Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-12-18, 08:54 AM   #26
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
4邊度唔好玩?
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 09:03 AM   #27
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
見你地咁講早知就1357同2468咁出

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 09:29 AM   #28
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
X6除左道中堆中Boss晒時間之外好好玩喎

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 09:33 AM   #29
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
X3 煲左 N 次
X4 一開 GAME 已經 CHOK 左兩套甲出黎, 變左唔好玩.....
之後 5,6,7 都係玩完一次就無玩
今次會買 1+2 回味一下

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 09:41 AM   #30
HM

註冊日期: May 2007
X5唔好玩
不過劇情我buy
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 09:57 AM   #31
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
除咗7之外其他都好玩嘅
5睇故事
6微妙,改善咗5嘅系統但關卡設計太煩
7唔使講
8重返2D,加咗收集要素

唔知X3係SFC版定PS/SS版…

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 10:15 AM   #32
ゆり

註冊日期: Nov 2004
7,8明明都係垃圾

舊 04-12-18, 10:23 AM   #33
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
PSP出過初代3D remake, 當時仲期待會繼續出落去...
個人覺X8係良作

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 10:27 AM   #34
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
X3 已經係呢個系列玩法既極限
X7X8 而家吾駛LOAD 碟,應該感覺冇再咁差

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 10:31 AM   #35
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
最好玩就係隻rpg
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 10:45 AM   #36
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: david 查看文章
咁無理由帶咁多張卡出街O架嘛,咁煩又點叫手提MODE呢?
帶卡不是問題...我個袋都裝到5張卡嫁..
而加我仲唸緊買咩版本....

switch最煩係個十字製不是很適合玩呢種action game...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 01:10 PM   #37
david
The One

引用:
作者: Kain 查看文章
4邊度唔好玩?
由手機版發出
4嘛...我係當買模型,隻GAME係跟模型送O既...

隻GAME O既難度大減,太易玩啦...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 01:13 PM   #38
david
The One

引用:
作者: ゆり 查看文章
7,8明明都係垃圾
3之後已經無曬X O既精髓,1至3已經完美表達X系列係一隻點樣O既ACTION GAME。

---
舊 04-12-18, 01:14 PM   #39
david
The One

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
見你地咁講早知就1357同2468咁出
買半斤燒肉搭六兩豬頭骨...

再絕O的就147,258,36咁出...

---

此篇文章於 04-12-18 02:33 PM 被 david 編輯。
舊 04-12-18, 03:44 PM   #40
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
帶卡不是問題...我個袋都裝到5張卡嫁..
而加我仲唸緊買咩版本....

switch最煩係個十字製不是很適合玩呢種action game...
我都諗緊
好難選擇
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 04:32 PM   #41
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
除左7 個人覺得隻隻都好玩 但6真係好煩w

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 05:17 PM   #42
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 11281984 查看文章
我都諗緊
好難選擇
我或者買ps4版...始終有實體...收藏用...
因為switch版如果用佢個"十字按鈕"我相信好易死...玩過鏟子騎士就明白我講咩...
如果去到最後都係tv mode玩...情願買有實體碟的...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 05:28 PM   #43
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
以前JTV年代仲好興直播玩舊game
岩男係熱門,X4就更加係最受歡迎既一集
56唔鐘意果關會升lv果種設計(唔係好記得,玩過一次咁大把,6直頭無玩)
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 05:59 PM   #44
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
其實我好似 X 系列未有爆過 只有玩幾關。

所以今次機會來了。

期待已久之作品 X 系列 , 買硬的

支持支持 CAPCOM ! 支持 PS4 一票。

洛克人X系列一覽:
https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/洛克人X系列

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 04-12-18 06:07 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 07:45 PM   #45
david
The One

引用:
56唔鐘意果關會升lv果種設計(唔係好記得,玩過一次咁大把,6直頭無玩)
由手機版發出
吓......

---
舊 04-12-18, 07:49 PM   #46
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
我或者買ps4版...始終有實體...收藏用...
因為switch版如果用佢個"十字按鈕"我相信好易死...玩過鏟子騎士就明白我講咩...
如果去到最後都係tv mode玩...情願買有實體碟的...
始終PS4隻1+2又實體,又方便操控..

引用:
由手機版發出
咁4始終係一個轉淚點~
好似ROCKMAN EXE4都係咁

此篇文章於 04-12-18 07:52 PM 被 11281984 編輯。
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 09:17 PM   #47
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
唔知會唔會keep返X1有波動拳,X2有昇竜拳呢

舊 04-12-18, 09:25 PM   #48
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
又唔係bug 點會冇
(即使有bug,佢都會照出架啦,仲邊會debug)
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-18, 10:21 PM   #49
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
點止波昇...隨時整個街霸dlc百裂腳都有 我信佢夠膽做

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-18, 08:21 AM   #50
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
以前d game都有百合一,兒家連八合一都做唔到,唉
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[KS] MEGAMAN THE BOARD GAME david 收藏品討論版 2 01-20-14 11:46 PM
放全新未開Metal Gear The Legacy Collection (美版白色封面) fatboy04 買賣專區 0 07-16-13 07:01 PM
Metal Gear Solid: The Legacy Collection ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 53 07-12-13 11:56 PM
[音樂碟] 黃貫中|Paul Wong Collection[發售中] W!LL Neo Music UNIVERSE 16 01-26-13 01:10 AM
Megaman Universe [開発中止] 6402oen 電視遊戲討論版 86 03-31-11 10:39 PM

現在的時間是 01:09 AM

手機版 | APP版