Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-04-14, 11:10 PM   #3901
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
咪係
三子都係早d返去訓啦

舊 10-04-14, 11:10 PM   #3902
Kaiser
God of Gamer
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: assy 查看文章
無話散水
叫人開條路俾公務員返工
佢有無去條路睇下架!?
政總D人返工根本唔成問題!有路架!

特首辦就算數啦!

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:10 PM   #3903
安安

註冊日期: Jan 2002
無新計畫 無散水 無階段勝利 有比掌聲自己
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:11 PM   #3904
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: T.K. 查看文章
旺角藥店生意下跌七八成,話「小生意」好受影響,租都交唔到喎
外國旅客對香港印象分大減,頂,講國語既?
哩兩點都係好多人期待左好耐既畫面
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:11 PM   #3905
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
上面話不受顏色革命
雨傘的顏色是?七彩?彩虹?
TIMES果張是灰色

暫時覺得有兩個字眼用錯
1) 不應該用革命,當然外國人所知的Revolution是另一回事
2) 不應該用佔領,當初果三隻只是想威冇諗後果

雖然現在說沒有召集人控制,但其實不是有一個明確的召集人能夠解決事件嗎?
先前幾日都有唔少人講佢架,還是召集人根本不知道自已才是真正的召集人?
現在只要召集人一做事,事件可以向完全好方面或完全壞方面發展

此篇文章於 10-04-14 11:15 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:13 PM   #3906
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: Rance 查看文章
金鐘係咪諗係唱完歌散水?
係,散水中。
無講下一階段有乜部署或任何升級行動。
只係話星期一應該俾政總既人開工。

舊 10-04-14, 11:16 PM   #3907
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
旺角傳聞已有公安捉人用嘅大巴
https://www.facebook.com/hk926/photo...type=1&fref=nf

舊 10-04-14, 11:17 PM   #3908
婠婠

註冊日期: Mar 2005
雙學三恥不代表我
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:17 PM   #3909
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Kaiser 查看文章
其實雙學有無往後對策……
唔係一句公民抗命就大晒……
而家唔係公民抗命 係群龍無首……

我今日留左係屋企都係想好好思考下仲有咩可做 (除左出去坐)
有不過有人聽先得...

就睇呢兩日結局,如果頂到就要心理準備做長期戰,咁就更加要有團結所有人的領導..可惜一路都沒有呢個人...

仲有要做好自已保護,先頭林忌佢哋講得啱,有外國護照一定袋定...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:18 PM   #3910
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: Celes 查看文章
係,散水中。
好失望
佢地無打算take over番件事

引用:
作者: J+1 查看文章
有不過有人聽先得...

就睇呢兩日結局,如果頂到就要心理準備做長期戰,咁就更加要有團結所有人的領導..可惜一路都沒有呢個人...

仲有要做好自已保護,先頭林忌佢哋講得啱,有外國護照一定袋定...
由手機版發出
經過尋晚同今日旺角的情況之後
雙學今晚叫人去金鐘已經激嬲左係旺角留通宵的人架啦
再無進一步行動,佢會俾旺角d人離棄架

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
舊 10-04-14, 11:19 PM   #3911
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
上面話不受顏色革命
雨傘的顏色是?七彩?彩虹?
TIMES果張是灰色

暫時覺得有兩個字眼用錯
1) 不應該用革命,當然外國人所知的Revolution是另一回事
2) 不應該用佔領,當初果三隻只是想威冇諗後果

雖然現在說沒有召集人控制,但其實不是有一個明確的召集人能夠解決事件嗎?
先前幾日都有唔少人講佢架,還是召集人根本不知道自已才是真正的召集人?
現在只要召集人一做事,事件可以向完全好方面或完全壞方面發展

有時會覺得用Revolution係咪揶揄香港人.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:20 PM   #3912
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Celes 查看文章
係,散水中。
事實上,好難再升級,今日明顯聽到反暴力集會本身意義係想參與者穩定軍心,但亦無打算有進一步升級
而講真,我覺得無得再升級了
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:20 PM   #3913
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: assy 查看文章
無話散水
叫人開條路俾公務員返工
佔路一樣阻人返工,公務員係咪有特權?
每次比人罵一罵, 3恥就會縮
由day 1 開始已經係咁
如果唔係學生殺出血路, 比佢地坐到順風車....佢地已經唔知縮左去邊
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:21 PM   #3914
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
事實上,好難再升級,今日明顯聽到反暴力集會本身意義係想參與者穩定軍心,但亦無打算有進一步升級
由手機版發出
我的講法係在「和平」的框架下無得升級

最接近可以做的事,霸埋另外一條龍和道lor
你估果晚霸路的人會唔會再吹雞丫拿

請叫我「小丑」。

舊 10-04-14, 11:21 PM   #3915
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
上左車先見到話散水,今次散完唔駛旨意再行出黎

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:21 PM   #3916
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
好失望
佢地無打算take over番件事
叫佢哋班死士去中環找左酒席條數先
根本佢哋都未正式行動...如果佢哋星期一係中環舉番起支佔中旗可能攞到番主導權...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:21 PM   #3917
婠婠

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
繼續呢個方式要再升級得一個方向↓
直接癱瘓政府/金融機構建築物
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:24 PM   #3918
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
我的講法係在「和平」的框架下無得升級

罷工,香港人會咩?
當然係講緊和平狀態下,而講真香港先天條件不足,搞暴力抗爭勝算太低了
由手機版發出
舊 10-04-14, 11:24 PM   #3919
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:
作者: Penny仔 查看文章
佔路一樣阻人返工,公務員係咪有特權?
每次比人罵一罵, 3恥就會縮
由day 1 開始已經係咁
如果唔係學生殺出血路, 比佢地坐到順風車....佢地已經唔知縮左去邊
同意,唔係學生做左野先,
佢地3個唔知仲做緊乜
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:26 PM   #3920
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
有幾組反黑係廣東道同新填地街ready

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:29 PM   #3921
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: yorkyork 查看文章
佢地3個唔知仲做緊乜
佔中商討日day x
同佔中名人飯局

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:29 PM   #3922
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: yorkyork 查看文章
佢地3個唔知仲做緊乜
所以我個人係希望學聯學民去公開地live咁傾,三子死開
其實再接力落去,政府就算讓步會係夾硬min pay事旦一個訴求然後就會出手清
與其係咁我寧願黃之峰去周永康上去傾,企硬要公民提名賭一次
由手機版發出
舊 10-04-14, 11:30 PM   #3923
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
傻子怕俾人打,就叫人棄守
依家問題係人地想再出兵
差在用咩理由叫好聽D,背後插少幾刀

兩傻子到依家都唔明
難怪三弟到依家都冇咩點出場啦

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-14, 11:33 PM   #3924
Fean
Game Master

舊 10-04-14, 11:35 PM   #3925
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn