Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-18, 12:59 PM   #126
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可能佢講個組合名亂咁譯
識麝香葡萄咁專業

我覺得套野係比D外表成長內心重未成長O既人睇,好多地方都提出人大左好多野都唔同哂
鐵也:工作上好多制肘,唔係你想射咩就射咩,
純:大左肚,想揸機都唔得
甲兒:人大左都係覺得以前生活刺激開心D

舊 03-26-18, 03:01 PM   #127
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
本身唔係fans 叫杜劍龍覺得幾正 兜甲兒亦冇意見
但鐵甲萬能俠叫無敵鐵金鋼或魔神Z 就真係頂唔順
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-18, 12:25 PM   #128
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
明明前面打得好好地,點解要變大
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-18, 01:37 PM   #129
JoJo

引用:
作者: hitachi 查看文章
明明前面打得好好地,點解要變大
悟空:請大家分給我一點光子能量 元氣彈~呀~呀~
舊 03-27-18, 01:55 PM   #130
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: JoJo 查看文章
悟空:請大家分給我一點光子能量 元氣彈~呀~呀~
叫佢親家老爺出聲先會多D人合作。

舊 03-27-18, 10:53 PM   #131
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
元氣玉都算勉強可以, 但係變大有少少反高潮

此篇文章於 03-27-18 10:57 PM 被 hitachi 編輯。
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-18, 10:58 PM   #132
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Rance 查看文章
可能佢講個組合名亂咁譯
識麝香葡萄咁專業

我覺得套野係比D外表成長內心重未成長O既人睇,好多地方都提出人大左好多野都唔同哂
鐵也:工作上好多制肘,唔係你想射咩就射咩,
純:大左肚,想揸機都唔得
甲兒:人大左都係覺得以前生活刺激開心D
其實文戲最好睇我覺得就係呢D地方 你係睇到D角色由青年人變晒大人 面對番大人既問題

至於變大 其實無計 始終都set到部無限咁巨型
無番同樣Size根本打唔到
我覺得前面混戰同打Dr.Hell最好睇架

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 03-27-18 11:00 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 01:53 AM   #133
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: JoJo 查看文章
本身唔係fans 叫杜劍龍覺得幾正 兜甲兒亦冇意見
但鐵甲萬能俠叫無敵鐵金鋼或魔神Z 就真係頂唔順
其實我個人幾鐘意香港土炮譯名,除左杜劍龍之外,
李亞寶、洪大龍、叮噹、戴志偉、飛雲等等,都會令我睇得更開心~

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 02:10 PM   #134
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
李亞寶、洪大龍、叮噹、戴志偉、飛雲等等,都會令我睇得更開心~
好可惜後生果班睇唔慣⋯⋯
其實點跟日本都唔會有林友德咁貼地⋯⋯
同埋小朋友講叮噹,已經喺佢地出世前嘅事了⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 02:58 PM   #135
JoJo

引用:
記得車人同香子嘅時代 明日香仲未為世人所接受
但自從新世紀播出後 明日香這個名 終於可以光明正大出街
土炮譯名時代亦開始熄微
舊 03-28-18, 08:13 PM   #136
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
城士獵人唔好再叫孟波就可以了
呢個真係同原名差九千萬丈遠..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 10:10 PM   #137
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得City Hunter孟波、惠香同海怪我又反而會好親和sosad

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-28-18, 10:32 PM   #138
JoJo

怪醫秦博士比怪醫黑傑黑好2億倍以上
舊 03-29-18, 01:00 AM   #139
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實文戲最好睇我覺得就係呢D地方 你係睇到D角色由青年人變晒大人 面對番大人既問題
呢一點我先覺得唔OK
前面猛係度表現主要角色大個左,要面對好多問題,唔可以好似後生時咁靠熱血去解決
結果到最後解決問題只係靠熱血同友情去巨大化打贏對面
迴避左應該要解答既問題
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 01:09 AM   #140
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: aquarius 查看文章
城士獵人唔好再叫孟波就可以了
呢個真係同原名差九千萬丈遠..
那些年既譯十居其九都係同原名差九千萬丈遠既啦

不過如果日文配音冴羽獠好d,始終一講起孟波既話我都係會諗起tvb果把聲,肥婆奶奶
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 01:19 AM   #141
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: HM 查看文章
呢一點我先覺得唔OK
前面猛係度表現主要角色大個左,要面對好多問題,唔可以好似後生時咁靠熱血去解決
迴避左應該要解答既問題
套戲只係想畀疲勞O既大人回憶下青春逃避下現實O既O者,你睇到萬能俠依然熱血就夠了...

