Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-14-17, 01:19 PM   #501
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 貓太部 查看文章
俾我唔會排zelda,一來就出,二來實好,
反而arms應該試得出個手掣係咪真係有咁好反應,
其實新手掣需唔需要有個類似wii個紅外缐發射器?
玩左 1,2 Switch, 個 sensor 應該係 proximity sensor, 所以唔駛 sensor bar 都得
玩食餅 game 睇到都有 d 限制,例如咬合牙 detect 唔到,一定要嘴唇開合 (可能係目標比較明確)

Zelda 試足 20 分鐘,可以試埋 tablet mode + tv mode
轉 mode 大約要等 4-5 秒,Zelda 落到 tablet 都唔覺有 frame drop (可能因為 tv mode 都只係行 900p)
由手機版發出

此篇文章於 01-14-17 01:22 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線  
舊 01-14-17, 01:20 PM   #502
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
唔需要,
同WiiU體感原理一樣

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-14-17, 01:21 PM   #503
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: lancelam 查看文章
http://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/lineup/
如無意外的話,應該係1月21號
引用:
作者: tylau 查看文章
港行幾時有正式預訂?? 1月23?
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
其實有冇地方可以訂到
已經有舖頭受訂

舊 01-14-17, 01:23 PM   #504
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
唔駛紅外線bar

舊 01-14-17, 01:26 PM   #505
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
咁快開訂
到時真係港版去唔到日服嘅咪GG
野良猫 目前離線  
舊 01-14-17, 01:28 PM   #506
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
幾時先有得訂日版

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-14-17, 01:33 PM   #507
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Kain 查看文章
SORRY,我已經不知道什麼才是正確的了
諗諗下廿隻其實算好多(望向近年既基準)
老任主機啲game通常公佈完好快出.
所以會蝕底地有種錯覺手頭無乜貨將會出.
例如果時mario 3D world公佈至推出都係講緊半年.

如果佢2017公佈10隻GAME, 但全部2027年先出,
咁佢喺呢10年既lineup就有呢10隻game, 感覺lineup咪豐富咗囉...
MO 目前離線  
舊 01-14-17, 01:35 PM   #508
MO

引用:
作者: 哥薩克 查看文章
已經有舖頭受訂
金源?
會HKD2,340.-嗎?
MO 目前離線  
舊 01-14-17, 01:46 PM   #509
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: MO 查看文章
老任主機啲game通常公佈完好快出.
所以會蝕底地有種錯覺手頭無乜貨將會出.

如果佢2017公佈10隻GAME, 但全部2027年先出,
咁佢喺呢10年既lineup就有呢10隻game, 感覺lineup咪豐富咗囉...
咁又唔係喎
以前通常都係E3/conference發佈好多game ga ma
佢咁嘅擠牙膏發佈模式都係3Ds之後先開始(3Ds開始已經無乜貨交)
好難唔令人失信心
尤其是今次假假地都係開個頭呀
老實講我係任飯我都覺得好失望(我對個陣容咋)

N0T51B 目前離線  
舊 01-14-17, 01:50 PM   #510
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
老任機好似買日版會爽啲,又平啲(買到的話)

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-14-17, 01:52 PM   #511
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
結果就係:
我睇完,好少GAME,唔吸引,唔想買

如果真係好似你地咁SEVEN UP諗住收埋下次(OR下下次OR下年)先發表
咁我只可以話應該即刻炒晒MARKETING班友

你話佢有幾百隻排住出講住50隻先都仲講得通
十隻手指數得晒你同我講佢係RESERVE傻的嗎
(SORRY,數完,加埋腳趾)
我又唔係咁睇
就算宜家首發陣容麻麻,都有班人會衝首發

宜家俾唔同作品既死忠分批入手,其實配合到生產線週期
就算一次過公布哂,部機都供應唔切
只會浪費宣傳用既彈藥
MARKETING是不能離地、與產品供應切割的

引用:
作者: N0T51B 查看文章
咁又唔係喎
以前通常都係E3/conference發佈好多game ga ma
佢咁嘅擠牙膏發佈模式都係3Ds之後先開始(3Ds開始已經無乜貨交)
好難唔令人失信心
尤其是今次假假地都係開個頭呀
老實講我係任飯我都覺得好失望(我對個陣容咋)
wii o個期開始係咁,你睇番隻零月蝕由公布到發售就知

catho7 目前離線  
舊 01-14-17, 01:53 PM   #512
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: シェンムー 查看文章
老任機好似買日版會爽啲,又平啲(買到的話)

Sent from my iPhone using Gaforum
嗰時3DS首發咪又係一樣訂斷市
我都入到,不過差在你肯俾幾多

N0T51B 目前離線  
舊 01-14-17, 02:01 PM   #513
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:

