Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-08-14, 07:03 PM   #26
alexchrome
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
支持政府的就叫做民
不支持的哪裡有資格稱為人民?

紅燈過馬路違法 ; 超速駕駛又違法 ; 違例泊車又違法 ; 禁煙區食煙又違法 ; 亂拋垃圾都係違法 , 我相信香港99.9999%嘅人都不應享有香港市民應有權利
alexchrome 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 02:45 AM   #27
fancylala
God of Gamer
痴線架!!!!

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
支持政府的就叫做民
不支持的哪裡有資格稱為人民?

咁坐過監係咪出返黎之後只可以做奴隸

舊 12-09-14, 09:05 AM   #28
kennnz

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
畸形思維,你喝一聲,警賊插贓嫁禍屈你係合情合理。
執法者一切既行動都應該係基於法律。唔係既,警察就唔會有公信力。
冇錯

但首先令警察失去公信力不是佔領者嗎?

他們首先違法,卻不願被警方拘捕,之後禁制令又唔理

這些佔領者批評警察不依法律執法根本係五十步笑百步

GK 24 高木 駿
DF 13 山口 慶 DF 20 キム ヒョヌン DF 5 山口 智 DF 17 中村 太亮
MF 33 幸野 志有人 MF 7 佐藤 勇人 MF 16 佐藤 健太郎 MF 28 町田 也真人
MF 8 谷澤 達也
FW 11 森本 貴幸
kennnz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 09:23 AM   #29
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
唔好搞錯因果,警察從來都唔會因為有人違法而出現公信力問題,用違規手段先至會。
你所講既大不了都只係佔領運動浮現既公信力爭議。
two wrongs don't make a right

此篇文章於 12-09-14 09:38 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 09:24 AM   #30
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
人地錯唔等於你係正確

班友坐係果度犯法唔代表一個政府十幾年無發揮過任何建設性係正確既一方

好似你五毛大大話齋,大陸政府又要銀彈射鬼佬又要槍打自己人又要打貪邊得閒理你班香港蟻

但大陸選擇無視唔代表香港政府就可以跟住一齊乜都唔做專業打自己人

不談政治立場,支那話晒有成個大陸要舞,你香港得豆潤咁大粒點解都管到一pet屎咁迫到有幾十萬人出黎犯法?

你唔郁個普選無問題架,咁唔該你政府郁下個地價同班地產佬先啦

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-09-14 09:29 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 10:11 AM   #31
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 真!DC 查看文章
第一日睇yahoo新聞?

正所謂食得咸魚抵得渴
做得哩行就預左
一係要求高層大幅增加人手

當你不當動武既係個別警員,但你冇處罰仲話佢好克制即係代表哩個係全體意志啦,你係一份子就入你數架啦
要人尊重就做番d令人尊重既野
正所謂面係人地比
由手機版發出
老差骨教學員,人地唔會理你係邊個,你執法就代表緊全部警察

舊 12-09-14, 10:19 AM   #32
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
做乜同件小支那賤種浪費人生

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 10:22 AM   #33
怪盜小G
しゃろとも

毫無疑問吖嗚"官方"哩排年都已經淪陷

唔係點會係咁同星島太陽同支那財華社D維隱文放INDEX

舊 12-09-14, 12:47 PM   #34
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
老差骨教學員,人地唔會理你係邊個,你執法就代表緊全部警察
講真,呢個其實根本就係係任何組織入面都成立既命題黎
即係你去一間公司聽人電話、或者接左單job去做
你做得衰,個客都唔會話你做得衰,而係你間公司做得衰
因為你係代表組織去做呢件事,你唔止代表你,亦係代表你同事、你老細、你公司、甚至係你果一個行頭

雖然我都唔太信五毛k係的士佬,不過我都要用的士佬做例子
你唔係覺得你上的士有完不愉快回憶人地會淨係認著果一個的士佬丫嘛?:o)
人地只會話「__!D的士佬真係串過碼頭姑哩!第日無咩必要都係唔Q坐的士啦!」架咋

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 12:52 PM   #35
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
點解有人會咁低能覺得警察犯法係冇問題?

