Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
收藏品討論版>S.I.C.討論區 ⑩ 
吸血伯爵 12:26 AM 08-07-10
呢隻古加有D似G1
delta 01:15 AM 08-07-10
新呢隻kuuga都係等rising form先決定買唔買,
不過單睇造型都係覺得竹谷個款靚d~
AnTeD 03:30 AM 08-07-10
可唔可以只買大甲蟲
我覺得呢個頭雕真係唔多得…
雪代緣 03:27 PM 08-07-10
作者: delta:
今次呢隻已有包amazing form
好過mighty rising吧
Shadow 神 04:16 PM 08-07-10
作者: delta:
始終覺得竹谷個種 "生化" feel 多 d 好睇 d ~
不過講真自從 rx/shadowmoon 之後差唔多全部 sic 都無乜呢種 feel ...
Seamty2 05:40 PM 08-07-10
Wild Chalice
不過希望10月會有人代購

delta 12:38 PM 08-08-10
作者: 雪代緣:
今次呢隻已有包amazing form
好過mighty rising吧
我鍾意mighty rising多d,amazing form成隻黑色我覺得有d寡
作者: Shadow 神:
始終覺得竹谷個種 "生化" feel 多 d 好睇 d ~
不過講真自從 rx/shadowmoon 之後差唔多全部 sic 都無乜呢種 feel ...
我覺得安藤呢隻kuuga設計得好鈍...
赤兵尉SETH 02:41 PM 08-08-10
因為隻kuuga係Decade Edition,所以要踉返劇中大雄個形象

其實肩甲細番d,塊面長番些少就得...
SUNLOK 11:15 PM 08-08-10
作者: 赤兵尉SETH:
因為隻kuuga係Decade Edition,所以要踉返劇中大雄個形象

其實肩甲細番d,塊面長番些少就得...

老實講,我比較LIKE依家呢隻造型既空我多D
竹谷果隻係好有生化味道,但係平成既拉打配生化唔係太挾咁...(GILLS同ANOHTHER AGITO除外)

呢隻野好似你所講~改返好個肩甲同塊面就成隻靚仔哂

(好心佢直接出車加埋大甲虫合體ver.仲好啦...搞乜鬼野dcd版本,唔好同我講又玩FFR呀- -)
赤兵尉SETH 02:40 PM 08-09-10
塊面....0M0

gardenwong 03:06 PM 08-09-10
塊面....0M0

ai. 04:45 PM 09-07-10
想問下有無人知wingman黃紅版係in's point還有無,大約幾多錢?
又或是9龍其他地方/新界可以賣得比較平?其實最平試過最平幾多?
赤兵尉SETH 04:04 PM 10-04-10

Suda 04:11 PM 10-04-10
終於肯出Gills
W本身已經好簡潔SIC化完都無乜特別,聽講可以拆parts裝甲轉form,係就必入
據聞仲有Super1同Sky rider
GN00508771 08:27 PM 10-05-10
隻NEW電 香港大範圍到貨未
呂鳳仙 12:54 AM 10-06-10
終於肯出埋另外兩隻RX嗱~~~
T.K. 01:15 AM 10-06-10
作者: GN00508771:
一街都係啦
Bandit-Anji 10:36 AM 10-06-10
未買過S.I.C. , 想問下係咪比較少限定?
唔想到時買唔到
delta 11:38 AM 10-06-10
作者: GN00508771:
作者: T.K.:
一街都係啦
現貨都唔駛7百,除非係最初訂個批,如果唔係重平過訂價~
Shadow 神 03:29 PM 10-06-10
作者: 呂鳳仙:
終於肯出埋另外兩隻RX嗱~~~
仲記得光太郎俾隻 "蕉" 攻擊的同時變身悲傷王子,扮死 ...
希望個兩隻快 d 出啦!! 同埋最好個 feel 夾返 rx 同 black ~
赤兵尉SETH 03:40 PM 10-06-10
幾靚仔,但又係肩甲大左d

鷹柳 04:16 PM 10-06-10
幾靚仔,但又係肩甲大左d

唔好意思 我真係唔覺得靚
SIC 同初出時已經差好遠 應該話 我鍾意竹谷既 DESIGN多D
赤兵尉SETH 04:36 PM 10-06-10
作者: 拉打龍騎:
唔好意思 我真係唔覺得靚
SIC 同初出時已經差好遠 應該話 我鍾意竹谷既 DESIGN多D
竹谷最近 d Design方向都係同安藤差唔多,應該唔會返去初時種生物感...
不過竹谷作品d可動性要學下安藤la,佢最近隻強化外骨格連企都有問題
雪代緣 07:26 PM 10-06-10
竹谷最近 d Design方向都係同安藤差唔多,應該唔會返去初時種生物感...
不過竹谷作品d可動性要學下安藤la,佢最近隻強化外骨格連企都有問題
部份早期的SIC支持者都只會承認竹谷隆之的生化feel
好睇唔起安藤賢司的肌肉feel
我反而覺得而家成平系列, 大多都走機械風
(方便出變身玩具)
硬要搵竹谷做只會變到唔知點咁
我好難想像竹谷整SIC Kabuto, 555會變成點...
反而早期d的拉打做竹谷風就match好多
竹谷風, 去到Agito就應該停了
(Agito兩次都由安藤整, 其實都唔係咁討好)
安藤賢司好差嗎
睇下隻金蝙蝠的市場反應~

隻W CJ...
睇來連換裝都冇喎
好似Kiva咁, 單體一盒?
赤兵尉SETH 08:33 PM 10-06-10
作者: 雪代緣:
部份早期的SIC支持者都只會承認竹谷隆之的生化feel
好睇唔起安藤賢司的肌肉feel
我反而覺得而家成平系列, 大多都走機械風
(方便出變身玩具)
硬要搵竹谷做只會變到唔知點咁
我好難想像竹谷整SIC Kabuto, 555會變成點...
反而早期d的拉打做竹谷風就match好多
竹谷風, 去到Agito就應該停了
(Agito兩次都由安藤整, 其實都唔係咁討好)
安藤賢司好差嗎
睇下隻金蝙蝠的市場反應~

隻W CJ...
睇來連換裝都冇喎
好似Kiva咁, 單體一盒?
俺兩個都好支持,所以被輪住屈錢
冇記錯竹谷整過匠魂電王,都係同安藤個隻差唔多
俺比較不滿安藤近幾隻改動太細,當年劍真係改得好勁,今次W CJ其實又係改下身形算...

上面兩隻RX幅草圖都應該係竹谷既...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面