Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-22-11, 04:33 PM   #1
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
"怒火街頭" 30/05/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:鄭嘉穎、陳敏之、李璨琛、滕麗名、胡杏兒、林子善、關禮傑

怒火街頭

Ghetto Justice

類型 時裝查案
演出 鄭嘉穎、陳敏之、李璨琛、滕麗名、胡杏兒、林子善、關禮傑、石 修
主唱 陳奐仁
集數 20

製作:
年份 2010年4月-6月、8月
監製 唐基明
編審 劉彩雲、陳金鈴
外景 香港

無綫電視翡翠台首播
播出日期 2011年5月30日-2011年6月24日
播出時間 逄星期一至五 21:30-22:30

演員表

主要演員

演員 角色 暱稱/關係
鄭嘉穎 羅力亞 LA、Law霸,律師,米佐治之表哥,丁家富之好友,第五婷之上司
陳敏之 何利貞 貞貞,性工作者,王思苦之好友,與丁家富有感情戲,畢直之暗戀對象
李璨琛 丁家富 富仔,社工,丁福元之子,羅力亞、畢直之好友,與何利貞有感情戲
滕麗名 第五婷 酒樓侍應,後為師爺,徐嬌之媳婦,羅力亞之助手,米佐治之暗戀對象
胡杏兒 王思苦 律師,潘小瓊之長女,王憶甜、王思源之姊,何利貞之好友,張芷芯之上司兼好友
林子善 米佐治 律師,米布之子,羅力亞之表弟,暗戀第五婷
關禮傑 畢 直 直Sir,警察,蘇珊之男友,丁家富之好友,暗戀何利貞
石 修 蔣柏奇 律師,程博謙之師傅(大奸角)

其他演員

演員 角色 暱稱/關係
黃智雯 張芷芯 事務律師,王思苦之助手兼好友
黃長興 程博謙 律師,蔣柏奇之徒弟
秦 煌 丁福元 飲食集團老闆,丁家富之父
程可為 潘小瓊 王思苦、王憶甜、王思源之母
郭 峰 米 布 退休大法官,米佐治之父
梁舜燕 徐 嬌 第五婷之奶奶
周家怡 蘇 珊 畢直之女友
姚嘉妮 馬卓爾德
龔嘉欣 任圓圓 千金小姐
沈卓盈
鄭瑩瑩 王憶甜 王思苦之妹
蔡曜力 王思源 王思苦之弟
Jo Junior 馬迪倫
呂 熙 律師
黃嘉樂 高永良
張韋怡 美
顏桂洲
戴志偉 忠叔
黃梓瑋 忠嬸
丁主惠 譚詠秋
黃子雄
梁政珏 常秋萍 常春生之姊
鄭家俊 常春生 常秋萍之弟
陳榮峻 黎木根
潘芳芳 黃美芬
夏竹欣 李佩筠
蕭徽勇
張松枝 陳偉峰
朱婉儀 鳳
何俊軒 輝
楊證樺 周家豪
曾偉權 任灝天

引用:
為新劇孖 Bra上陣
敏之谷胸妓女預告裸跑

2010年04月13日

陳敏之今次在劇集《怒火街頭》中有新嘗試,將會飾演妓女,當中不乏性感造型及具挑逗性的場面,敏之更戴了兩個 bra加強效果,還希望到一樓一實地視察。首度拍無綫劇集的李璨琛則直言因角色吸引,不介意為理想貼錢打工。
無綫劇集《怒火街頭》昨日在電視城試造型,鄭嘉穎、胡杏兒、陳敏之及首次拍劇的李璨琛等演員出席,飾演妓女的陳敏之一身低胸熱褲造型十分養眼,搶去不少風頭。劇中稱為「索腿天后」的陳敏之,坦言今次將會有不少新嘗試。

(左起)李璨琛與陳敏之及滕麗名等合拍新劇,他表示為理想不介意貼錢打工。

敏之笑說:「我喺戲入面會有好多性感嘅服飾同埋有啲挑逗性嘅場面,仲會有一場話我裸體追賊,真係入行咁耐都未試過。雖然我睇咗好多次《我不賣身.我賣子宮》劉美君喺戲入面個角色,不過我都打算實地視察。」講到今次為這性感造型,敏之直言下了不少工夫,她笑說:「我戴咗個 nude bra同 push up bra,加埋我自己嗰少少先有呢個效果。」
據知此劇大部份場面會在深水埗拍攝,敏之表示已經有心理準備被人問價。對於敏之的裸跑戲,監製唐基明說:「始終電視尺度有限,所以我哋家仲諗緊會點樣拍,但係我都有聽講敏之想去見識吓,或者到時會陪佢一齊去。」雖然還未知拍攝效果如何,但已令觀眾期待。

鄭嘉穎坦言與胡杏兒合作放心,不怕傳緋聞。

李璨琛貼錢拍劇

首次拍劇的李璨琛今次將會飾演社工,問到酬勞,他說:「我平時捽碟兩晚嘅錢都多過拍劇,但係我覺得呢個角色好吸引,加上又未試過同無綫拍劇,所以我預咗呢兩個月會畀晒部劇,家又冇乜經濟負擔,所以可以為理想做啲鍾意嘅嘢。」飾演流氓律師的鄭嘉穎,今次再度與胡杏兒飾演情侶,嘉穎笑說:「我好放心同杏兒合作,因為呢個一定冇緋聞。」嘉穎也表示對《鐵馬尋橋》的成績滿意,打算相約演員食飯欣賞結局。

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 06-01-11 10:09 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-11, 12:10 AM   #2
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
諗極都唔明劇名同劇情有咩關係......

