Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25
攻略及心得交流區>スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)
T.K. 10:40 PM 04-14-17
嘉美尤用三高,一個氣迫衝埋去就得啦
開頭都係綠艦死
dark_ming_ 02:36 PM 04-17-17
遇到一個小 bug:
真三一的 HP 或 EN 不是全滿,
並以入艦後可繼續行動的的狀態下入艦。
接着選「發進」,然後選「變形」,
會見到其他兩個形態的 HP 或 EN 沒有回復。
要是變形成這兩個形態,
並移動出艦,或使用精神指令,
有回復 HP 或 EN 的形態也會變成沒回復。

例子:
真三一的 EN 不是全滿,
發動擊破敵人後可行動,
2 號原地擊破敵人,並以 Hit & Away 入艦,
選「發進」並「變形」,會見到 2 號的 EN 量和 1、3 號不同
  (1) EN 沒有回復
  變形成 1 號,然後移動出艦並取消,2 號的 EN 量變成和 1、3 號一樣
  (2) EN 有回復
  不變形,移動出艦並取消,1、3 號的 EN 量變成和 2 號一樣

彈藥回復,應該沒有影響。
~飛彈~@@ 12:19 AM 04-22-17
氣力限界突破,戰術待機,fullcounter,sp回復,勇氣強化件

熱血加魂合併,集中力,護援攻擊,今集就算無maxbreak都好犯規a

有個攻略區係到,懶得唔駛再google
T.K. 07:20 PM 04-22-17
援護攻擊不如自己「再攻擊」
真!DC 01:54 PM 04-24-17
琴日終於爆機
If route最終話好爽
終於感受到波動炮既可怕
我覺得今集boss hp低d幾好,冇咁煩
唔多鐘意哩集原創太影簿了
不過final boss機設唔錯
由手機版發出
Gundam MK-2 01:55 PM 04-24-17
作者: 真!DC:
琴日終於爆機
If route最終話好爽
終於感受到波動炮既可怕
我覺得今集boss hp低d幾好,冇咁煩
唔多鐘意哩集原創太影簿了
不過final boss機設唔錯
由手機版發出
無法,因為今集機戰真‧主角擺明係大和號
X&Y 05:41 PM 04-24-17
岩岩先爆第一次

if route最終boss 如果唔係有弱化event
我都好難有信心我方可以全身而退

雖然弱化後又好似太弱
扔隻黑百合入去一個敵回合有一半以上得返一萬血
monkeylove 11:21 PM 05-21-17
一擊5萬大家用邊部機解?
我2週目打到第38話都最勁果下只係得四萬咁上下...
dark_ming_ 06:36 AM 05-22-17
作者: monkeylove:
最高輸出的話,非 真三一萬能俠1 和 鐵甲萬能俠Zero 莫屬。
駕駛員的 Ace 能力 + Attacker + 170 氣力 + 熱血 + 會心 + 分析 + 脫力
用大招打小兵,應該能打出五萬以上。

還是差一點的話,
就配上對應的地形 S 配件,
又或這以二至四機包圍敵人。

其實可以用 Tp 盡升能力(格鬥或射擊),會容易不少。

另外,拿到獎盃後讀檔就可以了。
Tdot 10:32 AM 05-22-17
作者: monkeylove:
去到47定邊話大和號會在那關解放波動炮, 你全改開魂一定過50000
monkeylove 11:54 AM 05-22-17
等我過多幾版再試下先~thanks
koreating 10:04 AM 12-20-19
想問一問,ns機戰v點入code,我入唔到,,,
Gundam MK-2 10:21 AM 12-20-19
作者: koreating:
想問一問,ns機戰v點入code,我入唔到,,,
去eshop入

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
koreating 10:50 AM 12-20-19
作者: Gundam MK-2:
去eshop入

我唔知點解入唔到,,,,
Gundam MK-2 10:55 AM 12-20-19
我唔知點解入唔到,,,,
係咪唔啱地區?

koreating 12:14 PM 12-20-19
係咪唔啱地區?

有關?我買中文版,用行機,唔得,,,,
Gundam MK-2 01:10 PM 12-20-19
有關?我買中文版,用行機,唔得,,,,
要去返個code同地區嘅eShop
個code都要同game同區

koreating 02:18 PM 12-20-19
要去返個code同地區嘅eShop
個code都要同game同區

set 日本,香港都唔得
Gundam MK-2 02:37 PM 12-20-19
set 日本,香港都唔得
你個係咩code?
game係日版定行版?

koreating 03:00 PM 12-20-19
你個係咩code?
game係日版定行版?

機戰v個特典code呀,我見佢寫中文,應該行版
Gundam MK-2 03:58 PM 12-20-19
機戰v個特典code呀,我見佢寫中文,應該行版
你個老任a/c有無轉埋香港?
記得要pc或手機先轉到

koreating 06:48 PM 12-20-19
你個老任a/c有無轉埋香港?
記得要pc或手機先轉到

今晚試吓先
第一 ... 15 19 20 21 22 23 24 25

返回主題版面