Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-16-15, 07:46 PM   #16401
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: sugihara 查看文章
第一,香港對大陸嘅重要性遠高過你想像
第二大陸對香港嘅重要性都係遠高過你想像
由於好重要所以要講兩次

於大陸而言,香港係重要,不過香港人就…

事實上過多十年廿年之後,應該冇人再分得出香港人同大陸人。
動盪既都只係呢個世代啫…

此篇文章於 05-16-15 07:51 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 08:17 PM   #16402
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
第一香港對大陸嘅重要性遠高過你想像
第二大陸對香港嘅重要性都係遠高過你想像
第一行有逗號,而第二行卻沒有。
這裏是別有深意的?
如:第二大陸≠大陸
  說的並不上邊的那個
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 10:19 PM   #16403
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50516/53746075

已故國家領導人鄧小平故鄉四川廣安市轄下鄰水縣今日爆發大型示威遊行,抗議廣安市將原定經鄰水縣的鐵路方案,改為不經鄰水縣拐入廣安縣,但廣安縣恃着名人之勢,將原有方案改為經廣安而不經鄰水,令鄰水失去擁有高鐵的經濟發展機會,令當地居民高鐵夢碎。約3萬名示威者高喊口號,原本和平示威獲縣政府當局默許,最終也演變為流血衝突。

當局下午調派大批警力戒備,部份示威者欲堵高速公路抗議,遭警暴力驅趕多人受傷。有網民在微博寫到:「一個12歲的小孩子站在旁邊看熱鬧結果被你們脫去打死了,還有一個60幾歲。」

網民在微博上載警方執法片段和相片,目擊的網民@藍天碎叫指,廣安警察打人,還扔磚頭砸民眾。另有網民指:「特警竟然打人,還打我們鄰水學生,四川的大人物,居然封鎖消息。」

有網民指當地封鎖消息:「廣安政府太不要臉了,為了怕暴露你們的醜陋行為,既然把鄰水新聞,論壇,貼吧,一切有關鄰水人保鐵的新聞全部靜播了,民生何在?公理何在?我為偉人故鄉子民丟臉,為廣安領導人丟臉!」

你班死廢青一日只係識搞事 示威 阻礙社會發展
飲奶粉 假食品 呢D 小問題黎啦 社會要講包容嘛
有乜野重要得過起條高鐵先? 雖然條高鐵你地無份 但有得坐你真係唔坐住先 ? 而家唔起既話 你地可能要等多12000萬年先有得坐 要漸進式發展嘛
雖然示威是官方批准 不過邊個衝邊個就係鬼 嚴重影響社會安隱
支持公安嚴正執法 最好出動解放軍 我們有慈母 你地都有慈父

此篇文章於 05-16-15 10:23 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 11:03 PM   #16404
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
就算俾你踢得走中共,
中共都會設法整死你,
我從來唔認為失去中共,香港就會玩完
但問題係當香港受中共打壓時根本無任何抵抗既能力

中共連從沒統治過既台灣都打壓,
假如香港分裂左出去,有可能不打壓?
邊有國家會寧願同香港做生意都唔同中國做生意?

再進一步講
依家驅蝗行動大家驅得好開心係咪?
但越驅越盲,越盲越蠻,
將13億人口推向對立面,
將仇恨殖根到出生原罪,
即使中共憑空消失,剩番果13億人口都會仇視香港
到時諗住點對抗?

之前版友講過國際關係,
俾你FF再FF, 連中國大陸都消失埋,
但香港畢竟係城市,
總需要輸入大量廉價資源,
東南亞一定會係重要合作夥伴
但本土派連東南亞都要驅逐埋...

即係咁,
本土主義我基本上係支持,
但起呢股狂潮入面到底有冇嘗試諗過將來?
唔去思考本土既精神價值,
而去用仇恨同快感黎定位本土,
不斷去樹立一個又一個既敵人,
背後既政治代價你地真係有諗過?
開口埋口十三億你唔覺自己似有似屍菇 ?

其他人恨唔恨十三億都好, 果十三億裡面最少有十億都係心理變態, 自動仇視全世界. 佢地推自已向對立面, 唔洗人推既.

咁樣洗腦法, 最少都要經兩三代人漂白, 我就點睇都唔覺得香港台灣澳門有任何責任, 唔係又支聯會果 D 乜野以香港星火點燃點中國下化 ?

無錯, 香港之所以有香港以前既發展, 就正係受惠於支帝國既奴隸工廠. 支帝國玩完, 奴隸工廠玩完, 外資粗略都估都走四成.

所以本土主義亦離唔開本土生產, 瑞士都唔係斎做銀行架, 除左手錶出名仲有自自己既軍火業.

