都好過比d寄生搞到反艇
c12 目前離線  
舊 11-24-15, 02:10 PM   #331
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: c12 查看文章
所以我咪話Sega點會咁效率
會洗過d數值之後做到好平衡?

依家徒花少hp,會有arks buff
玩開緊係勁上加勁
佢咁搞咪就係等d人唔會將寄生問題數到咁大
之後嚇走新米

btw,我都係要咁講
佢依家難度唔高都好過比d寄生搞到反艇

我成日覺得隻game已經XH摸頂LV,重講緊要照顧新米真係幾得意
而且講緊的新米上XH用緊2S or 15攻擊的人…

講要新手唔fail
咁點解又要用WB前題設HP先?
個防衛可以成班有13星全身5s以上但無wb打唔死隻王

>依家徒花少hp,會有arks buff
>玩開緊係勁上加勁

A.R.K.S. LEVEL.3 100% 最大HP1.5倍 PP回復量UP
你睇一次有加幾多攻先
PP回復量影響好細

徒花time limit有1個鐘,唔會fail的
禍津會fail因為總血量一睇就知無wb的話,野團差唔多打到最後門前

此篇文章於 11-24-15 02:25 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 11-25-15, 09:27 AM   #332
c12
王道を征く

引用:
我成日覺得隻game已經XH摸頂LV,重講緊要照顧新米真係幾得意
而且講緊的新米上XH用緊2S or 15攻擊的人…
就係講緊哩班
我一直都係覺得隻game要入到XH先叫開始,
除非真係solo,或者有班人一齊升
哩種人入到團都係比人放置
依家3頭一直放資源去其他地方
點睇都係想吸新人
仲要長開升lv關加埋有exp buff

徒花set到咁長時間都可能係咁原因
又可能係為班休閒勢
血我覺得只係未拿捏好,始終都係第一隻唔洗靠wb打既boss

裝備,洞數sega點睇都唔會理
你叫佢地set限裝,禁止寄生就大大都冇可能

提外話)
其實我覺得佢之前一直buff舊人
可能就係要去takecare班新米…

此篇文章於 11-25-15 10:03 AM 被 c12 編輯。
c12 目前離線  
舊 11-25-15, 02:15 PM   #333
子貓物語
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
你睇下班廣報隊打成點就知點解營運會咁set
子貓物語 目前離線  
舊 11-25-15, 02:16 PM   #334
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
今次AC物主打應該是那兩支雙槍迷彩和新舞步吧?感覺又要一個30M起......

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線  
舊 11-25-15, 03:18 PM   #335
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
基本上我認為係玩家質數下降
多過運營管理差

以前PSO年代
打支天罰唔好話打兩、三年以上
打到隻Game擢埋都打唔到都唔會有人呱呱叫
依家D人打二、三十轉打唔到就mail Boom炸運營......

此篇文章於 11-25-15 03:23 PM 被 ★星人44★ 編輯。
★星人44★ 目前離線  
舊 11-25-15, 03:27 PM   #336
D.SANJI

註冊日期: Jul 2002
以前選擇少 droprate細最多唔同你磨 都仲會玩
呢家選擇多 一出得少d人咪覺得曬佢時間 鬧完棄船
D.SANJI 目前離線  
舊 11-25-15, 03:40 PM   #337
c12
王道を征く

O2衰在營運永遠都解釋唔到
點解掉落可以咁唔平均
之後個個非洲人都火x滾樣
c12 目前離線  
舊 11-25-15, 03:41 PM   #338
D.SANJI

註冊日期: Jul 2002
一係定量制 一係個random算式寫得衰
好似菊花咁 我有團友可以10場唔出黑石 咁點搞
D.SANJI 目前離線  
舊 11-25-15, 03:44 PM   #339
飛燕
懺悔不用等

我又唔係要個場新手入去都無得打

新手裝唔識打可以合格過到有C、B rank+ item抽選絕對無問題
佢係某D quest死左我救佢又得,打得慢我幫手係絕對ok

但SEGA自已搞某D quest係直接times up爆炸 0抽選返家,
D quest係營運搞出來,然後老玩家插新手頹裝之嘛?

