Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-17, 05:05 PM   #451
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
點睇男主角都吾順眼^^! 除人設外其他野都唔錯,所以先玩~
講兒童同向王道,lv5 d game 都有代表性

舊 11-29-17, 05:05 PM   #452
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
人設係上兩集嘅死穴,日本外國插得最多。
X尾段擬似KOS-MOS個樣被人垢病到暈...
今集日式動畫風同上兩集比算順眼,年齡唯有自我腦補啦!
呢種人設同厚重宏大故事好違和, 如果搵吉田明彥會好d
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 05:06 PM   #453
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
條女現晒形,咩兒童向姐
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 05:07 PM   #454
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
明明XB人設好好
審美角度各有不同,
我冇貶低XC1同XCX人設嘅意思,
不過各大討論區主流意見係咁,
開發組自己都講今次人設有參考大家意見嘛!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 05:09 PM   #455
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
審美角度各有不同,
我冇貶低XC1同XCX人設嘅意思,
不過各大討論區主流意見係咁,
開發組自己都講今次人設有參考大家意見嘛!
個homura我幾喜歡, 腳震果下直情係Thin本分鏡.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 05:11 PM   #456
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: padage 查看文章
呢種人設同厚重宏大故事好違和, 如果搵吉田明彥會好d
我記得Xenosaga第一集人設(唔係等身大)開始都有俾人兒童向,話同故事背景好違和,
到第二集轉左等身大人設啲人又話做乜唔用番第一集....
舊 11-29-17, 05:13 PM   #457
harakuma
Game Master

想兒童向咪:Tale of heart anime版;
想成長向咪:Tale of heart CG版.

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 11-29-17, 05:15 PM   #458
padage

註冊日期: Nov 2016
引用:
我記得Xenosaga第一集人設(唔係等身大)開始都有俾人兒童向,話同故事背景好違和,
到第二集轉左等身大人設啲人又話做乜唔用番第一集....
我覺得xb1係中容之道,可以接受,xbx如果有睇原稿人設係好正的但個建模師出問題整成咁
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 05:18 PM   #459
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 赤武神 查看文章
同初頭公佈主角比個樣已經成熟左好多 已經修改左唔少
係咩?
其實我只係睇左e3段片
因為我買硬,費時睇咁多
當我冇講過
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 05:21 PM   #460
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 天野 查看文章
係咩?
其實我只係睇左e3段片
因為我買硬,費時睇咁多
當我冇講過
唔係大改,但順眼好多冇咁死o靚仔feel

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 11-29-17 05:23 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 05:24 PM   #461
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: harakuma 查看文章
個homura我幾喜歡, 腳震果下直情係Thin本分鏡.
睇左咁多trailer,對焰呢個角色不斷加分中。
希望XC2會俾番以前玩JPRG嘅感覺,令人不其然代入故事中。
舊 11-29-17, 05:37 PM   #462
harakuma
Game Master

引用:
睇左咁多trailer,對焰呢個角色不斷加分中。
希望XC2會俾番以前玩JPRG嘅感覺,令人不其然代入故事中。
yeah!今晚應該有人玩緊,

跟住呢個POST會好快被暫時鎖, 免得有人透

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 11-29-17, 05:50 PM   #463
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
睇黍行最快都要聽日

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 05:51 PM   #464
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
係咪正常價位都係近500 ?

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 06:08 PM   #465
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
大概係 行有鎖匙扣送比預訂果班

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 06:08 PM   #466
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: padage 查看文章
我覺得xb1係中容之道,可以接受,xbx如果有睇原稿人設係好正的但個建模師出問題整成咁
1可能角色係SD模所以打折扣(希望有高清重製)
X個模因為要可以容許customize角色所以冇計。
2用日式簡單畫風可以最大化人物表情,
睇啲trailer每個角色情感表達都好到肉就知。
舊 11-29-17, 06:22 PM   #467
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
我都係一代fans,X唔啱玩
但一代都唔係神到冇缺點,堆副任唔係去A區殺X怪,就係去B區揾某某,唔玩又難升級,玩又有點流水作業feel,提示唔夠加上日文更難揾,今集有中文真係還神!

舊 11-29-17, 06:22 PM   #468
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: harakuma 查看文章
想兒童向咪:Tale of heart anime版;
想成長向咪:Tale of heart CG版.
你講起就記得呢隻,初出時諗緊買邊個版,
但諗諗下有其他game玩之下就忘記買,
如果一咭2版本就已經買左
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 06:27 PM   #469
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
但一代都唔係神到冇缺點,堆副任唔係去A區殺X怪,就係去B區揾某某,唔玩又難升級,玩又有點流水作業feel,提示唔夠加上日文更難揾,今集有中文真係還神!
x我爆左主線, side quest就差幾個
反而1只玩左開頭, 女主角死左就冇玩(唔知係唔係真死, 唔好劇透呀, 諗住玩返1先買2來玩)
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 06:31 PM   #470
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
X 呢方面仲要無聊 d XD
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 06:40 PM   #471
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
如果揀錯字幕語言既話要洗save data 重新開game
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 06:43 PM   #472
ELT
Lunar使者

剛剛去完ssp, 得一間有 530
其實行版係咪同日版一樣,只係多張代理貼紙?

舊 11-29-17, 07:19 PM   #473
ゆり

引用:
作者: ELT 查看文章
剛剛去完ssp, 得一間有 530
其實行版係咪同日版一樣,只係多張代理貼紙?
咁依家應該一間都無
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 07:38 PM   #474
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
觀塘498入左
無貼價錢以為又炒價 一問498

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 07:42 PM   #475
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
Xenoblade 2『異度神劍2』|2017年12月1日︱支援繁體中文

引用:
1可能角色係SD模所以打折扣(希望有高清重製)

X個模因為要可以容許customize角色所以冇計。

2用日式簡單畫風可以最大化人物表情,

睇啲trailer每個角色情感表達都好到肉就知。

Xenoblade 1?
最大問題係d貼圖太低清

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 07:26 PM

手機版 | APP版