早幾年我一早就起度鬧架啦, 個個 ALEVEL PHY CHEM BIO MATH 幾個 A 讀乜春商科姐. 當時人人以為我吹水. 超~

呢方面我幾樂觀既, 支持本地農產好似有 D 聲氣.

南亞人. 就我所認識都好大部分視香港為樂土, 佢地恨攞身份下於支那人. 不過肯定佢地唔會愛國先, 吸納到的確可以成為好大既政治實力.

我知, 好多人都擔心會演變極右種族主義. 不過我覺得, 除非好似二戰時每收復一條村就捉果 D 投靠德國人既女人去遊街.原則上英國普通法唔可以追究立法生效前既事, 如本土派有類似既主張, 仲具體理論化既, 你先打佢為極右都未遲.

此篇文章於 05-16-15 11:12 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 02:28 AM   #16405
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 1q1q1q 查看文章
前設, 唔係中共死, 就香港人亡.
剩係哩個前設, 對大部份香港人黎講已經唔覺得會係.

前設都唔arm channel, 根本就冇討論空間. 而且對家仲好明顯唔明世界運作, 歷史背景, 將外國當成天使, 會為香港人福祉, 無條件, 冇上限式, 幫香港.
乜輪到你去代表香港人呀?

不過我又唔會反對你喎
香港的確大部份都係港豬
佢地高鐵超支[唔覺得]貴
警渣屈智障[唔覺得]有問題
...太多不想盡錄
旨意呢班港豬覺得? 死得啦

有本事你就拎出論述反駁呢個前設
而唔係搵班民智未開既死港豬出黎三人成虎
北韓大部份人都[覺得]北韓係世上最幸福的國家
同埋[覺得]金日成打golf下下都係一桿入洞
你信呀?

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 03:05 AM   #16406
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
雖然你好辛苦咁打一大段野
但我只會回覆一句:

就你踢唔走中共, 中共都會設法整死你
咁你死左未?

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 03:21 AM   #16407
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
開口埋口十三億你唔覺自己似有似屍菇 ?

其他人恨唔恨十三億都好, 果十三億裡面最少有十億都係心理變態, 自動仇視全世界. 佢地推自已向對立面, 唔洗人推既.

咁樣洗腦法, 最少都要經兩三代人漂白, 我就點睇都唔覺得香港台灣澳門有任何責任, 唔係又支聯會果 D 乜野以香港星火點燃點中國下化 ?

無錯, 香港之所以有香港以前既發展, 就正係受惠於支帝國既奴隸工廠. 支帝國玩完, 奴隸工廠玩完, 外資粗略都估都走四成.

所以本土主義亦離唔開本土生產, 瑞士都唔係斎做銀行架, 除左手錶出名仲有自自己既軍火業.

早幾年我一早就起度鬧架啦, 個個 ALEVEL PHY CHEM BIO MATH 幾個 A 讀乜春商科姐. 當時人人以為我吹水. 超~

呢方面我幾樂觀既, 支持本地農產好似有 D 聲氣.

南亞人. 就我所認識都好大部分視香港為樂土, 佢地恨攞身份下於支那人. 不過肯定佢地唔會愛國先, 吸納到的確可以成為好大既政治實力.

我知, 好多人都擔心會演變極右種族主義. 不過我覺得, 除非好似二戰時每收復一條村就捉果 D 投靠德國人既女人去遊街.原則上英國普通法唔可以追究立法生效前既事, 如本土派有類似既主張, 仲具體理論化既, 你先打佢為極右都未遲.
唔好咁敏感咁快就扣帽子

我不嬲唔信乜野星火燎原,
我只係好實際咁考慮緊中港關係,

無論香港日後走邊條路,
來自北面既力量依然係緊密而壓倒性,
你既然知道上面D人痴線,
你仲要挑釁佢地?

印度同中國勢成水火,
表面上都要扮frd,
呢d先係政治

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 03:33 AM   #16408
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
香港有咩本土產業?賣樓?
俾到你港獨,中共都同你斷交吧
到時香港行咩經濟模式?同咩人做生意,剩低既係咩生活質素?

趕走後有咩情況,叫人做之前應該同人講

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 05-17-15 04:09 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 11:12 AM   #16409
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: T.K. 查看文章

佢地有兩大神奇CONCEPT架。
一、生活質素只係低層次既要求,民主係高層次,所以唔駛理生活質素。
二、香港係國際金融中心,就算暴動連年商家走晒都一樣會有無限投資者加入。

舊 05-17-15, 11:34 AM   #16410
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
要香港轉型先可以踢得走中共
而家香港太靠金融
財富收入不均
d 錢係晒班商家到
話緊是都係呢班契弟
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 01:50 PM   #16411
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
而家香港仲係一班針唔拮到肉由得佢既老一輩人晌到話事
都希望下一代識反抗下,唔好好似而家,俾689呢類人指住你笑又傷唔到到佢分毫
所以我話要帶頭身體力行,令下一代都識跟住出黎抗爭下
呢家香港仲係班商家佬話事,燒唔到自己話之你死,所以都係唔多洗指意抗爭到d 乜
你想下一代識出黎衝下,定繼續坐晌維園唱k?

