Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-05-18, 02:47 PM   #276
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 1pi 查看文章
好奇怪之前一直可以截圖,大概去到機甲巴打入隊之後,就唔可以截圖啦
正路無得截圖,大量版權問題

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 04-05-18, 03:38 PM   #277
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: pet3 查看文章
你用港服(設常用認證)
安裝完dlc

在日服玩就有哂所有野
設置成功,多謝教導

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 03:47 PM   #278
real00
Senior Gamer

註冊日期: May 2013
x今集劇情都唔是太好, v 反而是近代機戰(og外) 劇情比較好, 小弟好耐無玩機戰了,多數睇youtube, v比我想真係落手玩既衝動,但x就完全無....
real00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 05:45 PM   #279
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
估唔到46話戈段隱藏劇情接近全語音⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 05:47 PM   #280
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
SKIP
想點呀 朋友

舊 04-05-18, 05:48 PM   #281
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
44話創界山線19隻2回行動大佬呢版好爽,安棋1下map砲由44lv升到58lv

不過好彩係1周行呢邊,如果2周exhard 0改可能過唔到

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 06:14 PM   #282
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
Buddy Complex命回都幾差....

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 06:22 PM   #283
ShinDou

Buddy係打大佬屈精神勁囉,1個開精神3個都有,問題係好難有位出到晒3個,都係要等ev先用得

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 04-05-18, 06:38 PM   #284
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

睇有冇愛者 講到尾⋯⋯
TOP ACE 佢地三位包辦哂@@

舊 04-05-18, 07:50 PM   #285
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
正路無得截圖,大量版權問題

應該可能係 日昇唔俾截圖掛
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 07:54 PM   #286
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
今集淨係開grace 6, 少少改造已經壓制
每場一開波grace 6教條掟比正樹,正樹出去開個map已經無哂難度
更加唔好講戰艦命令可以玩一堆氣合再動真係亂黎都得
拎拎埋埋仲有大量離哂譜既強化PART, 都懶得裝
每關真係有份打既機唔過5隻, 其他真係任出愛機

此篇文章於 04-05-18 07:58 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 07:56 PM   #287
ShinDou

易還易,唔係難定易打既問題,係想用既問題

每版出得14隻真係夠咩﹖你得14隻機想用﹖@@

諗番好似近代Z3 V有冷板凳系統果D都唔會打到40幾版仲係出得14隻機

佢俾個冷板凳人就係因為太多機冇得出,先俾D野你搞下麻,以前D機戰邊有咁多機有得揀,根本都唔係好駛煩惱要出D咩機

此篇文章於 04-05-18 07:59 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-05-18, 07:57 PM   #288
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: HakiK 查看文章
今集淨係開grace 6, 少少改造已經壓制
一開波grace 6教條掟比正樹,正樹出去開個map已經無哂難度
更加唔好講戰艦命令可以玩一堆氣合再動真係亂黎都得
每關真係有份打既機唔過5隻, 其他真係任你出愛機
開左grace6打第十七話死神仲可以一擊3萬以上,輕鬆攞SR

舊 04-05-18, 08:07 PM   #289
tchans
Crazy Gamer
西軍~

註冊日期: Dec 2002
X既劇情真係好差,v玩大和號我覺得幾感動,同埋同其他故事都mix得好。圍繞木星火星已經好大張力,連完結左既泰坦3都可以有支線講返。但係x真係無咩感動位,為打而打,鐘意就跳去另一個世界拖,d故事又鐘意中間插入,娜汀亞本身個故仔可以好多賣點都無利用,敵人之間又無連貫。淨係創界山同新亞特蘭提斯已經大把野玩。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-05-18, 08:25 PM   #290
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: tchans 查看文章
X既劇情真係好差,v玩大和號我覺得幾感動,同埋同其他故事都mix得好。圍繞木星火星已經好大張力,連完結左既泰坦3都可以有支線講返。但係x真係無咩感動位,為打而打,鐘意就跳去另一個世界拖,d故事又鐘意中間插入,娜汀亞本身個故仔可以好多賣點都無利用,敵人之間又無連貫。淨係創界山同新亞特蘭提斯已經大把野玩。

Sent from my iPhone using Gaforum
同意
今次故事咁X,其實係咪換左編劇?

舊 04-05-18, 08:38 PM   #291
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
X的故事感想就是
女主角很可愛
男主角很煩

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 09:03 PM   #292
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
巴哈仔話X故事好睇過V嫁,
係我地唔識欣賞
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 09:05 PM   #293
ShinDou

打到40幾話都唔覺得故事好,最多只係好過OGMD少少,起碼我應該爆到機,OGMD我而家仲未爆,好似去到45話停左 XD
舊 04-05-18, 09:15 PM   #294
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
邊集開始行動完左仲可以放精神....
而家同個系統真係同開金手指冇乜分別

舊 04-05-18, 09:19 PM   #295
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Sar8 查看文章
邊集開始行動完左仲可以放精神....
而家同個系統真係同開金手指冇乜分別
V好似係
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 09:24 PM   #296
ShinDou

敵TURN用精神都得

其實咁屈法D電腦應該都要俾佢地用下精神 EXC同教條先過癮啦 XD
舊 04-05-18, 09:28 PM   #297
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
巴哈仔話X故事好睇過V嫁,
係我地唔識欣賞
主要是v果時大部分是新作品
故事也是用新作主線

X
先不說聖戰士的故事同無既一樣
飛雲只有第1層有中boss出

水樹王女上集先做完
勇者也是

天元也之前看過

因為想先玩飛雲 所以完全玩不到G復和青葉線
結果X 的故事我就只有女主角很可愛的記憶

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 09:47 PM   #298
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: ShinDou 查看文章
敵TURN用精神都得

其實咁屈法D電腦應該都要俾佢地用下精神 EXC同教條先過癮啦 XD
我見到對方用聯結機....
心諗佢地又放唔到精神要來做乜

舊 04-05-18, 10:04 PM   #299
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Sar8 查看文章
我見到對方用聯結機....
心諗佢地又放唔到精神要來做乜
原作劇情需要XDD

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-18, 10:24 PM   #300
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
最終話
隻雀雖然一開始就覺好奇怪
大概都只係以為佢係エンデ既良心之類

但估唔到最後竟然變LAST BOSS
終於有一次可疑到爆既角色真係變LAST BOSS
之前AG雖然同一人但起碼除左Z1之外無同佢打過

至於劇情, BUDDY COMPLEX同主角既劇情我覺幾OK
但除左呢兩套之外根本就莫名其妙
一班人無里頭拉埋一齊話打就打咁
特別托度同鐵面具更加係令人R爆頭, 更加唔好講G Reconguista班敵人懶到全部玩UC機

成個感覺就係完全放棄試下將唔同作品劇情融合, 新機都廢事整完全流用Z3同V既成品就算
問心果句呢集機戰好難比合格

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽

此篇文章於 04-05-18 10:30 PM 被 闇影風 編輯。
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM
香港人, 機會黎啦 ! 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 8 02-24-15 05:15 PM

現在的時間是 07:45 PM

手機版 | APP版