Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
電視遊戲討論版>Sekiro: Shadows Die Twice 隻狼 | 発売から10日足らずで200万本を突破 | 忍者Dark Souls
鈴蘭 11:55 AM 03-11-19
要講既似舊天誅
天誅後期D暗殺太多花臣
安安 09:27 PM 03-11-19
https://www.youtube.com/watch?v=h6exlpcsmRc Launch Trailer
作者: :

HAKAIDER 09:54 PM 03-11-19
作者: 安安:
https://www.youtube.com/watch?v=h6exlpcsmRc
Trailer BGM 弱左d 喎

上次DS3 Trailer用舊歌 "True Colors" remix 同In The Woods Somewhere / Kingdom Fall 超有氣勢

https://www.youtube.com/watch?v=S6HyLBHgUx8

https://www.youtube.com/watch?v=i9NxxZDjNyU
風間鈴木仁 03:20 PM 03-15-19
https://psnprofiles.com/trophies/886...ice?lang=zh-tw

SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE TROPHIES 中文版
野良猫 05:16 PM 03-15-19
希望日版早偷跑
HAKAIDER 03:19 PM 03-16-19
香港有舗賣steam key $313...............
赤兵尉SETH 09:39 PM 03-18-19
SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE Gameplay Trailer

HAKAIDER 10:40 PM 03-18-19
彈返似乎係重點...........

唔似DS 果種明顯嘅回合制

另..........今次Bgm 可以超越當年御伽嘅水準?

https://www.youtube.com/watch?v=gtiT1wq1Vxk
鈴蘭 02:03 AM 03-19-19

赤兵尉SETH 05:55 AM 03-19-19
期待有幾多個轉世過黎既NPC, 最少應該有踢人落山既光頭男
padage 10:02 AM 03-19-19
預訂左下載版,內容得13gb...
HAKAIDER 10:48 AM 03-19-19
作者: padage:
預訂左下載版,內容得13gb...
DS3 17gb
BB 20gb

隻娘地圖似乎唔大, 不過預左會出DLC
darkvolver 11:05 AM 03-19-19
作者: HAKAIDER:
DS3 17gb
BB 20gb

隻狼玩暗殺及格鬥技巧..係真係不用這麼多空間........天誅size都不大...算係致敬\
charcsc2000 11:20 AM 03-19-19
作者: HAKAIDER:
DS3 17gb
BB 20gb

地圖不用太大, 夠用就得...
ds1都係7.32GB....
ds2好似都係約13gb幾....

仁王成48gb, 但都唔覺佢個map大, 相信係廠方功力問題~
darkvolver 11:23 AM 03-19-19
作者: charcsc2000:
地圖不用太大, 夠用就得...
ds1都係7.32GB....
ds2好似都係約13gb幾....

仁王成48gb, 但都唔覺佢個map大, 相信係廠方功力問題~
仁王太多辛酸歷史.....大起大跌....請換個例子...
Dyhalt Rushifar 11:25 AM 03-19-19
細容量係好事,畢竟依家就算碟版都裝一半以上入機…
padage 11:57 AM 03-19-19
我比較擔心game長度
估計CG少左,語音多左,地圖環境睇trailer唔大變化
不過今次係純動作game,比rpg少內容算合理吧
真!DC 11:57 AM 03-19-19
不過太少的話會令人擔心遊戲長度
亦可能背景重複性高?
由手機版發出
赤兵尉SETH 12:55 PM 03-19-19
今次固定主角, 無DS同BB更多裝備同武器都應該細唔小容量
charcsc2000 12:55 PM 03-19-19
作者: darkvolver:
仁王太多辛酸歷史.....大起大跌....請換個例子...
你想要咩例子....其實講SIZE沒意義啦..
NS好多GAME都不夠13GB...一樣可以好好玩~

作者: Dyhalt Rushifar:
細容量係好事,畢竟依家就算碟版都裝一半以上入機…
唔係全部裝機咩???
而加碟只係一條KEY, 入碟開GAME而已....

作者: padage:
我比較擔心game長度
估計CG少左,語音多左,地圖環境睇trailer唔大變化
不過今次係純動作game,比rpg少內容算合理吧
我覺得兩睇....GAME長度一定唔會好長, 但只要玩法多變就得...
DS都可以一日爆機..

作者: 真!DC:
不過太少的話會令人擔心遊戲長度
亦可能背景重複性高?
由手機版發出
重複...遊戲長度沒咩意義...玩得熟DS BB都可一日爆機...
重點係玩法可否多變...
gingq7 01:36 PM 03-19-19
隻game的容量大細和遊戲長度係完全無關係, 更加和好唔好玩沽不上邊
只要將d音樂檔/人聲/etc.唔壓縮就好容易谷大個容量, 但一般人用一般設備根本聽不出有任何分別

不過現時主流3A大作都20gb以上, 隻狼13gb係有d奇怪 (如上所言,要谷到20gb係零難度,唔知點解唔咁做)
Dyhalt Rushifar 02:02 PM 03-19-19
唔係全部裝機咩???
而加碟只係一條KEY, 入碟開GAME而已....
印象中係裝少D野,至少當年仁王在下去鍛治屋都聽到轉碟聲。
雖然都有可能係風扇,不過果D位應該冇咩特別要提升主機負荷。
charcsc2000 03:17 PM 03-19-19
作者: gingq7:
隻game的容量大細和遊戲長度係完全無關係, 更加和好唔好玩沽不上邊
只要將d音樂檔/人聲/etc.唔壓縮就好容易谷大個容量, 但一般人用一般設備根本聽不出有任何分別

不過現時主流3A大作都20gb以上, 隻狼13gb係有d奇怪 (如上所言,要谷到20gb係零難度,唔知點解唔咁做)
其實以前好多大作都係十幾gb....唔知幾時越來越大...
可能見PS4都係裝係HDD, 沒必要玩壓縮...
而且唔係越大就代表隻game越好玩...
FFXV都過百GB啦...但我完全覺得不好玩....

作者: Dyhalt Rushifar:
印象中係裝少D野,至少當年仁王在下去鍛治屋都聽到轉碟聲。
雖然都有可能係風扇,不過果D位應該冇咩特別要提升主機負荷。
有咩...而加我玩親碟GAME都沒聲, 最大聲只係個風扇...
相比起PS4...係完全沒讀碟聲喎..
Dyhalt Rushifar 03:26 PM 03-19-19
有咩...而加我玩親碟GAME都沒聲, 最大聲只係個風扇...
相比起PS4...係完全沒讀碟聲喎..
有,應該係將D常用既FILE裝入去,一D比較次要既FILE就喺碟讀。
甚至可能每間廠D處理手法都唔同。
D.K. 03:31 PM 03-19-19
容量高代表
1)片多
2)CV多
3)材質多且大

代表: SQEX各大作

DS系列一向冇乜CV
故仔又要睇武器防具描述, 材質其實又唔算好高清, 係氣氛做得好
又幾乎冇片, 都即時運算嘅野, 容量多得去邊
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面