如果問我要點既香港,如果你俾返我港人治港高度自治,我都唔想要去到港獨呢最後一步
市民對政府要有箝制力,高官唔係聽中共話乜就乜,警察等等不能夠濫權要有真正監管有懲罰機制

而家反對衝既板友都係燒唔到自己
當警察濫權到行私刑打示威者
拉錯弱智老屈殺人可以冇責任,(重點唔係拉錯人,唔出奇,重點係老屈落口供果下
當林老師講粗口可以被迫害到而家
就睇下香港人覺得冇左呢d 重唔重要,今日未燒到自己,定繼續搵錢最大

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 02:08 PM   #16412
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

而家反對衝既板友都係燒唔到自己

所以非我族類皆港豬也
依個思想就係最常比人插的地方

好多人已經問過
當你踢得走中央
當你香港獨立左
咁之後係點?

依家比中共統治,就算再差都有飯食有水飲有瓦遮頭
唔好笑,我D長輩真係咁諗

你獨立左就算中國唔特登整死你
都唔會咁好死繼續支持你
第一個問題就係食物,依家香港D食物好大部份都係大陸運落黎
獨立左你要去其他地方買,就算人地肯比你買個價錢都會貴過依家好多
結果唔係大幅通漲就係港幣貶值

獨立左後的短痛
老實講我完全睇唔到佢地有任何建議
香港既生活一定唔會差過依家
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 02:09 PM   #16413
T.K.
很黃很暴力

叫人衝既有幾多個自己有份衝?a
叫人衝前有無解釋衝既後果a
呢度有無一個係光復事件被人拉過呢

定又係命運自決,被煽動到衝果班無自己查清楚後果,是他們本人責任?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 05-17-15, 02:32 PM   #16414
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: kev00269270 查看文章

第一個問題就係食物,依家香港D食物好大部份都係大陸運落黎
獨立左你要去其他地方買,就算人地肯比你買個價錢都會貴過依家好多

香港食物九成來自中國?此乃謊言。

香港人常聽說:「我們的食物和食水九成來自中國」,你相信嗎?很多人相信了,因為他們不用腦去想想,也不用眼去細看。

基本上,來自中國而供應超過90%的主要食物只有幾種:1. 活牛 2.活豬 3. 淡水魚 4. 蔬菜

只須平日留意一下,或到超級市場時望一望產品的產地,謊言便不攻自破。還是不太相信?那我們可看看政府的統計數字吧!數字不會騙人呢!

從政府的統計數字瞭解香港進口食物之來源地(2013年數據):

食米:

泰國44.7%, 越南 41.8%, 中國 7.8%

加工食品及飲料(即街市、百佳或惠康等大型超級市場售賣 {{活魚、即切的豬、牛和部份蔬果除外}} 之""所•有•食•品"" ):

中國 21%, 歐盟 18.7%, 美國 17.7%,巴西10.9%, 東盟 8.6%

看完政府的統計數字,你會清晰瞭解到香港的食物是來自全世界,現在還會否相信「沒有中國,香港人飯都冇得食」這個謊言?

*以上乃香港貿易發展局及工業貿易署2013年數據

*香港本地生產之食品及飲品不計算在內
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 02:34 PM   #16415
kev00269270
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
香港食物九成來自中國?此乃謊言。

香港人常聽說:「我們的食物和食水九成來自中國」,你相信嗎?很多人相信了,因為他們不用腦去想想,也不用眼去細看。

基本上,來自中國而供應超過90%的主要食物只有幾種:1. 活牛 2.活豬 3. 淡水魚 4. 蔬菜

只須平日留意一下,或到超級市場時望一望產品的產地,謊言便不攻自破。還是不太相信?那我們可看看政府的統計數字吧!數字不會騙人呢!

從政府的統計數字瞭解香港進口食物之來源地(2013年數據):

食米:

泰國44.7%, 越南 41.8%, 中國 7.8%

加工食品及飲料(即街市、百佳或惠康等大型超級市場售賣 {{活魚、即切的豬、牛和部份蔬果除外}} 之""所•有•食•品"" ):

中國 21%, 歐盟 18.7%, 美國 17.7%,巴西10.9%, 東盟 8.6%

看完政府的統計數字,你會清晰瞭解到香港的食物是來自全世界,現在還會否相信「沒有中國,香港人飯都冇得食」這個謊言?

