Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 11-08-13, 03:35 PM   #1126
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: NexTony 查看文章
最近似乎有人exploit marketboard bug, 我建議大家暫時放大部分錢入Retainer入面以免受害.
即係行埋去 market board 就會中 bug???

舊 11-08-13, 03:57 PM   #1127
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: 布甸 查看文章
即係行埋去 market board 就會中 bug???
no, 係似乎可以令人強制購物 , 而家係三大城既人會有可能中招
似係session id有後門.....

http://forum.square-enix.com/ffxiv/t...94%9F%EF%BC%9B

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-13, 12:13 PM   #1128
布甸
Game Master
遊民一族

終於 win 左 Titan HM,估唔到撞到個堅野團 (CF),
一次 KO... 核心好快打爆,過程算順利,
係最尾唔知乜事死左幾件(包括我自己),
睇住 titan 剩返一滴血個心不知幾緊張...
話時話 MT War skill 好好,血又多我千幾(7xxx)
令我對 war 有返少少目標~~

舊 11-13-13, 09:03 AM   #1129
cybray
Junior Member

註冊日期: Aug 2005
引用:
終於 win 左 Titan HM,估唔到撞到個堅野團 (CF),
一次 KO... 核心好快打爆,過程算順利,
係最尾唔知乜事死左幾件(包括我自己),
睇住 titan 剩返一滴血個心不知幾緊張...
話時話 MT War skill 好好,血又多我千幾(7xxx)
令我對 war 有返少少目標~~
野團要睇運氣, 我用白麼入去, 簡直惡夢, 死唔係死左佢既招式, 係死在delay, 明明走出個圈, 都會中招, 喱樣比任何招都強大, 自己由一開始乜都唔識, 睇埋youtube再打, 都係死, 直到我記得佢出招順序, 提早走人先走得到, 不過贏0個鋪, 我都死左, 不過係比佢打左落街, 因為我打字叫DPS出LB, 避唔倒XD

不過到最後都4DPS, 1盾, 1WHM, 佢地頂到贏左, 同終於完成左把古武, 如果唔係幫FC或者朋友, 泰坦真係免得過就免=.=...
cybray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 12:09 PM   #1130
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: cybray 查看文章
野團要睇運氣, 我用白麼入去, 簡直惡夢, 死唔係死左佢既招式, 係死在delay, 明明走出個圈, 都會中招, 喱樣比任何招都強大, 自己由一開始乜都唔識, 睇埋youtube再打, 都係死, 直到我記得佢出招順序, 提早走人先走得到, 不過贏0個鋪, 我都死左, 不過係比佢打左落街, 因為我打字叫DPS出LB, 避唔倒XD

不過到最後都4DPS, 1盾, 1WHM, 佢地頂到贏左, 同終於完成左把古武, 如果唔係幫FC或者朋友, 泰坦真係免得過就免=.=...
我擒晚都過左... 竟然係因為早左返屋企, 朋友未上, 自己一個排DF打野團過...

7個日本人,
雙坦應該係識得, 主坦聖騎5700+血, phase3兩個識得互搶aggro幫手頂一兩下
其他人打到熟曬, Phase3 大家貼近王patpat位, 6個人重疊, 咁個重力AE就唔會擴散, 咁多次都冇人中...
最搞笑係個武僧, 打heart同P3 第2次LB, 出招set左Macro, 大叫God Gundam 出石破天驚拳既招名, 仲係度叮叮叫, 係人都知佢爆緊大招XD
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 12:52 PM   #1131
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
作者: cybray 查看文章

其實打熟左Titan
只要唔係Lag到行唔到,已經打到啦
基本上每4秒遠離人群一次,已經唔會中任何招

舊 11-13-13, 02:15 PM   #1132
cybray

引用:
作者: seetold 查看文章
其實打熟左Titan
只要唔係Lag到行唔到,已經打到啦
基本上每4秒遠離人群一次,已經唔會中任何招
我都死到已經明白左哩個道理, 基本上遠難隊友, 重力冇重疊, delay都係死唔去既, 不過泰坦一開始打, 真係頭痕
舊 11-13-13, 02:17 PM   #1133
cybray

引用:
作者: z96282424 查看文章
我擒晚都過左... 竟然係因為早左返屋企, 朋友未上, 自己一個排DF打野團過...

7個日本人,
雙坦應該係識得, 主坦聖騎5700+血, phase3兩個識得互搶aggro幫手頂一兩下
其他人打到熟曬, Phase3 大家貼近王patpat位, 6個人重疊, 咁個重力AE就唔會擴散, 咁多次都冇人中...
最搞笑係個武僧, 打heart同P3 第2次LB, 出招set左Macro, 大叫God Gundam 出石破天驚拳既招名, 仲係度叮叮叫, 係人都知佢爆緊大招XD
咁攪笑?XD, 因為我玩白麼, 所以有時唔係睇條LB BAR我都唔知出左, 因為我長期FOCUS左個騎XD
舊 11-13-13, 06:23 PM   #1134
布甸
Game Master
遊民一族

引用:

