Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-19-13, 12:33 PM   #201
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
用雷神番去守一陣呂布, 前面溶左車兒先, 之後關羽番去夾呂布又得
又或者對面發現你車兒開完計且戰且退既, 對面唔理你向後走關羽番去夾呂布啦
有時你諗得太理想... 同埋戰場變化太大好難一概而論

我都知要中場打... 呢副野永遠壓前架啦... 問題係對面基武/夾硬雷埋位, 要中場打散佢好困難
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-13, 12:41 PM   #202
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
用雷神番去守一陣呂布, 前面溶左車兒先, 之後關羽番去夾呂布又得
又或者對面發現你車兒開完計且戰且退既, 對面唔理你向後走關羽番去夾呂布啦
有時你諗得太理想... 同埋戰場變化太大好難一概而論

我都知要中場打... 呢副野永遠壓前架啦... 問題係對面基武/夾硬雷埋位, 要中場打散佢好困難
你見到敵人側埋一邊就吾會先開元殺啦
其實,我想講係中場佢好難同時圈到你呂布+車兒
個場咁大佢又得2隻打得又要走埋一齊

反而大德一字排開推落黎電呂布就緊加易輸城

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-13, 01:46 PM   #203
6eo
美波様!

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
你見到敵人側埋一邊就吾會先開元殺啦
其實,我想講係中場佢好難同時圈到你呂布+車兒
個場咁大佢又得2隻打得又要走埋一齊

反而大德一字排開推落黎電呂布就緊加易輸城
點會圈唔到
我真係唔明你點打, 究竟你d真桃對手係點
點樣可以一隻完殺+支弓頂人全隊又可以唔比人電到呂布之下推走佢
下次麻煩拍條片黎比我參考下

大德好打好多wor, 唔使開計可以迫先手開, 之後無雙改夠打, D腳又容易殺咁多

此篇文章於 04-19-13 02:01 PM 被 6eo 編輯。
舊 04-19-13, 02:03 PM   #204
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
點會圈唔到
我真係唔明你點打, 究竟你d真桃對手係點
點樣可以一隻完殺+支弓頂人全隊又可以唔比人電到呂布之下推走佢
下次麻煩拍條片黎比我參考下

大德好打好多wor, 唔使開計可以迫先手開, 之後無雙改夠打, D腳又容易殺咁多
你開左完殺有雙十
佢得十加隻偽九武
單電完呂布佢落到黎就可以無雙改推返轉頭
點會有問題,又吾係次次都12士氣同人打,邊有得雷完呂布再雷呂姬
或者係征霸級太廢啦

我覺得無5:5都最小6:4,赤火快進同麻矢就真係吾識打

爆裂吧! 肝臟!!
舊 04-19-13, 02:16 PM   #205
6eo
美波様!

最慘次次都唔係單電, 係電呂布+1(開計個隻), 副DECK D智力只要唔係3條都中1隻對面就有SO
之後無雙改都守唔哂....

打d 穩定既皇帝多數都冇運行
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20130413004037
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20130412231707
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20130416185325

我淨係贏到d 10x既真桃
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20130416191649
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20130404181417

其實副DECK唔會12士氣同人打, 因為多數冇著數

赤火快進真係難打... 對面打得好個D一崩射快進呢邊個陣就散... 疊槍又燒得, 多數都輸多, 我只係試過龜和櫻園w
麻矢我都覺得相性唔好, 但又神奇地冇咩點輸, 開幕硬打一兩下之後龜到2046, 好多時都守到

呀, 仲有, 神速同戰騎3人又係難打到爆廠...

此篇文章於 04-19-13 02:27 PM 被 6eo 編輯。
舊 04-19-13, 02:58 PM   #206
魔靈娘
Game Master
葵千尋

無計,俾人電呂布+1就一定劣勢,唯有熟習下行開d

戰騎有大叫係難打
不過神速應該無問題,你雙槍,開飛將之後對手一定攻吾入
係睇你點打第一下
正常神速->飛將->飛將點都可以殺人打城

我地打法吾同…你無雙改控,我完殺控…

爆裂吧! 肝臟!!
舊 04-19-13, 03:17 PM   #207
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
今日出黎直接講手啦

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-13, 03:33 PM   #208
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
http://www.nicovideo.jp/watch/sm20643175
無限COMBO....XDDD

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-13, 03:45 PM   #209
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: b_boy 查看文章
今日出黎直接講手啦
搵日
我用真桃,印度帝32武
開幕我都輸半條啦
我吾信我有得蠃

爆裂吧! 肝臟!!
舊 04-19-13, 03:56 PM   #210
6eo
美波様!