*以上乃香港貿易發展局及工業貿易署2013年數據

*香港本地生產之食品及飲品不計算在內

水我知道
米大家都食泰國米
肉類我也清楚
問題主要係菜

雖然我冇數字
但係菜類主要還是大陸運來的吧
舊 05-17-15, 02:36 PM   #16416
T.K.
很黃很暴力

我信而家既香港經濟,可以完全唔入口中國食物維持架
我係唔信同中國斷交後既香港經濟,仲可以買到咁高質既食物

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 05-17-15, 02:50 PM   #16417
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
唔係咩食物問題,而係商業活動,大半都直接間接同大陸有關
另一邊,香港包括香港人對大陸都好緊要,唔好睇好多外資直上大陸好多都死直架,制度同風氣問題,咩前海上海無可能取代到

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 03:23 PM   #16418
kev00269270
Game Master

引用:
唔係咩食物問題,而係商業活動,大半都直接間接同大陸有關
另一邊,香港包括香港人對大陸都好緊要,唔好睇好多外資直上大陸好多都死直架,制度同風氣問題,咩前海上海無可能取代到

遲早問題....依家唔得唔代表幾十年後唔得
香港對中國既重要性只會越來越低
當香港對中國冇用時佢地採你都傻

以飯民既思想,今次唔得就下次再黎過
我覺得5年後香港重要性更加低時
佢地又有乜方法可以令中共比出比今次更好的方案

都係果句
香港對中國既依賴唔低得去邊

對於短視的港豬
就算影響到1%都唔會支持你
本土派到底有乜野方法可以說服到依班人支持你地?
舊 05-17-15, 04:29 PM   #16419
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
水我知道
米大家都食泰國米
肉類我也清楚
問題主要係菜

雖然我冇數字
但係菜類主要還是大陸運來的吧
上邊數據係加工食品.

佢自己都講
>基本上,來自中國而供應超過90%的主要食物只有幾種:1. 活牛 2.活豬 3. 淡水魚 4. 蔬菜

當然餐餐食雪藏, 罐頭, 甚至M記, 都可以完全冇問題.
反正到時仲有得食已經要感恩

引用:
我信而家既香港經濟,可以完全唔入口中國食物維持架
我係唔信同中國斷交後既香港經濟,仲可以買到咁高質既食物
宜家大部份既大商家, 都係撐阿爺. 香港如果獨立, 你估個班人仲會唔會係度

此篇文章於 05-17-15 04:32 PM 被 1q1q1q 編輯。
1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 04:47 PM   #16420
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
短/中期來講香港人係踼唔開中共
學板友咁講,佢唔叉過界就算好了
聰明0既做法係若即若離,可惜係香港冇一個政治人物做到而又夠民望
田家2位少爺似係想走e條路

而講中共自滅,老美做左好多工夫,亦埋左好多地雷(世界政治陰謀論)
美債係一個,北韓係一個,日本,越南都有伏筆,不過中共都仲未中計

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 04:49 PM   #16421
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
遲早問題....依家唔得唔代表幾十年後唔得
香港對中國既重要性只會越來越低
當香港對中國冇用時佢地採你都傻
呢樣又真係放心喎,淨係人仔要升信用度,搞自由兌換國際化已經係無可能搞得掂,或者係,佢進化到搞得掂呢樣,香港人已經大可放心交俾佢管啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 05:12 PM   #16422
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
咁你死左未?
正如我之前講過
人一定會死
所以[die as a 乜野]先係重點
當香港民主自由法治都比中共搞死
香港人好似豬狗咁搖尾乞憐的確仲可保三餐

不過我亦都講過
唔好以為死左就一了百了
香港以後會被全世界列作爭取民由自由既反面教材
到左一千年後
在地球某處上緊歷史堂既小學生
仍然會帶著天真無邪的笑容問他的老師:
點解呢班香港人咁廢咁垃圾
寧願做豬做狗都唔識反抗既?

到你上左天堂或者落左地獄
你都唔好意思話自己生前係來自香港

光明頂講左膠
舊 05-17-15, 05:20 PM   #16423
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
其實倒轉啦,唔好成日問激進之後呢?我比較想知各溫和派的之後呢係點,好似真係無聽過。維持現狀已經無可能,咁可以點阻止進一步赤化呢?

舊 05-17-15, 05:24 PM   #16424
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

引用:

冇條件
就去創造條件

同埋做生意係講錢
中日係世仇
生意咪又係咁做

光明頂講左膠
舊 05-17-15, 05:35 PM   #16425
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
冇條件
就去創造條件

同埋做生意係講錢
中日係世仇
生意咪又係咁做
第一,點解,e幾界政府係咁講4大支柱
第二,點解死都唔肯禁自由行
第三,中共同日本從來冇仇,老毛一向好多謝日本

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:26 AM

手機版 | APP版