7個日本人,
雖然我唔知咩黎,不過都覺得好好笑好熱血

舊 11-14-13, 02:55 PM   #1135
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
哦, 我之前街團都見過 D 日本仔龍騎出 LB set 左 macro 當超必咁叫住出

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 01:39 AM   #1136
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
lightning event started.
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-13, 05:18 PM   #1137
Sephirothic

註冊日期: Jun 2013
有冇人有興趣一齊玩?
Server: AEGIS
活動內容: バハ大迷宮
活動時間: 星期二至五 (22:00~24:00)
加入條件:古武+1, 裝備lv70以上
開始日期:因應募集情況而決定,(最壞情況:取消)
有意加入者請把職業及角色ID, Email 至(gemini_s001@yahoo.com.hk)
現在:(3/8)
Sephirothic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-13, 12:58 AM   #1138
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
係街捉左7隻野雞然後練左4日終於過左5層

大圖
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-13, 04:15 PM   #1139
NexTony
ヴェイン様~

引用:
作者: Yukii 查看文章
係街捉左7隻野雞然後練左4日終於過左5層

大圖

Pug到Turn5

我平時RAID開既FC隊仲未過到T5

舊 11-23-13, 04:20 PM   #1140
NexTony
ヴェイン様~

2.1 預定12月17日出

舊 11-24-13, 12:47 AM   #1141
Yukii

引用:
作者: NexTony 查看文章

Pug到Turn5

我平時RAID開既FC隊仲未過到T5
重點係野團7人, 我個FC都未過到的, 只係突左幾個member出來所以要自己搵野團練
舊 11-24-13, 12:27 PM   #1142
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Yukii 查看文章
重點係野團7人, 我個FC都未過到的, 只係突左幾個member出來所以要自己搵野團練
Legacy 服果然唔同 D

--------------------------------------

期待 2.1 中. 哩個星期完全無 login 過咁濟 ... 因為隻 game 已打到進入返工 mode -_- (WPWPWPPWPWPWP, 去巴哈死死死死死, fate fate fate fate fate ...)

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)

此篇文章於 11-24-13 12:29 PM 被 佐佐木莊尼 編輯。
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-13, 01:47 PM   #1143
Yukii

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
Legacy 服果然唔同 D
唔關server事, 人既心態問題
招既時候講明要twist經驗者, 有唔對路即解散
見到打得唔錯既人add fd, add下add下就add左d同我一樣俾fc遺棄既人....
結果8個人過左後都話自己fc仲未過到orz
舊 11-24-13, 10:24 PM   #1144
Silver Molu

註冊日期: Sep 2013
PSN  IDtlink415
希望2.1 D屋唔好太貴..晤係只可以住番係間"湯"房入面
Silver Molu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-13, 10:57 PM   #1145
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
想問下竜騎士 Lv.50 quest 蒼の竜騎士 點打 ?
死左好多次,唔夠打

舊 11-25-13, 01:41 AM   #1146
porter

註冊日期: Jul 2002
騎士50
Tonberry server
名叫做 Haywong
whatsapp 91680128
希望大家一齊玩
porter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-13, 09:17 AM   #1147
cybray

引用:
作者: Silver Molu 查看文章
希望2.1 D屋唔好太貴..晤係只可以住番係間"湯"房入面
住湯"房啦 一日有幾多次入去, 同哩D係有錢人既遊戲, 好似我地哩D死窮鬼, 3.0都唔知買唔買得起XD
舊 11-25-13, 11:11 AM   #1148
布甸
Game Master
遊民一族

請問打真 titan 時 tank hold 唔住 hate,可以點樣改善?通常係第一次跳起後,titan 即搵 healer 泡茶...
本身 WAR 古武 + DL + AF+1 混裝,hold 唔住,咁o岩 PLD 剛 50 用佢黎試,全身 DL + gc weapon,
開頭都有 hold 唔住,後尾試多幾次好o的... 睇 youtube o的人都係咁打,但就唔知自己衰咩...(maybe skill 問題...)平時都係做 sub tank 多,一做 main tank 死哂...

舊 11-25-13, 10:49 PM   #1149
z96282424

註冊日期: Feb 2011
引用:
請問打真 titan 時 tank hold 唔住 hate,可以點樣改善?通常係第一次跳起後,titan 即搵 healer 泡茶...
本身 WAR 古武 + DL + AF+1 混裝,hold 唔住,咁o岩 PLD 剛 50 用佢黎試,全身 DL + gc weapon,
開頭都有 hold 唔住,後尾試多幾次好o的... 睇 youtube o的人都係咁打,但就唔知自己衰咩...(maybe skill 問題...)平時都係做 sub tank 多,一做 main tank 死哂...

如果你係死在爆心後,姐係冇人幫你斷踏地... 冇人斷要補c補足踏8次,頂得一次未必頂到第二次...
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-13, 11:59 PM   #1150
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
如果你係死在爆心後,姐係冇人幫你斷踏地... 冇人斷要補c補足踏8次,頂得一次未必頂到第二次...
踏地可以斷?How??

今日再試,已可打爆核,但通常死係爆完石補唔切再反檯...
請問爆死o個度有咩完善避到既方法??

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 991 03-24-24 12:22 PM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 07:38 PM

手機版 | APP版