引用:
無計,俾人電呂布+1就一定劣勢,唯有熟習下行開d

戰騎有大叫係難打
不過神速應該無問題,你雙槍,開飛將之後對手一定攻吾入
係睇你點打第一下
正常神速->飛將->飛將點都可以殺人打城

我地打法吾同…你無雙改控,我完殺控…
對面唔神速啦, 停騎磨你槍, 馬一救就離間....
唔教就慢慢遂支槍殺, 如果你即飛將就開神速走+鬥扑
不過可能係我唔夠保守, 如果開幕打唔到之後堅守,
係咁飛將斬兩隻守到LAST硬打一下可能WORK

引用:
今日出黎直接講手啦
B哥淨係識抽水
舊 04-19-13, 04:06 PM   #211
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
對面唔神速啦, 停騎磨你槍, 馬一救就離間....
唔教就慢慢遂支槍殺, 如果你即飛將就開神速走+鬥扑
不過可能係我唔夠保守, 如果開幕打唔到之後堅守,
係咁飛將斬兩隻守到LAST硬打一下可能WORK

B哥淨係識抽水
完殺完殺完殺
10武槍+6武弓是神
信我

一場都未必有一次無雙改
不過最小3下完殺

爆裂吧! 肝臟!!

此篇文章於 04-19-13 07:26 PM 被 魔靈娘 編輯。
舊 04-20-13, 10:15 AM   #212
魔靈娘
Game Master
葵千尋

http://www.nicovideo.jp/watch/sm2064
正野

爆裂吧! 肝臟!!
舊 04-20-13, 12:48 PM   #213
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
完殺完殺完殺
10武槍+6武弓是神
信我

一場都未必有一次無雙改
不過最小3下完殺
我覺得呢個係停騎集突技術分別先會完殺work

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-13, 02:09 PM   #214
b_boy
↘呆~

上水無全國、其他地方有無?

淯底可保一世平安
舊 04-20-13, 10:39 PM   #215
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
上水無全國、其他地方有無?
世貿有

爆裂吧! 肝臟!!
舊 04-21-13, 03:48 AM   #216
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: stevenfan 查看文章
有無得開發到同狼顧一齊玩

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-13, 09:22 AM   #217
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
有無得開發到同狼顧一齊玩
減知狼顧howtoplay?

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-13, 10:57 AM   #218
aubreycty
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: 風音 查看文章
減知狼顧howtoplay?
狼顧智力依存接近0

my youtube channel: http://www.youtube.com/user/aubreycty1984?feature=mhee
aubreycty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-13, 11:47 AM   #219
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: aubreycty 查看文章
狼顧智力依存接近0
唔係倒轉咩?
果陣俾歡迎打到得番幾c

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-13, 12:48 PM   #220
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: 風音 查看文章
唔係倒轉咩?
果陣俾歡迎打到得番幾c
歡迎針狼顧的
之前有片歡迎左之後第5次狼顧沖吾死2智(好似扣半條左右)

爆裂吧! 肝臟!!
舊 04-22-13, 12:54 AM   #221
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
妖,又比澳門Player WAI 紋線
佢九連勝中用華雄,徐榮,董卓車,嚴白虎
我戰騎四枚

乜我係針佢Deck咩 一入場就抆
自問覺得唔算好好打

舊 04-22-13, 01:49 AM   #222
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: cxzsedc 查看文章
妖,又比澳門Player WAI 紋線
佢九連勝中用華雄,徐榮,董卓車,嚴白虎
我戰騎四枚

乜我係針佢Deck咩 一入場就抆
自問覺得唔算好好打
今日同大大打左鋪
以後唔係金禾打
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 03:26 AM   #223
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 石原夏織 查看文章
今日同大大打左鋪
以後唔係金禾打
同我打左鋪??
憂國戰計?
如果係,我最尾真係好黑仔
橫移Cancel左攻城Bar...

此篇文章於 04-22-13 03:28 AM 被 cxzsedc 編輯。
cxzsedc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 09:59 AM   #224
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: cxzsedc 查看文章
同我打左鋪??
憂國戰計?
如果係,我最尾真係好黑仔
橫移Cancel左攻城Bar...

唔知係我d卡殘定點我打最左手面果部我d人成日入唔到城
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-13, 12:21 PM   #225
b_boy
↘呆~

引用:
作者: aubreycty 查看文章
狼顧智力依存接近0
-9知真係變咗垃圾架
果陣狼顧見到歡迎真係入定錢打下局, 完針咁濟

淯底可保一世平安

此篇文章於 04-22-13 12:38 PM 被 b_boy 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LV maxwaver 街機心得交流討論區 1022 11-23-12 08:21 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIV kawaiibaba 街機心得交流討論區 1000 10-04-12 02:22 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 03:56 AM

手機版 | APP版