Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-08-16, 09:24 PM   #1
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 Vol.2

Vol. 1

下套慈母劇又係黃德斌……

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 01-08-16 09:26 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 09:30 PM   #2
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
真係斬左,仲要係女主角,古里吾島

同cctvb一向大團圓bbq跳起yeah方針好唔同

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 10:34 PM   #3
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
斬左反而有驚喜:o
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 10:39 PM   #4
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: nameH 查看文章
真係斬左,仲要係女主角,古里吾島

同cctvb一向大團圓bbq跳起yeah方針好唔同
呢下真係好,前面仲鋪好最後一日,落雪,可以遲幾個月,為皇帝祈福大x天下
到斬果下我仲以為會聽到刀下留人

皇帝一早知,會唔會有心放去邊疆搵外援

舊 01-09-16, 12:01 AM   #5
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
女主角捱唔到大結局,都可算係異數
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-16, 12:46 AM   #6
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
女主角捱唔到大結局,都可算係異數
斬左之後咪又係may the force be with you......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 01-10-16, 09:36 PM   #7
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
大決戰前

知秋:
姓榮條友抵死架,我殺佢係為民常害

幫你地為左救小滿,其他野唔關我事

我沒有拜你為師,你也不是我師父。沒資格向我說教。之後我仲要同你算帳

大決戰後

知秋:師已拜

一秒漂白
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 01:35 PM   #8
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
幾欣賞吳岱融既演出, 入型入格
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 04:42 PM   #9
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
難得黃德斌果邊堅斬完收得幾好
奸角果邊起碼新面孔(唔再係tbb例牌果堆)又算有奸角相

仲記得有一幕係話小滿認屍,仲話到一定認到係咪本人
當時我仲心諗,射波一係入一係唔入
一係認錯當本人,一係認到唔係本人,
點知果下係連腳都起唔到, 呢個位又係幾令我意外

不過成套收尾真係比赤知秋個角色敗哂
個角色前面拎黎同黃德斌做對比
殺完人去到等斬都好似樣
之後d立場同態度變到完全唔知做乜q 再一副happy end既樣真係頂唔順
真係浪費哂前面堆鋪陳
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 05:26 PM   #10
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: HakiK 查看文章
難得黃德斌果邊堅斬完收得幾好
奸角果邊起碼新面孔(唔再係tbb例牌果堆)又算有奸角相

仲記得有一幕係話小滿認屍,仲話到一定認到係咪本人
當時我仲心諗,射波一係入一係唔入
一係認錯當本人,一係認到唔係本人,
點知果下係連腳都起唔到, 呢個位又係幾令我意外

殺完人去到等斬都好似樣
之後d立場同態度變到完全唔知做乜q 再一副happy end既樣真係頂唔順
真係浪費哂前面堆鋪陳
根本cut走左點解突然又拜師呢段

舊 01-11-16, 07:28 PM   #11
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
根本cut走左點解突然又拜師呢段
依前文後理睇似係小滿唔知同知秋講左d乜多d(派好人卡?)......
師已拜可能只係一個藉口......

不過反正片已cut...死無對證......

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-11-16, 08:18 PM   #12
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: HakiK 查看文章

殺完人去到等斬都好似樣
真係浪費哂前面堆鋪陳
赤知秋呢個角色由逃獄開始就失敗到尾。

逃獄個下斬左守成幾刀,搞到守成丟官,知秋竟然在結局反而只對殺死榮少有愧。守成呢!?

佢話山崖底無端端有條死去無耐既屍俾佢調包囚衣,我真係唔信,只怕係殺人頂包就真。

又無端端做左錦衣衛,一句話俾人收留就算,奸相食飽飯無事做收留一個通緝逃犯!?他又沒有帶著王子的消息投誠…
武功仲特飛猛進,結局一個打三個錦衣衛…佢之前做商人同龜公咋…常綠又無教佢用刀…

如果奸到尾都算,結果…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-16, 09:34 PM   #13
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 大破人間 查看文章
又無端端做左錦衣衛,一句話俾人收留就算,奸相食飽飯無事做收留一個通緝逃犯!?他又沒有帶著王子的消息投誠…
佢話機緣巧合救咗個錦衣衛阿頭一命,所以阿頭俾個錦衣衛佢做
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-16, 11:17 AM   #14
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 大破人間 查看文章
赤知秋呢個角色由逃獄開始就失敗到尾。

逃獄個下斬左守成幾刀,搞到守成丟官,知秋竟然在結局反而只對殺死榮少有愧。守成呢!?

佢話山崖底無端端有條死去無耐既屍俾佢調包囚衣,我真係唔信,只怕係殺人頂包就真。

武功仲特飛猛進,結局一個打三個錦衣衛…佢之前做商人同龜公咋…常綠又無教佢用刀…

如果奸到尾都算,結果…
其實我唔覺佢武功有進步
直接話錦衣衛設定功力係0會好啲,你睇下常綠可以一個打晒,大內侍衛1on1一啲傷都無
就知錦衣係無用的

知秋戲份應該俾人cut 晒,tbb 劇咩都講清楚下
應該有段講佢點救做丫頭,拜師呢家咁happy 無可能無

舊 01-12-16, 12:41 PM   #15
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
佢話機緣巧合救咗個錦衣衛阿頭一命,所以阿頭俾個錦衣衛佢做
佢講呢個原因時, 我曾經懷疑佢係李孜省派黎既細作
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-16, 09:09 PM   #16
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

下個禮拜又有陳耀全/石凱婷~正呀~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-16, 09:43 PM   #17
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
微博微博微博便左廣告定佢地其實係公安?

舊 01-20-16, 11:05 PM   #18
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

所以兩套都冇心機睇......

2030果套...完全係港女用飛機杯...成套劇所有男角除Jason外唔係狗公就係毒......
2130果套...繼續無記慈母劇一貫離地作風......

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-21-16, 06:31 AM   #19
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 尼路 查看文章
微博微博微博便左廣告定佢地其實係公安?
唔只依套啦~無線依家d劇中人~都唔會玩fb架啦~

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
2130果套...繼續無記慈母劇一貫離地作風......
有d失望~無晒前3套既style~
觀望多幾集~睇下愛情線做唔做得返佢地style~再決定棄唔棄機~

舊 01-28-16, 08:54 AM   #20
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
見到公安做題材就唔想睇

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-16, 02:21 AM   #21
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
見到公安做題材就唔想睇
咁你可以抖番一頭半個月喇......
下一套2130又係慈母......

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-07-16, 10:29 PM   #22
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
有d失望~無晒前3套既style~
觀望多幾集~睇下愛情線做唔做得返佢地style~再決定棄唔棄機~
果然連個ED都無以前d style...歸隱end......

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-08-16, 09:26 AM   #23
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
果然連個ED都無以前d style...歸隱end......
第5集已經棄左機啦~
陳石配~黎緊重有套純屬意外~睇黎都係cctvb公式劇~

舊 02-08-16, 01:46 PM   #24
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
第5集已經棄左機啦~
陳石配~黎緊重有套純屬意外~睇黎都係cctvb公式劇~
其實本童子都係睇英超未開下半場先走去望下……

不過下套好似仲廢過呢套…可以直接棄糊……

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-15-16, 12:03 AM   #25
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
依家有套警犬巴打可以追追...
鍾有d miss cool既強勢

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 昏迷童子Sleepy Neo Entertainment TREND 1001 01-08-16 09:17 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 07:00 PM

手機版 | APP版