舊 03-29-18, 08:17 AM   #142
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
迴避左應該要解答既問題
呢個我只諗到迴避結婚直接生仔

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 10:23 AM   #143
wing
格鬥低手

引用:
me too. 親切大哂. 不過一睇到呢堆名, 就諗起....可惜阿寶, 叮噹同林源三已經走左了.

舊 03-29-18, 10:26 AM   #144
wing
格鬥低手

引用:
作者: fortel 查看文章
那些年既譯十居其九都係同原名差九千萬丈遠既啦

不過如果日文配音冴羽獠好d,始終一講起孟波既話我都係會諗起tvb果把聲,肥婆奶奶
香港其實好多配音員都好利害, 以前叮噹, 阿寶, 仲有幽助, 比達, 以至咁多年來一直仲配緊的花師奶同每日媽媽.............. 好正~

舊 03-29-18, 12:45 PM   #145
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
部INFINITY係萬能插蘇
搵唔到LISA?插鐵也囉
鐵也脫身,DR HELL自己插落去囉
咁DR HELL你努力少少,一開始諗辦法插自己落去啦 XD
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 02:07 PM   #146
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
部INFINITY係萬能插蘇
搵唔到LISA?插鐵也囉
鐵也脫身,DR HELL自己插落去囉
咁DR HELL你努力少少,一開始諗辦法插自己落去啦 XD
呢度有解釋,Dr.Hell要copy大魔神個key先插到落去
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 03:20 PM   #147
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
呢度有解釋,Dr.Hell要copy大魔神個key先插到落去
好明顯係廢老唔努力啦
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 06:12 PM   #148
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
呢一點我先覺得唔OK
迴避左應該要解答既問題
其實無回避
而係甲兒同沙也加變左大人之後雖然知識多左同成熟左
但亦都因此而自我設限
無錯,好多問題唔可以靠熱血同友情解決
但無左呢份熱血同直情,其實到面對問題既時候係寸步難行
所以甲先同沙也加既感情先會一直停滯
我覺得呢個就係一個大人搵返熱情向前行既故事
由手機版發出
舊 03-30-18, 12:38 PM   #149
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
呢一點我先覺得唔OK
迴避左應該要解答既問題
反而覺得如果唔熱血就唔係萬能俠,變了第二套戲了
歌仔都有得唱啦!呼喚萬能俠要的三樣嘢:正義、愛、友情!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-18, 03:37 PM   #150
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
感覺係比以前睇過舊tv既叔父睇
用番原祖op又有彷舊tv畫風既靜止畫
人大左要面前各種生活問題既描寫好有feel
覺得開頭鐵也果場最正,要批准先比出招有勇者王感覺
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 映画「ハイ☆スピード! -Free! Starting Days-」12月5日公開丨京都アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 392 08-13-23 11:35 AM
[日本] 深夜食堂 劇場版 cancerman 電影版 1 06-20-15 07:21 AM
賣LoveLive! 劇場版 前賣卷 KKE712 買賣專區 4 02-18-15 08:35 PM
[日劇] 映画「SPEC~結~」11/1に漸ノ篇、11/29に爻ノ篇 二部公開決定 (戸田恵梨香 加瀬亮 向井理 大島優子主演) money Neo Entertainment TREND 251 07-18-14 03:48 PM
[動畫] 映画「ジョバンニの島」公開中 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 12-19-13 12:06 AM

現在的時間是 02:13 PM

手機版 | APP版