徒花佢唔走去bst玩家血量,其實打落應該無分別,
分別只係有需要避下,到今日原地發呆去收個黑貓便返來都重未死…
loser都打左咁耐,唔覺得弱過佢的徒花會炎上羅

而且wb係 1.2 or 2.55影響既野,好多同玩家的裝無關,完全係睇總血量同time limit
甚至有d野易打左wor,改WB弱化王調血成隻game易玩左tim

隻禍津,次次講調整HP好難
但SEGA見到你班友可以殺超快drop多影響佢收入 => 即實裝耐性、調HP、加限次數
一陣就改好左lol

WB耐性新野,實裝要時間?
放長眼睇下sega幾耐改到啦w

同埋隻game無12人party,又界開玩家block,非同公會聊天得1vs1 pm無得chat
約過人就知幾煩。
野團主流,無溝通當然無人教
(緊急唔好接任,睇下其他block d人點打,又開party藍名個option,就知隻game好少人真係一起玩)

隻game家陣強化武器d野很貴,換裝又快不合成本效益,
然後話營運想照顧新手,我覺得搞笑D

Set到個場6個新手係度,其他人包底ok ga
但營運有d場唔比我地包底之嘛,好似防衛60% hp bst 無wb + time limit短係無乜機會過到的
咁又唔set?

飛燕 目前離線  
舊 11-25-15, 03:53 PM   #340
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: D.SANJI 查看文章
我試過

完全純機率 = 唔平均係正常
個世界好多game和system的random係做馬有包底先會平均D
有OLG or 卡game有呢d野
SEGA我覺得只是set左全船總掉落數上限,然後就真random就出現ID制神人40件13星呢d問題

飛燕 目前離線  
舊 11-25-15, 04:00 PM   #341
★星人44★
Moderator

引用:
作者: D.SANJI 查看文章
我打佐33場徒花(常時330~380)
其中有21場係無ネロウ
2粒都係得4場

我個当たりID朋友
打31場徒花
未試過ネロウ係0之餘(常時250)
重巳經インヴェイド系x2

舊 11-25-15, 04:03 PM   #342
★星人44★
Moderator

今日精彩囉
D咸魚武器大昇値wwwwwwwwwwww
舞姫歌扇昨日1050メセタ
今日巳經昇破180万wwwwwwwwwwwwwww

舊 11-25-15, 04:07 PM   #343
★星人44★
Moderator

舞姫歌扇>巳經昇破400万

舊 11-25-15, 04:09 PM   #344
飛燕
懺悔不用等

隻LR翼1隻2千萬點買

飛燕 目前離線  
舊 11-25-15, 04:14 PM   #345
★星人44★
Moderator

エーデルアーロwwwwwwwwwww

舊 11-25-15, 04:17 PM   #346
★星人44★
Moderator

剛剛先好多人成份身家去整オフスディア系架陰公

舊 11-25-15, 04:24 PM   #347
c12
王道を征く

引用:
我又唔係要個場新手入去都無得打

新手裝唔識打可以合格過到有C、B rank+ item抽選絕對無問題
佢係某D quest死左我救佢又得,打得慢我幫手係絕對ok

隻game家陣強化武器d野很貴,換裝又快不合成本效益,
然後話營運想照顧新手,我覺得搞笑D

Set到個場6個新手係度,其他人包底ok ga
但營運有d場唔比我地包底之嘛,好似防衛60% hp bst 無wb + time limit短係無乜機會過到的
咁又唔set?
防1,2我覺得佢已經放棄左
Btw,有炮用我覺得就ok
防3仲有AIS添

裝備雖然話出得多
但實際傷害變化都唔大
依家仲打夠數就換到武器

組唔組隊一回事
入唔到XH邊有人同你玩

面神改掉落之後
改多次之後先改做限場
以sega向來玩家有利益就快快改既特性
老實講我覺得叫慢添www
HP問題,依家冇WB都可以一門後打死
已經冇為意

大家對新手最大問題係裝備
見你差先打50大板
老實講,寄生同新手真係分唔出
但邊有人接受寄生
最抵死係聽講7船咁快手救人係奇事
真係唔知其他船咩情況…

此篇文章於 11-25-15 05:01 PM 被 c12 編輯。
c12 目前離線  
舊 11-25-15, 04:27 PM   #348
Cly
Ultimate Gamer
ぱないの!

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDcharoncly
引用:
作者: ★星人44★ 查看文章
剛剛先好多人成份身家去整オフスディア系架陰公

新潛能??

イル系の威力アップ潜在来たな -- 2015-11-25 (水) 16:53:27 New!
哦..
Cly 目前離線  
舊 11-25-15, 04:36 PM   #349
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
個倉有十幾把歌姫/
Fatfat la

代官 目前離線  
舊 11-25-15, 04:41 PM   #350
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: ★星人44★ 查看文章
舞姫歌扇>巳經昇破400万
何解? 有新潛在?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.017 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1003 10-17-15 08:26 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.016 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 999 06-13-15 01:40 AM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.014 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1003 09-24-14 07:55 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.012 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 04-25-14 07:28 PM

現在的時間是 01:17 AM

手機版 | APP版