果時我入3ds都2k幾,不過而家退燒了,最緊要平XD

舊 01-14-17, 02:02 PM   #514
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
我都喺首發walk in
其實貴唔喺太多,因為15/16無訂
其實訂咗喺咪代表唔洗食炒價先?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線  
舊 01-14-17, 02:03 PM   #515
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: catho7 查看文章
我又唔係咁睇

佢初頭話首月全球出供貨200萬
我心諗佢月中出兩個禮拜勉強都夠卦
而加佢月頭出,仲加埋香港
唉, 估唔到佢真係想首月平平淡淡過

N0T51B 目前離線  
舊 01-14-17, 02:10 PM   #516
MO

引用:
佢初頭話首月全球出供貨200萬
我心諗佢月中出兩個禮拜勉強都夠卦
而加佢月頭出,仲加埋香港
唉, 估唔到佢真係想首月平平淡淡過
3月唔係咩消費旺季
3DS 2011年2月出果陣都唔多game, 好多都未公佈,
到同年9月就發狂,發佈大量新game, 初音,g gen之類
好多好快出到,即係根本開發咗一段時間但唔公佈住。
mh都係果陣公佈,仲3個月後出到。
2011年尾銷量非常好。
MO 目前離線  
舊 01-14-17, 02:20 PM   #517
ooldmann30
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: MO 查看文章
金源?
會HKD2,340.-嗎?
係金源,要食game
ooldmann30 目前離線  
舊 01-14-17, 02:20 PM   #518
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
訂又好, walkin又好,

2340就買, 貴過/炒價就叫d舖食屎, 講完
harakuma 目前離線  
舊 01-14-17, 02:24 PM   #519
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: catho7 查看文章
我又唔係咁睇

就算一次過公布哂,部機都供應唔切
只會浪費宣傳用既彈藥
MARKETING是不能離地、與產品供應切割的

wii o個期開始係咁,你睇番隻零月蝕由公布到發售就知
擔心太好賣而放棄宣傳呢D咁高章既手法都俾你諗到
我唔認為世上有一間公司可以把炮到做呢項決定
何況係新商品

用我自己做例
今日我會入黎詳細研究係因為新機落地
過幾個月就算佢出超級神作但我可能已經無再留意部機咁就已經失左個客

所以都話,係真既話應該炒左MARKETING條友

此篇文章於 01-14-17 02:34 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線  
舊 01-14-17, 02:39 PM   #520
Terri

註冊日期: Jan 2007
想問今次冇對下兼容 Wii U 遊戲?
Terri 目前離線  
舊 01-14-17, 02:57 PM   #521
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
咁講啦,近年任記一直嘅對像都唔喺我地打開機呢班人
佢一直都好努力做緊NDS同WII果種大爆發嘅熱潮,吸引平時唔打機嘅,因為創意玩法(貪新鮮)而製造熱潮⋯不過熱潮過後喺點呢?

而且當年NDS嘅爆發大家知咩事啦
所以因為新機落地唔宣傳就會無咗個客,咁果間一定唔喺任記
雖然大爆發嘅購買熱潮喺好好賺,不過作為任記粉實在唔想見第二次
繼續平平穩穩發展遊戲先喺辦法,
由手機版發出

此篇文章於 01-14-17 03:00 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線  
舊 01-14-17, 03:10 PM   #522
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
NDS 日本爆同香港爆唔同原因,香港就
05.06年果時一批 Touch Generations 果時smart phone 無咁盛行 , 腦鍊,任天狗,mario

真係吸到light user, 同樣情況,wii sport,wii fit ,just dance 尼D 又有類似效果
1 2 switch 真係愈睇愈似尼個角色,仲要個個可UP片上YT, 實有有人推片上去比大家恥笑

此篇文章於 01-14-17 03:20 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 01-14-17, 03:25 PM   #523
MO

引用:
擔心太好賣而放棄宣傳呢D咁高章既手法都俾你諗到
我唔認為世上有一間公司可以把炮到做呢項決定
何況係新商品

用我自己做例
今日我會入黎詳細研究係因為新機落地
過幾個月就算佢出超級神作但我可能已經無再留意部機咁就已經失左個客

所以都話,係真既話應該炒左MARKETING條友
你根本就唔會買
咩失去個客
MO 目前離線  
舊 01-14-17, 03:32 PM   #524
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
出多幾隻大作的話,唔係愈來愈想入坑先真咩 ??..

信長 目前離線  
舊 01-14-17, 04:00 PM   #525
ooldmann30

註冊日期: Oct 2011
有無巴打一樣訂左機?
ooldmann30 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:16 PM

手機版 | APP版