其實係咪指...橡膠同囧兩個已經爛到令睇呢套劇的觀眾們衝去將軍澳CCTVB門口怒火街頭呀......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-11, 01:57 PM   #3
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
英文名還好.
中文名認真九唔搭八
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-11, 08:05 PM   #4
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
即管睇下佢有冇抄衝鋒隊之怒火街頭

舊 05-23-11, 09:11 PM   #5
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
這是一套律師片?

舊 05-23-11, 09:53 PM   #6
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 小草 查看文章
這是一套律師片?
淨睇名...以為會係青雲沙展電視版...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-11, 09:37 PM   #7
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

開始了 "
一黎就鄭嘉穎..."

主題曲 MC Jin + Hanjin,唔錯 b

L.A. Law....L.A.Noire ??? a

此篇文章於 05-30-11 09:45 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-11, 10:08 PM   #8
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
森仔?????

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-11, 10:12 PM   #9
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
成班核突麻甩佬

舊 05-30-11, 10:14 PM   #10
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

我頭先睇到D好不雅既野 "

舊 05-30-11, 10:15 PM   #11
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
洗眼

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-11, 10:16 PM   #12
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
作者: Marco 查看文章
我頭先睇到D好不雅既野 "
引用:
作者: W!LL 查看文章
洗眼
我叫左出黎

舊 05-30-11, 10:18 PM   #13
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: Number Two 查看文章
我叫左出黎
o個一刻仲恐怖過睇恐怖片

舊 05-30-11, 10:28 PM   #14
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Number Two 查看文章
我叫左出黎
屁股??

站(2024/05/11,05/12)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-11, 10:29 PM   #15
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
東張西望講既露股就係得咁少

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-11, 10:30 PM   #16
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: HONDA 查看文章
屁股??
你仲講喎 "
=========

做完,第一集感覺良好,唔錯,除左D不雅鏡頭

首歌好聽 b

舊 05-30-11, 10:32 PM   #17
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
你仲講喎 "
=========

首歌好聽 b
我唔覺得不雅wo
首歌

P.S.嗰間餐廳喺鰂魚涌公園入口對面

少女時代,
F1 2024討論區

此篇文章於 05-30-11 10:36 PM 被 ALEX CHOW 編輯。
舊 05-30-11, 10:34 PM   #18
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
啲角色名又係搞爛gag..
黃思苦
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-11, 11:22 PM   #19
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: wing 查看文章
即管睇下佢有冇抄衝鋒隊之怒火街頭
引用:
作者: 小草 查看文章
這是一套律師片?
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
淨睇名...以為會係青雲沙展電視版...
結果...初頭呢幾集似係律師版流氓醫生......a

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-11, 11:38 PM   #20
boss

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDboss_manchun
係股x...........
boss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-11, 12:00 AM   #21
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: boss 查看文章
係股x...........
股罅

少女時代,
F1 2024討論區
舊 05-31-11, 07:17 AM   #22
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
第一集已經變成露股街頭
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-11, 04:31 PM   #23
御緣
Ultimate Gamer
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
引用:
你仲講喎 "
=========

首歌好聽 b
雖然套戲唔錯,不過歌都係唔好比鄭生唱la

舊 05-31-11, 06:03 PM   #24
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 御緣 查看文章
雖然套戲唔錯,不過歌都係唔好比鄭生唱la
雖然主題曲唔係佢唱,但我唔排除插曲有份……maybe duet with 胡囧囧

舊 06-01-11, 09:59 PM   #25
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
潛入醫院

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] "點解阿Sir係阿Sir" 18/04/11起 逢一至五 21:30~22:30 最後3集...他人任務犧性品,Miss Koo崩潰了... Busconcamp Neo Entertainment TREND 559 07-16-12 10:49 PM
[TVB] "花花世界花家姐" 16/05/2011 20:30~21:30首播 主演: 佘詩曼、林 峯、梁靖琪、敖嘉年 Busconcamp Neo Entertainment TREND 83 06-11-11 06:47 PM
[TVB] "魚躍在花見" 07/02/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:張智霖,謝天華,楊怡,胡囧囧 Busconcamp Neo Entertainment TREND 84 03-04-11 10:32 PM
[TVB] "仁心解碼" 10/01/11起 逢一至五 21:30~22:30 主演:方中信,徐子珊,黃浩然 Busconcamp Neo Entertainment TREND 88 02-06-11 09:33 PM
[TVB] "讀心神探" 04/10/10起 逢一至五 21:30~22:30 主演:林保怡,田蕊妮,黃宗澤,陳茵媺 Busconcamp Neo Entertainment TREND 37 10-17-10 03:45 PM

現在的時間是 01:36 PM

手機版 | APP版