Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-11-11, 09:41 PM   #476
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
大師兄想一箭三鵰, 一次過料理晒兩位袁子同埋阿暪?...咁, 衰在見四奇同二公子講:『可以繼續』, 同埋三奇同曹操講段嘢, 睇大師兄個如意算盤好難響吓~分分鐘袁軍中番次曹軍拿手嘅自傷殘殺之餘, 對上嘅係黑暗兵法王 -- 賈詡, 反而曹操真係走去一把火燒清光晒袁軍個糧倉...另一方面, 二公子順手去攪掂埋張郃嘅屋企人, 令到佢唔降唔得。

舊 05-12-11, 09:22 AM   #477
肉羊哩咖
griffin611

變裝, 措刀, 再變裝 (玩埋鬼武者?), 陳某, 睇係玩第三鋪扭橋成點~

七月尾書展, 唔, 到時儲到都應該出單行本啦。

舊 05-17-11, 08:56 AM   #478
gafstar
Insane Gamer
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
都話架啦
大師兄你真是失心瘋了
好燒唔燒 諗埋晒囉自己糧草燒人呢D橋............

燒稻草, 禾稈之類

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-11, 08:59 AM   #479
肉羊哩咖
griffin611

第三四零回:

一次過攪掂晒三大劑, 好大貪吓噃, 袁大師兄 -- 雖則令人回味孫策嗰句名言; 不過個party玩到咁大, 一個細節唔啱位, 好易全盤都輸, 你六師弟就咁衰過一舖~

後補: 放火嘅係段翦同楊清, 佢地講嗰位『公子』, 係袁大師兄定係二公子, 好快就知~

此篇文章於 05-28-11 11:25 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-11, 05:40 PM   #480
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
6月9出42..
封面同上期差唔多咁..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 09:14 PM   #481
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
曹操入左陣以來從來冇露過全相
我估係影武者....

舊 06-03-11, 10:16 PM   #482
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Sar8 查看文章
曹操入左陣以來從來冇露過全相
我估係影武者....
結果 果然係佢, 一睇個劍圍便知道了,而且有黑面xd

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-11, 09:17 AM   #483
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
袁方竟然老馬入陣............
佢會係偽曹操的對手嗎?

不過最初我仲以為又講曹操其實好打得.........

舊 06-04-11, 10:05 AM   #484
yeah yeah

引用:
作者: Asurada 查看文章
佢會係偽曹操的對手嗎?

佢同周瑜都係武將出身

NTR.......
舊 06-04-11, 05:54 PM   #485
Sar8
The One

其實更奇怪既系
點解大師兄肯定係曹操燒糧

睇過火鳳咁多場除左呂布,孫策之外
真係未見過君主級既行前線

當年濮陽之戰呂布都係扮輸等到曹軍全部入城先至燒城(當時曹操最後先入城)

舊 06-07-11, 10:43 AM   #486
肉羊哩咖
griffin611

因為嗰陣曹軍各主將都要頂位袁軍向官渡嘅全面攻擊, 剩番曹操主軍嗰條仲可以反擊 -- 其實係袁大師兄引蛇出洞嘅把戲, 特登放餌捭機會阿暪出嚟, 連埋袁紹同佢三位公子一鑊熟; 點知計漏咗張遼~

火鳳嘅傳統係每次出埋晒啲唔知咩名嘅武將, 幾乎肯定會響一集之內領當~

舊 06-07-11, 07:52 PM   #487
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
因為呢本係火鳳
我覺得絕對有機會係大師兄打巢文遠架
大師兄都係武將出身之嘛

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 09:29 AM   #488
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
因為呢本係火鳳
我覺得絕對有機會係大師兄打巢文遠架
大師兄都係武將出身之嘛
武將應該指前揮作戰, 單挑係咪一定得唔知; 諗起初期行刺老董時候都打唔過呂布, 咁多年修鍊打唔打得過A貨? 袁大師兄䏲過款有心一戰, 期待!

舊 06-08-11, 09:38 PM   #489
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
武將應該指前揮作戰, 單挑係咪一定得唔知; 諗起初期行刺老董時候都打唔過呂布, 咁多年修鍊打唔打得過A貨? 袁大師兄䏲過款有心一戰, 期待!
會唔會~依個其實係偽大師兄呀~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 12:40 AM   #490
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Asurada 查看文章
佢會係偽曹操的對手嗎?

曹操其實都真係幾打得

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 08:41 AM   #491
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
應該不會吧!?
就結果而言,袁氏一定係輸的,只係想睇下袁方埋下什麼伏線!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 08:59 AM   #492
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
係都唔奇, 因為佢可以咁快來回官渡前線同埋鄴城之間, 無飛機同高鐵嘅時代都幾花時間吓, 有位替身幫吓手幾盞咖~

不過問題係:袁大師兄下面有冇咁嘅人?

舊 06-09-11, 09:00 AM   #493
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mark20hk 查看文章
就結果而言,袁氏一定係輸的,只係想睇下袁方埋下什麼伏線!
都係認為變身做遼東公孫氏~ (被拖走)

舊 06-09-11, 04:21 PM   #494
yeah yeah

42出左....

NTR.......
舊 06-09-11, 04:51 PM   #495
Sar8
The One

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
42出左....
頭先我都見

舊 06-09-11, 07:48 PM   #496
longsonufo
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
3DS Friend Code4983 4956 8613
7月書展還記得....

小孟

舊 06-09-11, 11:23 PM   #497
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
42出左....
下期預告
孟德兵法決戰風后八陣圖
終於見到人妻曹出真功夫?
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-11, 01:00 AM   #498
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
今期封面可以同上期封面合併。

舊 06-10-11, 07:10 AM   #499
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

42期預告個度~睇黎官渡之戰就完啦喎~比預期中快~以陳某以前既進度~諗住會打到50期耶~
我重未見到郭嘉點樣以一擋百~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-11, 08:38 AM   #500
肉羊哩咖
griffin611

第肆拾貳冊: 一矢射三鵰‧五命換真相

1. 拎住羽扇嘅二公子, 感覺好新鮮噃, 加埋白色頭盔就變到沙沙比啦! (大誤)
2. 送書簽, 有關外傳伍小說七月發售。
3. 連載到第三四零啫。
4. 『槍桿兄弟』最後一格係咪cut咗?
5. 最係黑頁: 甚至, 連鵰巢都佔了。睇大師呢個族長位坐得幾耐。
6. 下期應該係去到決戰階段, 點處理袁大師兄同埋袁氏剩低嘅勢力(如果仲有嘅話)可以開多本噃, 當然, 一嘢跳到搞掂郭嘉、屈死二奇, 卧龍出山, 赤壁之戰梗係好啦~~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:09 PM

手機版 | APP版