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 12:58 PM   #36
怪盜小G
しゃろとも

有腦駛淪落到做5毛

舊 12-09-14, 01:06 PM   #37
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
有腦駛淪落到做5毛
無腦都未必會做~心地唔好就一定會~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 01:19 PM   #38
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: kennnz 查看文章
冇錯

星島前主席犯法律政司公然唔起訴,而家星島日報走去出新聞支持警方執法係唔係五十步笑百步?

檸檬掉包,同埋兩次差佬俾女人打,警察都唔捉人,失去公信力,而家又話嚴正執法,係唔係笑足二百步?

波叔犯左咁多法仲坐住局長位,又笑左幾多步呢?

法律(笑

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 01:54 PM   #39
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: sugihara 查看文章
星島前主席犯法律政司公然唔起訴,而家星島日報走去出新聞支持警方執法係唔係五十步笑百步?

檸檬掉包,同埋兩次差佬俾女人打,警察都唔捉人,失去公信力,而家又話嚴正執法,係唔係笑足二百步?

波叔犯左咁多法仲坐住局長位,又笑左幾多步呢?

法律(笑
只係完美演繹 法律面前,窮人含X
同埋昇華到體演中國式法治既美德

舊 12-09-14, 01:56 PM   #40
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
QUOTE文前先改文, 多謝合作
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-14, 08:23 PM   #41
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
雖然唔太關事
但尋晚果單印傭被虐待既事件
其實又係[獄卒與囚犯]
在絕對的權力下變得喪心病狂實例

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 05:04 PM   #42
kennnz

引用:
作者: 細路翔 查看文章
人地錯唔等於你係正確

班友坐係果度犯法唔代表一個政府十幾年無發揮過任何建設性係正確既一方

好似你五毛大大話齋,大陸政府又要銀彈射鬼佬又要槍打自己人又要打貪邊得閒理你班香港蟻

但大陸選擇無視唔代表香港政府就可以跟住一齊乜都唔做專業打自己人

不談政治立場,支那話晒有成個大陸要舞,你香港得豆潤咁大粒點解都管到一pet屎咁迫到有幾十萬人出黎犯法?

你唔郁個普選無問題架,咁唔該你政府郁下個地價同班地產佬先啦
其實政府政改一定冇得退,其他都可以講但最衰你地用普選同樓價民生捆綁一齊黎討論

你用呢種方法迫政府警隊因政治問題一定強壓什至違法強硬打壓異見

GK 24 高木 駿
DF 13 山口 慶 DF 20 キム ヒョヌン DF 5 山口 智 DF 17 中村 太亮
MF 33 幸野 志有人 MF 7 佐藤 勇人 MF 16 佐藤 健太郎 MF 28 町田 也真人
MF 8 谷澤 達也
FW 11 森本 貴幸
舊 12-10-14, 05:09 PM   #43
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔理人民意願既都唔係好政府
政府係係服務人民而存在
冇野係冇得讓,任何政府都要尊重人民意見
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 05:23 PM   #44
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
政府梗係無得退啦,成班粉皮高官貪埋貪埋,一俾人起底打靶都唔掂

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-14, 10:51 PM   #45
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: fancylala 查看文章
咁坐過監係咪出返黎之後只可以做奴隸
你望下曾德成
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 12:54 AM   #46
kennnz

引用:
唔理人民意願既都唔係好政府
政府係係服務人民而存在
冇野係冇得讓,任何政府都要尊重人民意見
由手機版發出
但現在民意係反佔中同清場,哈哈

GK 24 高木 駿
MF 8 谷澤 達也
FW 11 森本 貴幸
舊 12-11-14, 12:57 AM   #47
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
冇錯

你D漢奸邏輯真係好恐怖,
你係咪暗示首先教群眾愛國無罪既共產黨無資格講法治

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 07:31 AM   #48
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
兩邊民意都要顧
所以最好辦法係一早正視佔領者要求,等佔領者自己走皆大歡喜
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 12:38 PM   #49
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
直接宣佈落實特首立法會全面直選
所有人肯定即時離開

由手機版發出
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-14, 12:40 PM   #50
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
兩邊民意都要顧
所以最好辦法係一早正視佔領者要求,等佔領者自己走皆大歡喜
由手機版發出
乜乜乜先信假民意

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
黑警

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:08 PM

手機版 | APP版